Ege Postası
Geri

GEKA’nın alternatif turizm proje çağrısı için başvuru süresi doluyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 8 Nisan’da ilan edilen alternatif turizme yönelik mali destek programının proje başvuruları 28 Haziran’da sona eriyor. Teklif çağrısı sürecini değerlendiren GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi...
GEKA’nın alternatif turizm proje çağrısı için başvuru süresi doluyor
Haberler / Ekonomi
25 Haziran 2013 Salı 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 8 Nisan’da ilan edilen alternatif turizme yönelik mali destek programının proje başvuruları 28 Haziran’da sona eriyor.

Teklif çağrısı sürecini değerlendiren GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Toplam Bütçesi 14 milyon lira olan, alternatif turizme yönelik 2013 yılı Proje Teklif Çağrısı özellikle Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm çeşitliliğinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Kar amacı güden ve KOBİ tanımına uyan işletmelerin başvuru yapabileceği program kapsamında, sağlık ve termal turizmi, eko turizm, kültür turizmi, doğal yaşam ve agro turizmi, kırsal turizm, av turizmi, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü ve yelkencilik sporlarına yönelik macera turizmi, yöresel ürünlerin ve el sanatları ürünlerinin geliştirilmesi ve tanıtılmasına yönelik projeler, kuş gözlemleri ve endemik tür gözlemleri gibi alternatif turizm çeşitliliğini geliştirecek ve alternatif turizm rotaları oluşturabilecek projelerin desteklenmesi öngörülmektedir. Turizm Altyapısı Mali Destek Programımızın bütçesi ise 8 milyon liradır. Bölgedeki alternatif turizm olanaklarının ulaşılabilirliğinin ve çekiciliğinin altyapı çalışmaları ile yükseltilerek alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılmasını amaçlayan bu programımıza ise Bölgedeki valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, sanayi ve ticaret odaları, turizm altyapı birlikleri ile kamu kurumlarının il ve bölge müdürlükleri başvurabilecektir." dedi.

Demir, başvuruların 28 Haziran 2013 Cuma günü saat 18:00’e kadar internet üzerinden Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’ne(KAYS) yapabileceklerini bu tarih ve saatte sistem başvurulara kapanacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası