Ege Postası
Geri

Gazeteci Halil Solak'tan danışma kurulu eleştirisi: Daha çok DANIŞ-MA kuruluydu

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündeme ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu. Solak, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği danışma kurulunun içerik olarak zayıf olduğuna dikkat çekti. Solak, “Salonda 200 kişi vardı, bir kısıtlama getirildi. Biz danışma kurulunda Tugay’ın parti içi mesajlarını ve Aslanoğlu’nun kendisini öven konuşmasını dinledik. Eleştirecek kişiler vardı ancak eleştirmemişler. Kimisine de konuşma fırsatı verilmemiş. Bu danışma kurulu ‘dostlar alışverişte görsün’ gibi oldu. Yaptık mı yaptık. Ayrıca kimseyi konuşturmayacaksanız danışma kurulunu yapmanızın ne anlamı var. Önemli olan eleştirileri almaktı. Tugay ve Aslanoğlu yazılı bir açıklama ile de örgüte bu mesajları verebilirdi. Danışma kurulu daha çok DANIŞ-MA kuruluydu” ifadelerine yer verdi.
Gazeteci Halil Solak'tan danışma kurulu eleştirisi: Daha çok DANIŞ-MA kuruluydu
Haberler / Politika
6 Temmuz 2024 Cumartesi 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemi değerlendirdi.

“DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN “

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği danışma kurulunun içerik olarak zayıf olduğuna dikkat çeken Halil Solak, “Salonda 200 kişi vardı, bir kısıtlama getirildi. Önceki dönemlerde isteyen üye de katılır ve dinlerdi. İl kongre delegeleri dahi toplantıya katılmadı. Biz danışma kurulunda Tugay’ın parti içi mesajlarını ve Aslanoğlu’nun kendisini öven konuşmasını dinledik. Kulislerde sürekli ‘Aslanoğlu’nun görevden alınacağı’ konuşuluyordu. Konuşması da bu söylemlere yönelik bir konuşmaydı. Eleştirecek kişiler vardı ancak eleştirmemişler. Kimisine de konuşma fırsatı verilmemiş. Bu danışma kurulu ‘dostlar alışverişte görsün’ gibi oldu. Yaptık mı yaptık. Genel Başkan yardımcılarının neden gelmediğine ilişkin eleştiriler de vardı ancak Parti Sözcüsü olan Deniz Yücel’in bir mazereti vardı, gündem yoğun Genel Merkez’de çok önemli açıklamalarda bulunuyordu. Ayrıca kimseyi konuşturmayacaksanız danışma kurulunu yapmanızın ne anlamı var. Önemli olan eleştirileri almaktı. Tugay ve Aslanoğlu yazılı bir açıklama ile de örgüte bu mesajları verebilirdi. Danışma kurulu daha çok DANIŞ-MA kuruluydu” ifadelerine yer verdi.

TUGAY’DAN PARTİ İÇİ MESAJ

Tugay’ın konuşmalarını değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “CHP İzmir İl örgütü kurultayın ardından bir kırılma yaşadı. Bu kırılma yerel seçimlere de sirayet etti. Cemil Başkan ise geçmişe bir sünger çekilmesi gerektiğini söyledi. İktidar yakın olduklarını belirterek, ‘parti birinci çıktı ve makas açılıyor. Birbirimizle kavga etmenin manası yok enerjimizi dışa harcamalıyız’ dedi. Haksız da sayılmaz. 

ELEŞTİRİ O ÜÇ İSME Mİ?

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın kendisine ve Milletvekili Yüksel Taşkın’a yakın meclis üyesi adaylarının listeye yazılmadığı iddialarını değerlendiren Solak, “Polat isim vermemiş ancak ‘salonda olsalardı suratlarına söylerdim’ demiş. Kulislerde bu eleştirilerin Deniz Yücel, Murat Bakan ve Ednan Arslan’a yönelik olduğu konuşuluyor.” ifadelerini kullandı. 

ATATÜRK’ÜN ADI KALDIRILIRKEN NEDEN SESSİZ KALDINIZ?

Kemalpaşa’da CHP ve AK Parti cephesini karşı karşıya getiren Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin değiştirilmesine yönelik gündemi değerlendiren Gazeteci Solak, “CHP grubundan bir kaç kişiyle konuştuğumda bunun bir hesaplaşma olduğunu söylediler. Bir önceki dönem başkan CHP’liydi ancak meclis çoğunluğu AK Parti’deydi. Projelerin geçmediği, isim önergelerinin dahi geçirilmediğini aktardılar. Meclis çoğunluğu da CHP’ye geçince bunun bir ‘hesaplaşma’ olduğunu iddia ettiler. Ayrıca AK Partililer madem bu kadar hassastı, statlardan ‘Atatürk’ adı kaldırılırken, devlet kurumlarındaki tabelalardan T.C kaldırılırken neden sesleri çıkmadı?” dedi.

HERKES PAY İSTİYOR ANCAK BUCALILARA KİMSE SORMUYOR!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Buca Cezaevi alanı için Ankara’da yaptığı kritik zirveyi değerlendiren Gazeteci Solak, “ Tugay’ın göreve geldiğinden beri kentin en büyük sorunlarından biriyle ilgili yaptığı ilk hamle. Buca Cezaevi alanı ile ilgili yargı süreçleri vardı, AK Parti ve CHP karşıya karşıya gelmişti. Eylemler yapılmıştı. Bölgenin başat sorunundan herkes pay almaya çalışıyor ancak Bucalıların fikrini soran yok. Bunu daha önce de söylemiştim tekrar söylüyorum. Etraf silme beton yapı olan alanın yeşil alan olması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

10 AYDA 3 YÜRÜYEN MERDİVEN KAZASI!

Üçyol Metro’da meydana gelen yürüyen merdiven kazasının 10 ay içerisinde 3. kaza olduğunu dile getiren Solak, “ 1 Temmuz’daki kazadan önce, yine Üçyol Metro İstasyonu'nda 30 Aralık 2023’te bir kaza oldu. 5 kişi yaralandı. Bu kazadan önce 30 Eylül 2023 İZBAN Halkapınar İstasyonunda bir kaza oldu. 7 kişi yaralandı. Son kaza gerçekleşmeden bir gün önce bakım yapıldığı açıklandı. Bu nasıl bakım? Bu bakımları kim yapıyorsa yetkililer bir daha iş vermesin.” dedi.

İNDİRİMİ FATURADA GÖRMEDEN ZAM GELDİ!

Su zammına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Solak, “ Yüzde 45 çok büyük bir zam oranı. Tugay’ın seçim vaadi neydi suya indirimdi. Göreve geldiğinde 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere suda indirim yaptı. Üzerinden 1 ayda geçti 0-4 metreküpü kapsamayan bir yüzde 45 zam yapıldı. AK Parti’nin eleştirilerine siz de ‘şuna zam yaptınız’ dediler. Ancak ortada bir indirim vaadi var. CHP grubunun savunması da dikkat çekici. 0-4 metreküpte zam yapılmadığını belirterek önceki ay yapılan indirimle birlikte zammın yüzde 26 olduğunu dile getirdiler. Evet İZSU’nın başka geliri yok. Körfez’e yatırım yapıyor, yağmur suyunu ayrıştırıyor bunlar anlaşılır. Ancak indirimi faturada görmeden zam yapılması bu kadar mı acildi? AK Parti suya, ulaşıma zam yaptınız diyor, CHP ise elektriğe doğal gaza zam yaptın diyor. Burada olan enflasyon karşısında ezilen dar gelirli vatandaşa oldu.  “ ifadelerine yer verdi.

CHP’DE HESAP ZAMANI

CHP’nin aleyhe çalışan üyeler için gönderdiği genelge kapsamında gönderilen dosyalar MYK’dan geçti. İzmir’in Dikili ve Selçuk ilçeleri en çok dosya giden seçim çevreleri arasında yerini aldı. Solak konuya ilişkin açıklamasında, “Selçuk’ta eski başkan Vefa Ülgür, Dikili’de adayı beğenmeyen istifa edip bağımsız aday olan Kemal Doyuran  bağımsız aday oldular. İki ilçe de kıl payı kazanıldı. Burada isimleri Genel Merkez’e gönderilenlerin bu iki adaya çalıştığı iddia ediliyor. Dikili’de 121 kişilik bir listenin Adil Kırgöz’ün talimatıyla hazırlandığı ve Genel Merkez’e gönderildiği iddiaları var” dedi.

EMEKLİ KART TUGAY’IN VAADİYDİ

CHP’nin başlattığı emekli halk kart uygulamasını değerlendiren Solak, “Emekli dayanışma Kartı Başkan Tugay’ın seçim vaadiydi ve hemen faaliyete geçti. Bu kapsamda yaklaşık 4 bin emekliye ulaşıldı. Bu hizmetle ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen emekli yurttaşlara su faturası, kira ve market desteği sağlanacak. Bir benzeri de Selçuk’ta yapılıyor. Emekli Efeslim Kart uygulaması… Bu uygulama şimdi daha geniş yelpazeye yayılıyor.. Özgür Özel de 'Emekli Halk Kart' uygulamasını başlattıklarını açıklamış ve ‘pazardan kasap desteğine, doğalgazdan ulaşıma kadar bütün hizmetleri tek isimde ortaklaştırıyoruz’ demişti. Bu bir talimat artık. Güzel bir uygulama” dedi.

İZMİR’E YAYILSIN

Karşıyaka’da çöpünü sokağa atanlara cezai işlem uygulanması kararına yönelik konuşan Solak, “Son zamanlarda duyduğum en güzel ceza. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal göreve geldiği günden itibaren temizlik konusunda elini taşın altında koydu. Muhtarlarla bir araya geldi. Demek ki en önemli ihtiyaç temizlikti. Bu uygulamanın bütün İzmir’e yayılması gerekiyor. Artık kentte bir şeyler değişmeli bu ceza hamlesi de inşallah bu değişimin temel taşı olur.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası