Ege Postası
Geri

“Fuara cami yapılsın” önerisi destek arıyor

İzmir’in kent içindeki en büyük yeşil alanı Kültürpark’taki mescit cemaatin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelince İzmir İl Müftülüğü harekete geçti. İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, mescidin hemen yanındaki yaklaşık 10 dönümlük alana bir camii yapılması önerisini önümüzdeki günlerde İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunulacak.
“Fuara cami yapılsın” önerisi destek arıyor
Haberler / İzmir
6 Ocak 2014 Pazartesi 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Onur ÇAKIR / EGEPOSTASI-Kültürpark’taki Fuar Mescidi özellikle fuar zamanlarında cemaate yetmiyor. 80 kişi kapasitesi olan mescid özellikle cuma günleri kapasitesinin 4-5 katı vatandaşı ağırlıyor. Yer olmadığı için cemaat çimlerin üzerine serilen hasırların üzerinde namaz kılıyor. Yaz aylarında bu durum sıkıntı yaratmasa da bu aylarda dışarıda namaz kılınamıyor.

KATILIM ARTIYOR
İzmir İl Müftülüğü yetkilileri, fuar zamanları 5 vakitte de katılım yüzde 100 artıyor arttığını belirterek, “Bizim isteğimiz fuarın konseptine uygun bir camii yapılmasıdır. Alsancak Bölgesi’nin cami ihtiyacı var. Burada Hocazade Camiimiz ve bizim mescidimiz var. Başkada yok. Burası İzmir’in kalbi. Bu alan kongre merkezine dönüştürüldüğünde talep daha da fazla olacak” dedi.

BÜYÜK BİR İHTİYAÇ
Konak Müftüsü Zeki Aksoy, fuara bir camii yapılması gerektiğini belirterek, “Bu gerçekten büyük bir ihtiyaç. Bu yönde büyük bir talep var. Kültürpark’ta imarla ilgili bir sıkıntı olabilir ama bu aşılamayacak bir sorun değil. Biz prefabrik bir camiye bile razıyız. ‘Fuarlar artık Gaziemir’de yapılacak’ denilebilir. Eğer mevcut yerler kongre merkezi olarak kullanacaksa mescidimize talep daha da artacaktır. Bölgemizin konseptine uygun bir camiinin yapılmasını istiyoruz” dedi.



DESTEK İSTEYECEK
İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, mevcut mescidin hemen yanındaki boş alana cami yapılması konunda İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nda destek isteyecek. Muslu, önümüzdeki günlerde Toprak ve Kocaoğlu’nu ziyaret edeceği öğrenildi.

KIRAÇ EL ATTI AMA…
Müftülük yetkilileri İzmir eski Valisi Cahit Kıraç’a Diyarbakır Valiliği’ne atanmadan hemen önce bu öneriyi iletmişti. Kıraç, konuyla ilgili çalıma başlatmış ancak atama kararı çıkmıştı.

KADINLAR İÇİN NAMAZ YERİ
Fuar Mescidi’nin İmamı Hilmi Duyar, mescidin üst bölümüne kadınların Cuma günleri namaz kılması için yer yaptıklarını belirterek, “Buraya bir cami yapılmasını istiyoruz. Cemaatimiz istiyor. Kadınlarımızın da cumanın feyzinden, bereketinden yararlanması için bir yer yaptık. Zaman zaman vaazlarımızda erkeklere, ‘Cuma namazına gelirken yanınızda eşinizi, annenizi, kız kardeşinizi de getiriniz’ diyoruz. Allah Cuma ayetinde kadın-erkek ayrımı yapmıyor. Ama bu konuda yanlış bir algı var. Bir kadın vatandaşımız Cuma namazını kılırsa günaha değil sevaba girer” dedi.

ÇOK MUTLU OLURUZ
Egepostasına konuşan İl Müftüsü Prof. Ramazan Muslu, “Konu gündemimizde. Yakında gerekli adımları atacağız. Neden olması? Böyle bir şeyden çok mutlu oluruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası