Ege Postası
Geri

Gaziantep, Türk ve Afrikalı futbolcuların yetiştiği futbol üssü olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Çıksorut semtinde hayvan ahırları alanına sağlık kompleksi yapılmasını Sağlık Bakanlığı uygun görmeyince alternatif ‘spor kompleksi’ projesi geliştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in...
Gaziantep, Türk ve Afrikalı futbolcuların yetiştiği futbol üssü olacak
Haberler / Güncel
26 Nisan 2013 Cuma 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Çıksorut semtinde hayvan ahırları alanına sağlık kompleksi yapılmasını Sağlık Bakanlığı uygun görmeyince alternatif ‘spor kompleksi’ projesi geliştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in Afrika gezisinde gündeme gelen ve Kamerun heyeti tarafından önerilen bu proje ile kurulacak dev tesiste, Afrikalı ve Türk çocukları futbolcu olarak yetişecek.

Çimento Kavşağı’nda 100 dönüm arazi üzerine kurulacak ve yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak tesisin bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Proje hakkında bilgi veren Güzelbey, “Bir Afrika gezim esnasında Kamerun heyetinin benimle görüşmek istediği belirtildi. Öncelikle benimle neden görüşmek istedikleri konusunda şaşırdım. Çünkü birbirimizi tanımıyorduk. Daha sonra benimle tanışmak istediklerinden emin olup olmamak için tekrar sordum ve gerçekten Kamerun heyetinin benimle tanışmak istediğini doğruladım. Heyetle yaptığım görüşmede televizyondan sürekli Gaziantep’i takip ettiklerini, Gaziantep’i çok iyi tanıdıklarını, kendilerinin de Gaziantep’le temas kurarak, futbolcu yetiştirilmesi konusunda ortak proje yapmak istediklerini ilettiler.” diye konuştu.

Konuyu anlayınca görüşmenin olumlu olacağını düşündüğünü ve bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirten Güzelbey, “Ben de neden Gaziantep’i seçtikleri konusunda kendilerine sordum. Kendileri, şu anda Galatasaray’da forma giyen Dany ile Gaziantepspor’da bulunan Binya’dan dolayı sürekli Gaziantep’i takip ettiklerini söylediler. Bu ilgi beni oldukça mutlu etti. Bana projeyi sundular. Afrikalı çocukların futbolcu yetişmesi için Gaziantep’te bir spor kompleksi kurmamız önerildi. Burada yetişecek Türk ve Kamerunlu futbolcular Avrupa ülkelerine transfer olabilecekler. Bizim Çimento Kavşağı’nda 100 dönümlük çok güzel bir yerimiz var. Bu arazide bu kompleksi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde Türkiye’de bir ilke imza atmış olacağız.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası