Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde bu kez de Erzurumlu ve iki çocuk babası 44 yaşında olan Alican Yola’yı sağlığına kavuştu. Hasta Alican Yola “Pankreasımdaki kitle ve safra kesemdeki rahatsızlığımdan dolayı iki yıldır hastane hastane gezdim. 'Özeller daha güzeldir, benimle ilgilenirler' diye İzmir’deki özel hastaneleri de dolaştım. Üniversite hastanelerinde de aylar sonraya gün verdiler ve bir sonuç alamadım. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Çiğli’ye geldim. Buraya gelirken çok tedirgindim yine tetkikler yaptırıp sonuçsuz kalmaktan endişeliydim. Geldiğimde çok şaşırdım.
Dört dörtlük bir hastane olduğunu gördüm. İyi ki de gelmişim doktorum benimle yakından ilgilendi hemen ameliyat günü verdi. Özel bir işlemle ben ameliyattayken doku alarak pankreasımdaki kitlenin kanser olup olmadığını anlayıp ona göre ameliyat seyrine karar vereceklerini söyledi. Şükür temiz çıktı. Küçük bir dikişle hem pankreasımdaki kitleyi aldılar hem de safra kesesi ameliyatı oldum. Dertlerimden kurtuldum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar “Hastamızın pankreasında 2 santimetrelik kitle mevcuttu. Bu kitlenin tüm tetkiklere rağmen kötü huylu olup olmadığı ameliyattan önce belirlenemedi. Ayrıca safra kesesinde taşlar vardı. Pankreastaki kitlenin yapısını belirlemek için ameliyat sırasında Frozen İnceleme dediğimiz tekniği kullandık. Hastamız ameliyattayken kitleden küçük bir doku alıp patoloji laboratuvarına gönderdik ve yaklaşık 15-20 dakika içerisinde tanısı belirlenmiş oldu. Frozen İnceleme'yle bu hastamızda olduğu gibi tüm tetkiklere rağmen tümörün kötü huylu olup olmadığının belirlenemediği durumlarda ya da hastaya kanser tanısı konuldu ise, 'bu hastalığın yaygınlığı nedir'' sorusuna ameliyat sırasında cevap bularak, ameliyatın yöntemini belirlemek ve ikinci bir ameliyatı önlemek için ihtiyaç duyuyoruz. Ameliyatımız frozen işlem ile birlikte 2 saat sürdü. Laparaskopik cerrahi dediğimiz küçük bir kesi ile kapalı olarak gerçekleştirdiğimiz operasyonda pankreastaki kitleden aldığımız örneği patoloji laboratuvarına gönderdik. Patoloji laboratuvarımızın özel yöntemlerle gerçekleştirdiği hızlı bakı sonucunda kitlenin iyi huylu olduğu belirlendi ve bizde buna uygun şekilde pankreastaki kitleyi temizledik. Ardından safra kesesini de yine laparaskopik yöntemle ameliyat ettik. Hastamız ayrıca son zamanlarda birçok operasyon için tercih edilen Laparaskopik cerrahi yönteminin konforunu da yaşadı. Çünkü Laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatlar dokulara ve organlara çok az zarar veren koruyucu bir cerrahi yöntemidir. Hastamızın genel durumu gayet iyi birkaç gün içerisinde taburcu olarak kısa sürede normal yaşamına dönebilir."