Ege Postası
Geri

Gangnam Style danslı Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahları Günü tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Bursa'daki kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. 'Dünya Kültürleri İstanbul'da Buluşuyor' etkinliği kapsamında Güney Kore'nin...
Gangnam Style danslı Zafer Bayramı coşkusu
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahları Günü tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Bursa'daki kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. 'Dünya Kültürleri İstanbul'da Buluşuyor' etkinliği kapsamında Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-Do Eyaleti'nden İpek Yolu'nu takip eterek Bursa'ya gelen konuklar, Gangnam Style dansını sahneledi.

    Bursa’nın kardeş kenti Kore Gyeongsangbuk-do Eyaleti Vali Yardımcısı In Seon Lee başkanlığında ki heyet, Heykel Atatürk Caddesinde kutlanan törenlere renk kattı. Önce yöresel bir gösteri sunan Kore gösteri grubu, ardından Gangnam Style dansı yaptı. Alanda bulunanların alkışları arasında Gangnam Style dansı yapan Koreli gösteri grubunda bulunan bir gösterici ise gösteri sonunda Vali Münir Karaloğlu ile birlikte ellerin birbirine çarparak ‘çak’ kutlaması yaptı.

    Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Bayrağın göndere çekilmesinin ardından kutlamalar valilik binasında devam etti. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, valilik binasında tebrikleri kabul etti.

    Törenler, Heykel Atatürk Caddesi'ndeki programla devam etti. Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saltık ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte birliklerin ve halkın bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından gösteriler başladı. Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir subay tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapılmasının ardından, Bursa Kılıç Kalkan Folklor ve Turizm Derneği Halk Oyunları gösterisi ile kutlamalar devam etti.
Ardından 2 öğrencinin şiir okumasını takiben, kardeş şehir Gyeongsanbuk-do gösteri ekibinin sunduğu gösteriler ile sürdü. Törenlerde Tahtakıran Kılıç Kalkan ve Halk Oyunları Derneği Kılıç Kalkan gösterisi renkli görüntülere sahne olurken, özellikle Kore heyetinin gösterisi kutlamalara renk kattı.
    
    Bursa’da ki kutlamalar Atatürk Caddesi'ndeki birliklerin tören geçişi ile sona erdi.
Kutlamalar çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bandosu, Mehteran Takımı ve Kılıç Kalkan Ekibinin Orhangazi Parkı'nda 20.30'da gösteri yapacak. Bursa Valiliği ise Crowne Plaza'da saat 20.00'da 30 Ağustos resepsiyonu verecek.

    TÖRENLER BİTTİ, ONLAR SONRA GELDİ

    Bu arada Bursa’da kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'na katılmak için gelen atlı grup törenlere geç kaldı. Tören bitip herkes dağıldıktan sonra alana gelen Bursa Ata Atlı Spor Kulübü ve Cirit Oyunları ekibi caddede kısa bir yürüyüş yaptı.

    Kulüp Başkanı Maksut Güler, 10 tane cirit atları bulunduğunu belirterek, “Kestel Gölbaşı'nda her Pazar günü cirit oynuyoruz. Bu gün ise Vali Bey'in emri ile 30 Ağustos programına katılmak için geldik. Ancak atları araba ile getirdiğimiz için indirecek yer bulmakta zorlandık ve geç kaldık.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası