Ege Postası
Geri

Irkçıların gösterileri sağduyu duvarına çarpıyor

Almanya’ da genel seçimler öncesi aşırı sağcı grup Pro Deutschland, eylemlerine devam etse de beklediği sonuca ulaşamıyor. Sayıları sekiz kişiyi geçmeyen aşırı sağcı grup bu defa da Krefeld şehrinde 200 kişilik bir karşı grup tarafından...
Irkçıların gösterileri sağduyu duvarına çarpıyor
Haberler / Dünya
4 Eylül 2013 Çarşamba 18:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’ da genel seçimler öncesi aşırı sağcı grup Pro Deutschland, eylemlerine devam etse de beklediği sonuca ulaşamıyor. Sayıları sekiz kişiyi geçmeyen aşırı sağcı grup bu defa da Krefeld şehrinde 200 kişilik bir karşı grup tarafından karşılandı.

Şehirde Arap Müslümanların açtığı El Kuds Camii önünde gösteri düzenleyerek Müslümanlara ve İslam’a hakaret etmeye çalışan aşırı sağcılar, aralarında Krefeld Belediye Başkanı Frank Meyer, Yeşiller’e mensup siyasiler,sendika temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesinin oluşturduğu grup tarafından engellendi. Aşırı sağcılar Krefeld’de de çarşaf giyinmiş bir kadın konuşmacıyla Müslümanları provoke etmeye çalışsalar da emellerine ulaşamadılar.

MÜSLÜMANLARIN SINIR DIŞI EDİLMESİNİ İSTİYORLAR

Aşırı sağcıların lideri Lars Seidensticker ise provokatif söylemlerini burada da sürdürdü. Seidensticker, Almanya’nın İslamlaştırılmaya çalışıldığını iddia ederek, Müslümanların sınır dışı edilmesini istedi. Krefeld Emniyet Müdürü Reiner Furt ve komiser Peter Gese ise miting öncesi cami yöneticileri ile kısa bir görüşme yaparak tahriklere kapılmamaları yönünde uyardı. Cami yöneticileri ve çok sayıda vatandaş gelişmeleri cami avlusundan izledi ve herhangi bir karşı tepki göstermedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası