Ege Postası
Geri

Gazeteci Solak'tan çarpıcı gündem değerlendirmesi: 'Destek değil, köstek olur!'

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında Bornova Anadolu Lisesi bahçesine yapılan, gelen tepkiler üzerine inşaatı durdurulan anaokulu için, “Burada sorulması gereken en önemli soru, ‘neden Bornova Anadolu Lisesi bahçesine anaokulu yapılıyor? İzmir’de başka bir alan yok mu?” dedi. Solak, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik sarf ettiği sözlere de tepki gösterdi. Solak ayrıca, yeni yılın ilk günü Tunç Soyer’e destek açıklaması yapan 41 dernek ve STK’nın katılımını değerlendirdi. Solak, “41 dernek yazılı olarak var ancak fotoğrafa bakınca soldan 10 kişi sağdan 10 kişi var. 41 derneğin destek açıklaması yapılıyor belki orada bin kişi olmalı.” ifadelerini kullandı. Solak, derneğin yaptığı açıklamanın içeriğinde yer alan ifadelerin CHP’nin iç işlerini hedef aldığını, bu açıklamanın destekten çok köstek olacağını belirtti.
Gazeteci Solak'tan çarpıcı gündem değerlendirmesi: 'Destek değil, köstek olur!'
Haberler / Yerel Politika
5 Ocak 2024 Cuma 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemi değerlendirdi.

İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ne ait koruluk alanına "Suriyeliler için anaokulu yapılacağı" yönündeki iddialar kent gündemine bomba gibi düştü. İddiaların ardından peş peşe açıklamalar yapıldı.

AK PARTİ VE CHP KARŞI KARŞIYA

İddialara ve son yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan gazeteci Halil Solak, “Geçtiğimiz yıllarda da Karşıyaka Bostanlı’da bir lisede buna benzer bir durum yaşanmıştı. Ordaki lisenin de ‘mültecilere yönelik olacak’ söylemlerinin ardından CHP ve veliler ayağaya kalkmıştı. O günlerde de 15 gün tartışılmıştı ardından saman alevi gibi sönmüştü. Bu olayda Yeniçağ Haber Müdürünün bir haberi ile başladı. Ümit Özdağ, konuya ilişkin bir tweet attı. Burada sorulması gereken en önemli soru, ‘neden Bornova Anadolu Lisesi bahçesine anaokulu yapılıyor?’ İzmir’de başka bir alan yok mu? CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç bir açıklama yaptı. Sevda Hanım paylaştıktan sonra akabinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer benzer bir açıklama yaptı. Ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi devreye girdi ve olayın ne olduğunu açıklayan bir yazı paylaştı. Yazıda, ağaç kesimi yapılmadığını, proje SİT alanı içerisinde olduğu için  SİT kurulundan izin alındığını ve Bornova Belediyesi’nden ruhsat alındığını aktardı. Bunun üzerine AK Partili yöneticiler ise üst üste açıklama yaparak CHP’yi hedef aldılar” ifadelerine yer verdi.

EK BİNA YAPILABİLİR

Özel’in paylaşımının ardından Başkan Soyer’in Özel’i etiketleyerek , ‘mühürlenecek’ paylaşımına dikkat çeken Halil Solak, “Okulun mezunu olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel devreye giriyor. Özel ise paylaşımında, Tunç Soyer’i ve Mustafa İduğ’u etiketliyor. Soyer, Özel’i etiketleyerek inşaatın mühürleneceğini bildirdi. Mustafa İduğ ise basına yaptığı açıklamada, ‘MEB’den bir talep geldi, biz ise evrakları tamamladığı için ruhsat verdik. Eğitim kurumu olacağı için ruhsatı hemen verdik’ dedi. İduğ ayrıca kaçak yapıların mühürlenebileceğinin de altını çiziyor. Ardından İduğ ekliyor ve bu alanda ağaç kesimi yapılmadığını, 7 metrelik kayma sebebiyle inşaatı geçici olarak durdurulduğunu belirtiyor. İduğ ayrıca, anaokulu alanı için Mevlana’da alan verebileceğini de ekliyor. Bornova Anadolu Lisesi bahçesine neden anaokulu yapılıyor? Öğrenciler için ek bina yapılabilirdi. Bornova büyük bir ilçe istedikleri yere anaokulu yapabilirler” dedi.

“YAYGARA NEDEN KOPARTILDI?”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘BAL’ açıklamalarını değerlendiren Solak, “Mustafa İduğ, koruluk alanda bir faaliyet yürütülmediğini ve o bölgede mülteci yapısının olmadığı da söyledi.  İduğ’un açıklamaları dezenformasyonla mücadele merkezinin açıklamalarıyla örtüşüyor. Yaygara neden koparıldı? ‘Neden anaokulunu tarihi bir lise bahçesine koyuyorsunuz?’ diye sorabilirsiniz. Sosyal medya öyle bir mecra oldu ki, neyin doğru, neyin yalan olduğu çözülemiyor. Bilgi kirliliği çok oluyor. İduğ, açıkça ruhsat vermek zorunda olduğunu söylüyor. Ruhsat 14 ay sonra verilmiş. İnce eleyip sık dokumuşlar” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİLİ İNAN’IN SÖYLEMLERİNE TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Özel’i etiketleyerek yaptığı paylaşımın ardından AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Soyer’e yönelik çok sert sözler sarf etti.

İnan’ın Soyer hakkında yaptığı açıklamaları değerlendiren Halil Solak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na genç bir siyasetçi bu kadar sert konuşmamalı. İnan’ın önü açık ve Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapıyor. İzmir’den birinci sırada vekil oldu. Seçilmiş bir vekilin, Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında bu şekilde konuşması doğru değil. Eleştirebilirsiniz, doğru bilgilendirin diyebilirsiniz. Ancak bu söylemlerin olmaması gerekiyordu. Bu açıklama kamuoyu tarafından kabul edilemez. Şimdiye kadar tecrübe kazanmış olması gerekiyordu. Karşınızdaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında oturan birine bu üslupla konuşulmaz. İzmirlilerin oylarıyla seçilmiş bir insan. Bu söylemler İzmir’in demokrat siyasetine zarar verir” diye konuştu.

SOYER’E DESTEK FİYASKOLARI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e destek için 41 dernek ve STK bir araya gelmişti. 41 dernek için 41 kişinin bile gelmediğine dikkat çeken Gazeteci Halil Solak, “41 dernek yazılı olarak var ancak fotoğrafa bakınca soldan 10 kişi sağdan 10 kişi var. 41 derneğin destek açıklaması yapılıyor belki orada bin kişi olmalı. Bir dernek başkanı karar almadan destek açıklayamaz. Böyle bir karar alınsaydı orası dolardı. Bu durum haberlere ‘destek fiyaskosu’ olarak yansıdı. Bunlar Soyer’e eksi yazıyor. Adaylığı almak için üstüne koymaya çalışıyor ancak hata yapıyorlar. Bu dernekler adına açıklama yapanlar CHP’nin doğrudan iç işlerine karışıyor. Dernek açıklamasında, “Soyer’in parti içi kurultay hesaplaşmasına kurban edilmeye çalışıldığını ibretle izliyoruz ve buna izin vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz’ ifadelerini kullanıyor. Bu metni kim kaleme aldı? Bir dernek böyle açıklama yapabilir mi? Birileri o metni derneklerin eline tutuşturmuş. Direkt partinin iç işlerini hedef alan bu açıklama destekten çok köstek olur. Bu hesaplaşmalar derneklere mi kaldı?. Gelelim ikinci desteğe, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi, geçtiğimiz gün desteğe gitmişler. Yargıtay’dan üye sayısına baktım, 155 kişi. Bir parti yapılanmanız var. Türkiye’de 155 üyesi olan partinin, İzmir’de kaç üyesi vardır? 155 üyeli bir parti 5 milyonluk şehir adına nasıl konuşuyor? Kurumsal olarak CHP’nin adayını destekleme kararı alabilirsiniz. Ancak isim zikretmezsiniz. Siz isim söylerek hem o isme hem de parti kimliğine zarar verirsiniz” ifadelerine yer verdi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

Buca Belediyesi’nin yeni açtığı lokantayı değerlendiren Gazeteci Solak, “Bu sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri.  2019 seçimlerini kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu faaliyete geçirmiştir. O zaman İzmir’de yapan olur mu? diye düşünmüştüm. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yaptı. Bölge öğrenci bölgesi 45 TL yemek için uygun hatta çok iyi. Erhan Kılıç’ı bu kar amacı gütmeyen lokanta için kutluyorum. Sayısı artarsa öğrenciler de vatandaşlarda mutlu olur.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası