Ege Postası
Geri

Gazdan etkilenen kuğular parklarına kavuşuyor

Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Ankara’da polisin gazlı müdahalesinden etkilenerek Ördekli Park’a nakledilen kuğular, yeniden Kuğulu Park’a taşınıyor.Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1. derecede doğal sit...
Gazdan etkilenen kuğular parklarına kavuşuyor
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Ankara’da polisin gazlı müdahalesinden etkilenerek Ördekli Park’a nakledilen kuğular, yeniden Kuğulu Park’a taşınıyor.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1. derecede doğal sit alanı olarak ilan ettiği Kuğulu Park’ın müdavimleri olan kuğular, 11 Temmuz Perşembe günü eski yuvalarına yeniden dönecek.

        Çankaya Belediye Başkan Bülent Tanık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kuğulu Park, her bir Ankaralının anılarının yaşadığı bir mekan. Burayı adına layık bir şekilde yenileyerek vatandaşlarımızın iyi zaman geçirebilmelerini sağlamanın yanında, parka adını veren kuğuların da sağlıklı bir ortamda yaşamaların sağlamayı amaçladık. Ankara’da yaşanan olaylardaki sert müdahaleler kuğularımızın da zarar görmesine neden oldu. Artık onları yeniden yuvalarına taşıyoruz." dedi.

        Gezi Parkı protestolarının da merkezi haline gelen Kuğulu Park’ta yaşayan 8 kuğu, ördek ve kazlardan oluşan 35 kuş türü, polisin binlerce göstericiye sıktığı gazdan etkilenince, belediye görevlileri tarafından önce Mühye Hayvan Barınağı ardından da doğal yaşam alanlarından biri olan Ördekli Park’a nakledilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası