Ege Postası
Geri

Fransızlarla Rumlar, yarın Kıbrıs açıklarında ortak tatbikat yapacak

Güney Kıbrıs ile Fransa’nın yarın Larnaka açıklarında ortak “arama kurtarma tatbikatı” icra edeceği haber verildi.Rum Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs'ta bulunan Larnaka açıklarında 09.00-13.00 saatleri arasında icra edileceğini yazdı.Habere...
Fransızlarla Rumlar, yarın Kıbrıs açıklarında ortak tatbikat yapacak
Haberler / Dünya
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kıbrıs ile Fransa’nın yarın Larnaka açıklarında ortak “arama kurtarma tatbikatı” icra edeceği haber verildi.

Rum Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs'ta bulunan Larnaka açıklarında 09.00-13.00 saatleri arasında icra edileceğini yazdı.

Habere göre, Fransa tarafından tatbikata “Panter” tipi bir helikopter taşıyacak olan “Jean Bart isimli D-165-destroyer iştirak edecek. Rum tarafından Rum Milli Muhafız Ordusu'na (RMMO) ait Agusta Westland (AW-139) tipi iki helikopter, Rum polisinin hava harekat birliği, Deniz Kuvveti’nden bir devriye gemisi ve Larnaka Sivil Savunma Kurtarma Sağlık Grubu katılacak.

Sözde Rum “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) ve Arama Kurtarma Sorumluluk Bölgesi (FIR) içerisinde cereyan edebilecek deniz kazası ve olağanüstü durumun göğüslenmesi senaryosunun canlandırılacağı” belirtilen haberde, Rum ve Fransız hava unsurları ile yaralıların hava yoluyla tahliyesi (MEDEVAC operasyonları) gerçekleştirileceği belirtildi.

Gazete tatbikatın, Rum Yönetimi’nin “sorumluluk bölgesi” içerisinde ciddi arama kurtarma vukuatlarının göğüslenmesine hazırlık durumunun artırılması, Larnaka’daki “Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi”nin Fransa ve Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren diğer ülkelerle koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde olduğunu yazdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası