Ege Postası
Geri

Gazeteci Halil Solak gündemi değerlendirdi: Başkan İduğ Büyükşehir'e göz kırptı

Egepostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un 5 yılını değerlendirdi. Gazeteci Solak açıklamasında, "Başkan İduğ, borçsuz belediye olduğunu ve kasada yüklü miktarda para olduğunu söyledi. Hiçbir alanı satmadığının da altını çizdi. Ben İduğ’u baştan sona dinledim ve projelerini de açıkladı. İduğ açıklamalarıyla sanki büyükşehire göz kırptı. Mali disiplin, yatırım, tasarruf ve borçsuz belediye üzerine bir konuşma yaptı" dedi.
Gazeteci Halil Solak gündemi değerlendirdi: Başkan İduğ Büyükşehir'e göz kırptı
Haberler / Yerel Politika
12 Ocak 2024 Cuma 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Egepostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemi değerlendirdi.

“BEZİRCİLİOĞLU SİYASİ HAYATINI BİTİRDİ”

İYİ Parti İzmir’de yaşanan Özlale- Bezircilioğlu krizini değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “Seçime 80 gün var. Görevden almayı teşkilat sallantıda gideceğine Genel Merkez kangrenli kolu kesip attı diye yorumlayabiliriz. Ülkü Doğan için teşkilatın soru işaretleri var. Bu kadar dağılan teşkilatı kısa sürede toparlayabilecek mi? Geçen sene yapılan kongrede Ülkü Hanım ile Sinan Bey yarışmıştı ve Sinan Bey 14 oy farkla kazanmıştı. O zamandan beri teşkilat ikiye bölünmüştü. Ülkü Hanım toparlayabilir mi? Zamanla göreceğiz. Bezircilioğlu görevden alındıktan sonra kin kustu. Seçim öncesi bu hesaplaşmalar olmaz. Seçim bittikten sonra herkesin eteğindeki taşı dökmesi gerekiyordu. Kritik bir seçim öncesi kendilerini zor duruma soktular. Siyaseti iyi bilen biri bu konuşmaları kameralar önünde yapmaz. Siyasi hayatını bitirdi. Belki bir sonraki dönem size bir görev verilirdi ancak bu tutumdan sonra onu da elinizden kaçırdınız. Bu saatten sonra partiye çalışmanın da bir anlamı yok. Bu durumlar AK Parti’de de CHP’de de oluyor. Hesaplaşma seçim sonrası görülür. Burada Sinan Bey siyasi hayatını bitirdi” dedi.

“SÜREKLİ REST ÇEKMESİ EKSİ YAZAR”

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin geçtiğimiz günlerde benzer bir rest çektiğini hatırlatan Gazeteci Solak, “Ümit Bey adaylığı açıklandıktan sonra da rest çekmişti. O dönem ittifak görüşmeleri sürüyordu. Özlale, 'adaylığım geri çekilirse partiden istifa ederim' resti çekmişti. Sürekli bunu dile getirmesi yanlış. Gün sonunda bu tutumları hanesine eksi yazar” diye konuştu.

“İLÇE BAŞKANLARI BEZİRCİLİOĞLU’NU SATTI”

İYİ Parti ilçe başkanlarının istifa edeceği iddialarını değerlendiren Solak, “İzmir’de teşkilat sıkıntılı günlerden geçiyor.  lçe başkanlarının Genel Merkez önünde yuhalama eylemi yapacağı iddia edildi. Onlar da deyim yerindeyse Bezircilioğlu’nu sattılar. Bundan sonra iş Ülkü Doğan’ın. Partiyi o toparlayacak” ifadelerine yer verdi.

KAZANACAK ADAYLAR MI?

CHP İzmir’de 6 ilçenin adayını açıkladı. Adayları değerlendiren Halil Solak, “6 isimden sadece kamuoyunda bilinen ve örgüt yapısı içinden sadece Övünç Demir geliyor. Diğer adaylar örgütte bilinen isimler değil. Kınık’ta nasıl bir seçim bekliyor? Karşıdaki aday Sadık Bey olacak gibi görünüyor. Kınık’ı almak biraz zor. Kiraz'a baktığımızda Saliha Hanım 2 dönemdir başarılı işlere imza attı. Bergama’da Hakan Koştu yaptığı hizmetle fark yarattı. Ancak CHP'de örgüt üyeleri 'adayların doğru' olduğu kanısında. Bergama’daki adayın eski AK Partili olması bir soru işareti. ‘Yarın bizi de bırakır mı?’ kaygısı var. Neden örgütten yetişmiş insanlara fırsat vermiyorlar? Bunu sorduğumuzda anketi gösteriyorlar. Eski AK Partili yaftası da Bergama adayına yapıştı. Davut Sakarsu  ise Bayındır’da Şoförler Odası Başkanıymış. Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen bu dönem Cumhur İttifakı Belediye Başkanları arasında biraz zayıf kaldı. Torbalı’da Övünç Demir örgütten geliyor ama Torbalı’da DEM Parti aday çıkaracak. Torbalı’da kürt-alevi nüfusu yoğun. Rakibi de önemli. Eski başkan Adnan Yaşar Görmez olursa işi daha zor” dedi.

TİRE’DE SATRANÇ!

Tire’de aday gösterilen Hayati Okuroğlu, CHP’den İYİ parti’ye geçti. İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığı yaptı. Akabinde tekrar CHP’ye döndü. Tire’de bir satranç var. CHP hamlesini yaptı ancak kendi partilerini küstürdü. Orada da örgütün önemli isimleri vardı. Gidip gelen bir ismi göstermeleri kırgınlık yarattı.  Cumhur ittifakı da Tire’de hamle yaptı. İYİ Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın MHP’ye geçeceği iddiaları var. Devlet Bahçeli’nin özel ricası olduğu ileri sürüldü. MHP’ye geçerse MHP-İYİ Parti ve AK Parti oylarıyla değişik bir denklem olabilir. Tire ittifakı vurgusu mu yoksa Devlet Bahçeli’nin özel talebi mi üstün gelecek? Salih Atakan Duran ise açık kapı bıraktı ” dedi.

TEKİN’E ‘EMANETÇİ’ TEPKİSİ

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in açıklamalarına dikkat çeken Solak, “Mithat Bey’i biz sabahtan aradık. Kendisi ‘Hayırlı olsun, Genel Merkez’in takdiri’ açıklamasını yaptı. Öğleden sonra başka bir gazeteciye, ‘Onurumla oynadılar’ dedi. Sabahtan öğlene ne değişti? Rahmetli İsmail Başkan vefat ettikten sonra geldiniz. Siz deyim yerindeyse ‘emanetçisiniz’. Kimsenin sizin onurunuzla oynayacak durumu yok.” diye konuştu.

SERKAN ACAR BAKIRÇAY’IN AMİRAL GEMİSİ OLDU

MHP İzmir’de Aliağa ve Foça adaylarını açıkladı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar bir dönem daha aday gösterildi. MHP’nin adaylarını değerlendiren Solak, “Serkan Bey 3. dönemine giriyor. Her seçimde oyunu artırarak ve üzerine koyarak gidiyor. Aliağa’da da çok seviliyor. Bölgede amiral gemisi oldu. Başarılı çalışmalarıyla ön plana çıktı. Bu sebeple halk teveccüh gösterdi. CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketlerde de Serkan Acar açık ara önde çıkıyor. Foça’da da eski meclis üyesi aday gösterildi. Seçilebilecek mi göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

İDUĞ BÜYÜKŞEHİR’E GÖZ KIRPTI

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un 5 yılını değerlendiren Gazeteci Solak, “İduğ’un borçsuz belediye ve mali disiplin vurgusu dikkat çekti. 23 tane kreşi, yaptığı öğrenci yurtlarını, altın bilezik, projesini anlattı. Avrupa'dan aldığı hibelerden bahsetti. Borçsuz belediye olduğunu ve kasada yüklü miktarda para olduğunu söyledi. Hiçbir alanı satmadığının da altını çizerken de 'satmadık-satın adlık' dedi. Ben İduğ’u baştan sona dinledim ve projelerini de açıkladı. İduğ açıklamalarıyla sanki Büyükşehire göz kırptı. Yatırım, tasarruf ve borçsuz belediye üzerine bir konuşma yaptı. Genel Merkez şu an için aday belirlemedi. Kamuoyunda 9 aday var. Başka isimler de konuşuluyor. Mevcut ilçe belediye başkanları içinde en çok kim başarılı ise değerlendirmeye alsınlar. Filiz Hanım başvuru yapmadı ama onun da adı geçiyor. Bu işi uzatmadan açıklamaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

5 VEKİL İZMİR’E NASIL HAKİM OLACAK?

Menemen ve Urla’da yapılan basın açıklamalarını değerlendiren Gazeteci Solak, “Menemen Ekim başında bir yürüyüş yapmıştı. Urla’da da kayyumun bir girişimi olmuştu. Örgüt orada da tepki gösterdi. Menemen’de de satışlara tepki gösterildi. Menemen ilk yürüyüş yaptığında oraya sadece CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç katıldı. Menemen'in ikinci yürüyüşünde hiç vekil katılmadı. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yürüyüşte açıklama yapmamış sadece fotoğraf vermiş ve basın açıklaması sonrası Tandoğan için çağrı yapmış.. Urla’da yapılan basın açıklamasına ise İl Başkanı Aslanoğlu ve bir iki il yöneticisi gitmiş. İl Başkanı gitmiş ancak bir açıklama dahi yapmamış. Biz zamanında CHP İzmir’de sahaya çıkacak vekil bulamayacak demiştik. 3 yürüyüş ve basın açıklaması olmuş. Birine sadece Sevda Hanım gitmiş. 14 vekil çıkarttılar ancak 4 tanesi ittifak adayıydı. Yüksel Taşkın ithal aday. Gökçe Gökçen, Deniz Yücel ve Murat Bakan MYK oldu. Rahmi Aşkın Türeli teknik bir vekil. Kaldı 5 vekil. Koca İzmir’e 5 vekil ile nasıl hakim olacaksınız? 10 yıl önce CHP’nin herhangi bir açıklamasında 4-5 vekil en ön safta olurdu. Milletvekili sosyal medyadan tweet atmak için yok. İzmir’in köyleri boşta. AK Parti orada çatır çatır çalışıyor. Bu CHP için zor bir süreç” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası