Ege Postası
Geri

Gazeteci Halil Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler: 'Dağ hazırlıksız gelmiş!'

EgePostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın adaylığını değerlendiren Solak, “Hamza Dağ seçim çalışmalarına hızlı başladı. Karşıyaka Çarşı’da bir vatandaşla yaptığı konuşmada, ‘Biz hizmete talibiz’ dedi. Ancak biraz hazırlıksız gibi… Projeler için Şubat ortasını işaret etti. Sahada birkaç projesini açıklamalıydı. Vatandaş mevcut yönetimi şikayet ederken sizin orada bir iki proje açıklamanız gerekiyordu.” dedi.
Gazeteci Halil Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler: 'Dağ hazırlıksız gelmiş!'
Haberler / Yerel Politika
26 Ocak 2024 Cuma 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- EgePostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında Gönül Morsünbül ile gündemi değerlendirdi.

"DAĞ HAZIRLIKSIZ GELMİŞ"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın adaylığını değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “Hamza Dağ seçim çalışmalarına hızlı başladı. Eski başkanlarla görüşerek onların tecrübelerinden yararlanmak istediğini söyledi. Daha sonra ilçe ziyaretlerine başladı. Karşıyaka Çarşı’da bir vatandaşla yaptığı konuşmada, ‘Biz hizmete talibiz’ dedi. Ancak biraz hazırlıksız gibi… Projeler için Şubat ortasını işaret etti. Sahada birkaç projesini açıklamalıydı. Vatandaş mevcut yönetimi şikayet ederken sizin orada bir iki proje açıklamanız gerekiyordu.” dedi.

"EKONOMİK KRİZİN ÇIBAN BAŞI BARINMA SORUNU"

Hamza Dağ’ın ilk vaadini değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “Sosyal konut projesinden bahsetti, onu da Şubat’ın ortasında açıklayacağını söyledi. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce de sosyal konuttan bahsediyor. Şu an Türkiye’nin ana gündemi ekonomik krizin çıban başı barınma krizi. İnsanlar ev kirasını ödeyemiyor. İnsanlara uygun koşullarda konut sağlamanız gerekiyor. İzmir’de 5 yılda Soyer barınma krizi ile ilgili hiçbir adım atmadı. Çiğli’de sadece belediye personeli için konut projesi var. Bunun yanında yerinde dönüşüm projeleri var. Sosyal konut projesi üretmedi. İzmir’de 100 metrekare ortalama bir ev 3 milyon TL. Bir asgari ücretlinin yemeden içmeden 15 yıl boyunca çalışması gerekiyor. Bu sebeple sosyal konut çok önemli. Adayların sosyal konut projeleri üzerine yoğunlaşması gerekiyor” diye konuştu.

"SOYER’İN ‘VİTRİN SÜSLEMEDİM’ SÖZLERİNE TEPKİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hafta içi gerçekleştirdiği İZSU açılış ve temel atma töreninde ‘28 milyarlık yatırım yaptık’ sözlerini değerlendiren Solak, “ Soyer, 11 milyar TL’lik kısmı açılış, 3 milyarını devam eden ve temelini attık, 14 milyarı da gelecek dönem yatırımları için ayrıldığını söyledi. ’28 milyarlık yatırım hayata geçiyoruz’ diyerek düğmeye basıyorsunuz. O zaman 28 milyar olmuyor. Burada insanların algılarıyla oynuyorlar.Ayrıca o meydanda mitinge gelenler tarafından ‘İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak’ pankartı açıldı. Bu slogan Aziz Bey’in sloganıydı. O slogan biraz sırıtmış. Meydandakilerin coşkusu yoktu. Bir miting havası yoktu. Oraya belediye personellerinin götürüldüğü iddia edildi. ‘Tarihin en büyük altyapı hamlesini attık’ dedi. Ancak ilk yağmurda altyapının halini görüyoruz. Bu söylemlere de en net yanıtı, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, komik bir video ile yanıt verdi. Bu video çok ses getirdi. ‘Göreve geldiğimde altyapı mı üstyapı mı diyerek tarihi bir karar verdim. Altyapıya yöneldim, vitrini süslemedim’ gibi iddialı açıklama yaptı. Kimse, İzmirlilerin aklıyla alay etmesin” dedi.

“BAŞKASININ PROJESİNİ SAHİPLENEMEZSİNİZ”

Menemen Seyrek’te 7 yıldır hizmette olan Seyrek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışının yapılmasına tepki gösteren Gazeteci Solak, “2016 yılında Aziz Kocaoğlu tarafından hizmete alınmış. Seyrek’te 43 dönüm üzerine, bakım evi, mezarlık ve rehabilitasyon merkezi var. Rehabilitasyon merkezinde tam donanımlı bir hastanesi de var. Siz yenileyip, tabela değiştirip ‘Türkiye’de bir ilk’ derseniz olmaz. Başkasının projesini sahiplenemezsiniz. Orayı yenilersiniz. Bunu zaten yapmak zorundasınız. Yenileyip ‘benim projem’ diye lanse etmek tuhaf. İzmirliler gerçeği görüyor. Ayrıca Karabağlar Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda aynı durum geçerli. Seçildikten 8 ay sonra açılışı yapılan yurt için ‘benim eserim’ nasıl diyebilirsiniz?” dedi.

"ÇÜNKÜ SOYER, DİŞLERİNE GÖRE…"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında yaşanan ‘Dağ-Tunç’ atışmasını değerlendiren Halil Solak, “Devlet Bey bunu neden söyledi. Daha adaylığı bille belli olmayan bir isim üzerinden neden polemic başlattı. Kimse anlamış değil. Daha CHP’nin adayı bile belli değil. Cumhur İttifak mensuplarıyla konuştuğumuz zaman MHP ve AK Parti’nin gönlündeki aday, Tunç Soyer.  Çünkü Soyer’i kendi dişlerine göre görüyorlar. Soyer normalde böyle polemiklere girmezdi ancak, ‘Biz çok Dağ’lar aştık’ diyerek polemiğe girdi. İddialı bir açıklama olmuş” dedi.

"TİRE EN HAREKETLİ İLÇE OLACAK"

Tire’deki aday krizini değerlendiren Solak, “MHP 2 isim arasında gelip gitmişti. Son karar Arif Demirkan oldu. 2019 seçimlerinde İYİ Parti ve CHP’nin ittifakı  sonucu İYİ Parti’nin adayı Salih Atakan Duran başkan seçilmişti. Şimdi 2024 geldi. CHP İYİ Parti ittifakı bozuldu. Bundan dolayı  Atakan Duran önce AK Parti ile temasa geçti, ret yanıtı aldığı iddia edildi. Ardından CHP ile görüştü oradan da ret aldığı ileri sürüldü. Cumhur İttifakı kapsamında Bahçeli’nin özel isteğiyle Tire MHP’ye bırakıldı. Veysel Şahin’in Atakan Duran’a teklif ettiği ancak Bahçeli tarafından Duran’ın adaylığının veto edildiği  iddia edildi. En son İYİ Parti İl Başkanı Ülkü Doğan ile görüştü. Bir karar açıklanmadı.. CHP’nin adayı Hayati Okuroğlu, eski İYİ Parti ilçe başkanı. MHP’nin adayı da çıktı. Bir de üçüncü yol var orada. Tire en hareketli ilçe olacak. Eski Belediye Başkanları Tayfur Çiçek ve Nazım Çulcu, CHP eski İlçe Başkanları Hakan Şenoyar ve Hidayet Petin, AK Parti eski ilçe başkanı Erdoğan Güngör, Tire Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Fikret Göreceğiz gibi birçok isim bir araya gelerek ‘Herkesimden Tire İttifakı’ ya da Seçmen İttifakı’ kurarak ilçede seçimi almaya çalışacaklar.” dedi.

"ÖZCAN PURÇU'YA TEPKİ: GENEL MERKEZ UMURSAMAZ"

CHP önceki Dönem İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun, geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasını değerlendiren Halil Solak, “ Özcan Bey CHP’de 3 dönem vekillik yapmış, Romanları temsil ettiği iddia edilen ve 4. Dönem verilmeyince zehir zemberek açıklamalarla yolunu ayıran birisi. Geçtiğimiz günlerde de şu ‘adayı istiyoruz’ diye açıklama yapıyor. Deyim yerindeyse ‘Genel Merkez’e ayar veriyor’. CHP Genel Merkezi anketleri, eğilim yoklamalarını geri plana atacaklar ve sizin dediğiniz isimleri mi yapacaklar? Öyle bir şey olsaydı sizin 3 dönem vekillik yapmamanız gerekirdi.. Ankete baksalardı ve ön seçim olsaydı siz aday olamazdınız. Evet gelelim konuya, Genel Merkez oldu da Soyer’i aday göstermedi, x bir ismi atadılar diyelim siz gidip nasıl ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunacaksınız? ‘Biz şunu aday olarak istiyoruz yapmazsanız. Romanlar çantada keklik değil. Desteklemeyiz’ gibi tavırlar Genel Merkezi korkutmaz. Ben Genel Merkezin bu tarz şeyleri umursadığını düşünmüyorum. Kimse algı ve yönlendirme ile hareket etmiyor” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası