Ege Postası
Geri

‘Gazeteciler Konuşuyor-İzmir Dinliyor'da çarpıcı liste analizi

Radyo Egepostası'nda canlı yayınlanan, Bayraklı Teras Kafe’deki ‘Gazeteciler Konuşuyor-İzmir Dinliyor’ programına katılan 4 gazeteci gündemi değerlendirdi. Gazeteci Halit Tunç, Mithat Umutoğulları, Ümit Kartal ve Muzaffer Ayhan Kara’nın sunduğu programda 24 Haziran seçim süreci ve partilerin hazırlıkları ve son gelişmeler ele alındı. Radyo Egepostası'nda gazeteciler konuştu, İzmir dinledi
‘Gazeteciler Konuşuyor-İzmir Dinliyor'da çarpıcı liste analizi
Haberler / Yerel Politika
25 Mayıs 2018 Cuma 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Programda konuşan gazetecilerden Muzaffer Ayhan Kara, AK Parti’nin seçim beyannamesini değerlendirdi. Gazeteci Kara, CHP’li milletvekillerinin verdiği kanun tekliflerinin AK Parti Seçim Beyannamesinde vaat olarak kamuoyunun önüne çıktığını savundu.

Ayhan Kara: Tek kelimeyle fiyasko

Muzaffer Ayhan Kara, “Tek kelimeyle fiyasko AK Parti Seçim Beyannamesi. Baktım bir AK Parti’nin vaatlerine. CHP milletvekillerinin ne kadar kanun teklifi varsa maşallah hepsini almış kumpas yapmış, koymuş. Taşeron yasasını hatırlayalım. CHP gündeme getirdi, kamuoyu sahiplenince hükümet adım attı. AK Parti başkanı öğretmen, polis, hemşirelerin katsayılarını arttıracağım. Bakın hangi CHP milletvekillerinin verdiği önergelere bakın, orada göreceksiniz. Cem evlerine hukuki statü demiş. Onlarca CHP’li milletvekili bu konuda kanun teklifi veriyor. Cem evleri de bir inancın mabedi. OHAL’i kaldıracağız diyor yedinci kez uzattı. Kaldırsaydın da OHAL’siz seçime girseydik. AK Parti’nin seçim vaadi diye bir şeyi yok. Tükendi kendini tekrar ediyor artık. AK Parti’nin icraatlarına bakın. 2011 seçimlerinde yüksek hızlı tren vaadi vermiş, yedi sene sonra aynı vaadi veriyor. Kaklıç havalimanı ve yüksek hızlı tren sözü vardı İzmir için. Nered? Hikaye. Milletin bütçesini kullanarak millet için gerekli olan işleri yapar hükümetler. Bir lütufta bulunmuyorlar. Memleketin eksik olan nesi varsa ya da aksayan ileri gitmesi gereken nesi varsa bunları yapmakla mükelleftir hükümetler” diye konuştu.

KARA: HANİ KOALİSYONLAR BİTMİŞTİ

AK Parti Hükümeti’nin erken seçime gidilmesi kararını da eleştiren Gazeteci Muzaffer Ayhan Kara, “Tek başına iktidardın kardeş. Erken seçim bizim dönemimizde olmayacak diyordun yüksek sesle. Ne oldu da erken seçime gidiyorsun diye adama sorarlar. Tükürdüğünü yalamayacaksın. Koalisyonlar bitti diyordun. Seçime ittifakla gidiyoruz. Hani koalisyonlar bitmişt? Erken seçimi hükümetler değil muhalefet ister normal koşullarda” diye konuştu.

KARA: İYİ PARTİ İZMİR’DE CİDDİ BİR FAKTÖR

CHP listelerini de değerlendiren Muzaffer Ayhan Kara,  CHP İzmir Milletvekili adaylarını da ele aldı. CHP İzmir listelerinde örgütün temsiliyeti noktasında sıkıntılı bir durum olduğunu kaydeden Kara, İYİ Parti’nin listesinin CHP listesinden daha iyi hazırlandığını savundu:

“Siz örgütün temsiliyeti noktasında sıkıntılı olan bir listeyle seçime gireceksiniz. Cüneyt Oğuz’un eleştirilerini ciddiye alıyorum. İYİ Parti faktörünü unutmamak lazım. İYİ Parti İzmir’de ciddi bir faktör. Bazıları küçümsüyor, bunun faturası ağır olur. İYİ Partinin listelerine bakıyorum, Mehmet Tezkan milliyet yazarı. Yakından tanıdığım bir isim. Şengül Hablemitoğlu. Böyle bir profil keşke CHP’de olsaydı. CHP listesine haksızlık yapmayalım, değerli isimler var ama eleştiriler önemli. örgütün, kadın ve gençlerin temsiliyetinde sıkıntı var.”

HALİT TUNÇ: CHP’NİN ADAYLARI KİM OLURSA OLSUN OYLARI SABİT

Gazeteci Halit Tunç da, CHP’nin milletvekili adaylarının kim olduğunun bir önemi olmadığını, sabit oyları olduğunu kaydederek,

“CHP’nin adayları kim olursa olsun oyları sabit. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 49.6 İzmir’de. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yüzde 45.4 CHP. Yine değişen bir şey yok. 1 Kasım’da CHP yine yüzde 46. Siyasi atmosfer ne olursa olsun yüzde 43 46 arasında oyları gidip geliyor. CHP’nin milletvekili adayı kim olursa olsun kendi oyunu koruyor. Fakat İYİ Parti bana kalırsa bu tabloyu değiştirecek. Genç parti yüzde 17 oy aldı, CHP’den aldı. İYİ Parti oylarını kimden alacak'

KARTAL: AK PARTİ’YE OY VEREN KÜRT SEÇMEN HDP’Lİ İLAHİYATÇI ADAYA OY VERECEK

Gazeteci Ümit Kartal ise HDP’nin İzmir’de bu kez birinci bölgeden ikinci milletvekili de çıkarabileceğini söyledi. HDP’nin ikinci sıra adayı ilahiyatçı Nurettin Turgay ile AK Parti’ye oy veren Sünni Muhafazakar Kürt seçmenlerin oylarını alacağını kaydeden Gazeteci Ümit Kartal, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yüzde onu doğrudan Cumhur İttifakına koyma gibi bir hayali var MHP’nin. Bir önceki seçimde birinci bölgede ikinci milletvekili çıkarmayı on yedi bin oyla kaçırdılar. HDP tabanına yönelik Cumhuriyet tarihi boyunca iktidar tarihi boyunca siyasi soykırıma uğradılar. Hiçbir belediyesi yok ki kayyum atanmamış. Eş başkanları tutuklu. AK Parti’ye oy veren Kürt seçmenin İzmir’de çok büyük oranda hem de HDP’ye oy vereceğini düşünüyorum. HDP’ye ikinci vekil çıkaracak. İkinci sıra adayı Nurettin Turgay. Dicle Üniversitesi’nden profesör. Demokratik İslam Konferansı’nın da eş başkanı. İlahiyatçı. İzmir dokusuna uymuyor ama İzmir’deki AKP’ye oy veren Kürt seçmen profiline uyuyor. Birinci sıra adayları sosyalist bir kadın. Şafi ve muhafazakar Kürtler oy verecek. AKP’den bir milletvekili alacak. Mardinli bir ismi yazmakla olmaz. Siyasi ve duygusal bir kopuş söz konusu. On binin üzerinde Hüda Par oy alıyor İzmir’de. 17 bin oya ihtiyacı var ikinci milletvekilinin İzmir’de. CHP yedişer AK Parti dörder İYİ Parti ikişer HDP birer. HDP’nin birinci bölgeden ikinci milletvekili hayal değil artık ama.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Ümit Kartal: AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı. Kurgulanmış bir olay olarak ifade etmek Gezi direnişini büyük haksızlık olur. Ağaçlarla ilgili bir şey değil. Milyonlarca insanın sokağa çıkıp sözünü söylemesi demokratik ülkelerde saygıyla karşılanır. Hükümetlerin baskıcı tutumlarına karşı dünyanın her yerinde olur. En samimi toplumsal harekettir Gezi olayları. Yeni veya iktidara uzun süre gelmeyen bir parti söyleseydi belki inanılabilirdi. Hem devletin hem iktidarın sahibi bir partinin şunları yapacağız demesi, heyecanlandırmadı. Eğitimle ilgili ben de doğru bulmuyorum demeleri iyi bir şey ama. Ekonomiyi konuşmak lazım. 2002’de kriz sonrasında dönemin Başbakanına yazar kasa atıldı. İktidar değişti. Dolar 4.95’i buldu. İktidarı yönetenler kurgu, oyun diyor sadece buna. Son bir yıl 22 Mayıs rakamları, asgari ücret 349 dolar. Geçen yıl 6 çeyrek alınıyordu, şimdi beş çeyrek altın alabiliyorsunuz. Ekonomist olmaya gerek yok. 273 yerine 256 litre benzin alabiliyorsunuz. Yaşam standardının arttığını söylemek büyük haksızlık.

Halit Tunç: Bilimde teknolojide hukukta gelişmeler bir topluma kendinden gelmez. Bunun bir çabayla, emekle, öngörü ve yatırımla gelmesi gerekiyor. Amerika’da uzun süre kaldım. Yollarının, köprülerinin, binalarının, sahile ulaşım ağlarının fotoğraflarını çeker gönderirdim. Türkiye o yıllarda patinaj yapıyordu. Özal’ın gelmesiyle Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Türkiye’nin gelişmesini sağlayan hep sağ iktidarlar olmuştur.

Muzaffer Ayhan Kara: Baktım bir AK Parti’nin vaatlerine. CHP milletvekillerinin ne kadar kanun teklifi varsa maşallah hepsini almış kumpas yapmış, koymuş. Taşeron yasasını hatırlayalım. CHP gündeme getirdi, kamuoyu sahiplenince hükümet adım attı. AK Parti başkanı öğretmen, polis, hemşirelerin katsayılarını arttıracağım. Bakın hangi CHP milletvekillerinin verdiği önergelere bakın, orada göreceksiniz. Cem evlerine hukuki statü demiş. Onlarca CHP’li milletvekili bu konuda kanun teklifi veriyor. Cem evleri de bir inancın mabedi. OHAL’i kaldıracağız diyor yedinci kez uzattı. Kaldırsaydın da OHAL’siz seçime girseydik. AK Parti’nin seçim vaadi diye bir şeyi yok. Tükendi kendini tekrar ediyor artık. AK Parti’nin icraatlarına bakın. 2011 seçimlerinde yüksek hızlı tren vaadi vermiş, yedi sene sonra aynı vaadi veriyor. Kaklıç havalimanı ve yüksek hızlı tren sözü vardı İzmir için. Nered? Hikaye. Milletin bütçesini kullanarak millet için gerekli olan işleri yapar hükümetler. Bir lütufta bulunmuyorlar. Memleketin eksik olan nesi varsa ya da aksayan ileri gitmesi gereken nesi varsa bunları yapmakla mükelleftir hükümetler. Tek başına iktidardın kardeş. Erken seçim bizim dönemimizde olmayacak diyordun yüksek sesle. Ne oldu da erken seçime gidiyorsun diye adama sorarlar. Tükürdüğünü yalamayacaksın. Koalisyonlar bitti diyordun. Seçime ittifakla gidiyoruz. Hani koalisyonlar bitmişt? Erken seçimi hükümetler değil muhalefet ister normal koşullarda.

Mithat Umutoğulları: AK Parti hükümetlerinin yönettiği ülke tu kaka, CHP’li belediyelerin yaptıkları mükemmel. Niye kardeşim CHP’lilerin yönettiği İzmir’de işçiler greve gidiyor.

Muzaffer Ayhan Kara: Tek kelimeyle fiyasko AK Parti Seçim Beyannamesi. İzmir Ankara ve İstanbul’u karşılaştırdığınızda İzmir hepsine beş basıyor.

Mithat Umutoğulları: Aman aman diyeceğim bir şey yok. Ben de okudum AK Parti beyannamesini

Ümit Kartal: Taşeron bir tane işçinin çalışmadığı yer Seferihisar Belediyesi. AK Partili belediyelerde grev olabilmesinin mümkünatı yok. Oralarda sendika gibi sendika yok. İzmir’de grevlerin olabilmesi de gelişmişlik göstergesi.

Mithat Umutoğulları: 15 yılda çökmüş bir İzmir Büyükşehir Belediyesi var.

Halit Tunç: Eskişehir’i bir kenara ayırıyorum. Orası örnek bir yer, çalışma. Onun dışında CHP’li yerel yönetimlerle ilgili bir başarı hikayesi yazamadım. BİE delegelerini gece getirip götürüyorduk. Yüzde 60’ı gecekondu. Bayraklı’dayız şu an. Aşağıda Çay Mahallesi var. Bakarsanız nerede olduğunuza şaşırırsınız.

Mithat Umutoğulları: İzmir’e yatırım yapma, işçiye maaş öde, yeraltı rezervleri yap tabi ki para biriktirirsin.

Halit Tunç: CHP’li belediyelerin ilçe bazında bir şey diyemiyorum, ilçe bazında başarılı işler yapan belediyeler var. Ama büyükşehir belediyesi büyük kaynaklara sahip. Bu kentin özellikle yaşam alanlarında, kentsel dönüşümüne katkı koyması gerekiyordu. 15 yıl önce Aziz Kocaoğlu ile röportaj yapmıştım. Beş yıl sonra Pasaport’ta denize girebilirsiniz demişti. Bugün orada sadece denizi seyrediyoruz. Büyükşehir belediyesi ulaşım sorununu mu çöp sorununu mu kentsel dönüşüm sorununu mu çözdü. Çiğli’de insanlar evlerinde oturamıyor. Siverek Belediyesi Türkiye’nin en büyük çöp tesisini yapmış. Sayın Aziz Kocaoğlu çıktı dedi ki, ben ne zaman arasam, Ulaştırma Bakanıma ulaşıyorum demişti. Sorunlarımıza en çok duyarlı kişidir demişti. Bunu söyleyen Aziz Kocaoğlu.

Mithat Umutoğulları: İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konudan muzdarip ama ilçe başkanı senin önüne bir proje gönderdiğinde onaylamıyorsun. Sen niye yapmıyorsun. Büyükşehir meclisinde niye cevaplamıyor. O niye cevaplamıyorsa hükümet de aynı mantıkla ona yapıyor.

Ümit Kartal: 16 Nisan referandumunda sandıklara şaibe bulaştığı kaygısı ve seçim sürecinde bombalar patlayabileceği kaygısı var. Ya da iç savaş kaygısı var. Akit TV’de bir programcı, Ahmet Maranki isimli biri, 25 Haziran’da olmazsa Belgrad Ormanları’na gömdüğümüz silahları diyor. Televizyon kanallarından oluk oluk kanlarını akıtacağız çağrıları bu hükümet döneminde yapıldı. Sokağa çıkarız silahları çıkarırız çatışırız çağrısı yine bu hükümet döneminde ve televizyonlarında. Bu ülkenin vatandaşları evlatlarını toprağın altına gömdü, dersler de çıkardı. İktidar partisi ülkeye huzur demokrasi ve özgürlük vaat ediyorsa, ki toplumun çoğunluğu da inanmıyor, hızlıca hakkında soruşturma başlatılmalı. Barış Atay yapılan haksızlıkların hesabı sorulacak tweeti attı gözaltına alındı. İç savaş çağrısı yapan bir televizyon programcısının gözaltına alınıp yargılanıp ceza alması gerekir.

Halit Tunç: Kişilerin davranışlarını siyasi partilere mal etmek doğru değil. Yolda radyodan savcının o kişi hakkında soruşturma başlattığını duydum. Marjinal çıkışları iktidara mal etmek doğru değil.

Ümit Kartal: İktidar partisini ve liderini eleştirsen burada yarın gözaltına alınmayacağımın garantisi yok. Attığın mesajlara dikkat et diye telkinlerle karşılaşıyorum. İç savaş insanları öldürmeye yönelik silahlanma çağrısı yapan bir kişi ile ilgili soruşturma açılması çok hafif. Direkt gözaltına alınması gerekmez miyd? Ben haber yaptığım için gözaltına alındım. Tek haberden dolayı. Bu haberi niye yaptın dediler. Burada çok ciddi bir şey var. Münferit de değil. İnsanlar iç savaş çatışma tehlikesinden korkuyor. Bu tehlikeyle ilgili iktidarın hükümet karşıtı gösterilere silahlı müdahale edenlere ceza verilmeyeceği KHK’sı çıkarıldı.

Mithat Umutoğulları: Evet üzerimizde bir baskı var, bu kesin. Cumhurbaşkanına da Atatürk’e bana ve sana küfür eden de alınsın. Buna kimsenin itirazı yok. Sadece eleştiri yapıldığı için gözaltına alınmasın. CHP’de dün 3 yönetici il başkanına ağır eleştiri yapmış. Biz temayülden birinci çıkan hiçbir arkadaşımız listede yok. Örgütte emeği olmayan insanlar var. Bu adil değil dediler.

Muzaffer Ayhan Kara: CHP il başkanı Deniz Yücel, yazılı bir açıklama yaptı. Aday listelerinden memnun olmadığını deklere etti. Örgütten gelen isimlerin, kadın ve gençlerin temsili noktasında bir sıkıntı olduğunu ifade etti. Ama ne şiş yansın ne kebap formülüyle açıkladı. Zamanın dar olduğunu ve genel merkezin ancak bunu yapabildiğini ifade etti. İl yönetim kurulu üyeleriyle görüşmelerim oldu. Ciddi bir şekilde eleştirilmiş. Cüneyt Oğuz ciddi bir yönetim kurulu üyesi. Dededen babadan CHP’li. Dünyayı Türkiye’yi bilen, İngiltere’de siyaset bilimi okumuş bir isim. Onun eleştirilerine kulak vermek gerekir. Örgütten gelen isimler noktasında sıkıntı var. Birinci bölgede seçilebilir sırada kadın aday yok. Ama birisi ithal biri İzmirli iki kadın ikinci bölgede var. Siz örgütün temsiliyeti noktasında sıkıntılı olan bir listeyle seçime gireceksiniz. Cüneyt Oğuz’un eleştirilerini ciddiye alıyorum. İYİ Parti faktörünü unutmamak lazım. İYİ Parti İzmir’de ciddi bir faktör. Bazıları küçümsüyor, bunun faturası ağır olur. İYİ Partinin listelerine bakıyorum, Mehmet Tezkan milliyet yazarı. Yakından tanıdığım bir isim. Şengül Hablemitoğlu. Böyle bir profil keşke CHP’de olsaydı. CHP listesine haksızlık yapmayalım, değerli isimler var ama eleştiriler önemli. örgütün, kadın ve gençlerin temsiliyetinde sıkıntı var.

Ümit Kartal: Demokratik görüntü oluşturmaya yönelik bir çaba olduğu kanaatindeyim CHP İzmir listesinde. Kontenjan ve ithal aday diye küçümsemek doğru değil. Listelerin geçerliliği olduğu kanaatindeyim. Özcan Purçu ile Tacettin Bayır’ın sırası değiştirilmeliydi. Sevda Erdan Kılıç her iki bölgede de etkili olabilecek bir figür. Birinci bölgede bir kadın aday olabilirdi. Murat Bakan’ın birinci sırada gösterilmesinin bir nedeni de kadınlardan oluşan 200 kişilik bir ekibinin olması. Birinci bölgedeki kadın aday boşluğunu bu saha grubu doldurabilir belki. Deniz Yücel ve listede yerini beğenmeyenler var.

Halit Tunç: CHP’nin adayları kim olursa olsun oyları sabit. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 49.6 İzmir’de. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yüzde 45.4 CHP. Yine değişen bir şey yok. 1 Kasım’da CHP yine yüzde 46. Siyasi atmosfer ne olursa olsun yüzde 43 46 arasında oyları gidip geliyor. CHP’nin milletvekili adayı kim olursa olsun kendi oyunu koruyor. Fakat İYİ Parti bana kalırsa bu tabloyu değiştirecek. Genç parti yüzde 17 oy aldı, CHP’den aldı. İYİ Parti oylarını kimden alacak'

Muzaffer Ayhan Kara: iki eski il başkanını koyuyorsunuz. Asuman Ali Güven son başkan. Parti içi barışı sağladı. Güzel bir referandum yaptı. Yüzde 69 oranında oy aldı. Çok değerli bir çalışma yapmıştı, hakkının yendiğini düşünüyorum. 2011 seçimlerinde aday olan Aydın Özcan’ı değerlendirmediniz baro başkanlığından istifa etti. Okan Karlıdağ, Ülkümen Rodoplu’yu değerlendirmediniz. Bazı isimleri yerel seçimlerde de değerlendirebilirler. Nurşen Hanım, ilçe kadın kolları başkanlarını toplayıp Ankara’ya gittiniz m? İzmirli kadınlar için gidecektin oraya. Sen İl Başkanı Deniz Yücel’e İzmirli hangi kadınlar için gittin. Kuzuların sessizliği ile siyaset yapılmaz. İzmir’de İYİ Parti kendini hissettiriyor. Bana göre yüzde 20 bandına oturacak. Uzundere’de bile İYİ Parti’yi gördüm. En çok MHP’den alıyor. İzmir’de MHP bitti. Yüzde bir buçuk ikiyi geçmeyecek oy oranı İzmir’de MHP’nin. İkincisi AK Parti’den İYİ Parti alacak. AK Parti’yi yüzde 30’un altına düşürecek. En az dört beş puan alacak. AK Parti İzmir’de yüzde 25 eksi artı bandına oturtacak İYİ Parti. CHP’den de üç puan alacağını düşünüyorum.

Ümit Kartal: Yüzde onu doğrudan Cumhur İttifakına koyma gibi bir hayali var MHP’nin. Bir önceki seçimde birinci bölgede ikinci milletvekili çıkarmayı on yedi bin oyla kaçırdılar. HDP tabanına yönelik Cumhuriyet tarihi boyunca iktidar tarihi boyunca siyasi soykırıma uğradılar. Hiçbir belediyesi yok ki kayyum atanmamış. Eş başkanları tutuklu. AK Parti’ye oy veren Kürt seçmenin İzmir’de çok büyük oranda hem de HDP’ye oy vereceğini düşünüyorum. HDP’ye ikinci vekil çıkaracak. İkinci sıra adayı Nurettin Turgay. Dicle Üniversitesi’nden profesör. Demokratik İslam Konferansı’nın da eş başkanı. İlahiyatçı. İzmir dokusuna uymuyor ama İzmir’deki AKP’ye oy veren Kürt seçmen profiline uyuyor. Birinci sıra adayları sosyalist bir kadın. Şafi ve muhafazakar Kürtler oy verecek. AKP’den bir milletvekili alacak. Mardinli bir ismi yazmakla olmaz. Siyasi ve duygusal bir kopuş söz konusu. On binin üzerinde Hüda Par oy alıyor İzmir’de. 17 bin oya ihtiyacı var ikinci milletvekilinin İzmir’de. CHP yedişer AK Parti dörder İYİ Parti ikişer HDP birer. HDP’nin birinci bölgeden ikinci milletvekili hayal değil artık ama.

Halit Tunç:  AK Partinin bir yıpranmışlığı tabi ki var. 16 yıl aralıksız ülke yönetmenin kolay bir şey olmadığını biliyoruz. Çok zorlu bir dönem. Ama tüm zorlu dönemleri aşabilmiş bir parti AK Parti. Saadet partisi’nin liderinin söylemleri etkiledi beni de. Ama zaten AK Parti Saadet Partisi’nden doğan bir parti. Saadet o misyonu yüklenemedi. Parti içindeki aile kavgaları Saadet’i bu noktaya getirdi. AK Parti’nin oylarını alacağını pek düşünmüyorum. İYİ Parti’nin AK Parti’den değil daha çok MHP ve CHP’den alacak. İYİ Parti seçmeninin AK Parti ile alakası yok çünkü.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası