Ege Postası
Geri

Gazeteciler DASİDER'in iftar yemeğinde buluştu

Van’da faaliyet gösteren Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği (DASİDER)’in 'Birlikte yaşama ve hoşgörü' sloganıyla geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik adına mesajlar verildi. Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı...
Gazeteciler DASİDER'in iftar yemeğinde buluştu
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 03:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Van’da faaliyet gösteren Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği (DASİDER)’in 'Birlikte yaşama ve hoşgörü' sloganıyla geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik adına mesajlar verildi. Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, bölgede eğer kısa zamanda bahar yaşanacaksa bunun ancak bu topraklarda yaşayanların elleriyle gerçekleşebileceğini söyledi.

Van'daki bir otelde gerçekleşen iftar yemeğine çok sayıda gazeteci, milletvekilleri, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri, kurum müdürleri ve işadamları katıldı.

Programda konuşan DASİDER Başkanı Ahmet Öner, insanların farklılıklar içerisinde olmasının insan hayatının bir realitesi ve meşiet-i ilahi’nin kainat üzerindeki hayırlı ve bereketli bir tecellisi olduğunu söyledi.

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, "İnanıyoruz ki bu toprakların Alevi’si de bizimdir, bu toprakların Kürdü de Çerkez’i de Laz’ı da bizimdir. Biz kavramı hepimizi ifade etmeye yetecektir. Ve bu topraklarda adaleti, özgürlükleri temel alarak, insan olma temel hak ve özgürlüklerini esas alarak, birlikte büyümenin yolları ve beraberce her türlü imkan ve fırsatı birlikte paylaşmanın yolları her zaman mümkündür" diye konuştu.

Gazeteci-Yazar Mehmet Altan, "Temelde öyle bir noktaya getirdiler ki Türkiye’yi, insan olmayı unutup insanın alt özelliklerini öne çıkararak birbirimizle kavga etmeye başladık. Onun için insan olarak hayata baktığınız vakit zaten benzeşmemeyi, garipsememeyi yadırgamamayı da hayatın bir doğal duruşu olarak kabul ettiğimizde Türkiye’nin sorunları aşılır" şeklinde konuştu.

Araştırmacı-Yazar Cemal Uşşak da, son 30 yıldır bu ülkenin dağlarında ovalarında kan ve gözyaşı olduğunu hatırlattı. Son birkaç aydır kan ve gözyaşının azaldığını ifade eden Uşşak, "Bir süreç içerisine girildi. Hiç şüphesiz bu sürecin bizim ötemizde tarafları var. Bu süreci selametle sonuca götürmek için yurdum insanın fertlerinden çok onlara önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

Araştırmacı-Yazar Ümit Fırat ise, Türkiye’nin 85 yıldır yaşamadığı bir süreci yaşadığını söyledi. Fırat, süreçte bazı hayal kırıklılarının olmasına rağmen iyiye doğru bir gidişin olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından programa dışarıdan katılanlara birer plaket takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası