Ege Postası
Geri

Gaziemir Belediye Meclisi'nden Arda'ya 50 milyonluk borçlanma yetkisi

Belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve giderlerin zamanında yapılabilmesi için Gaziemir Belediye Meclisi, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya 50 milyon TL’lik borçlanma yetkisini verdi.
Gaziemir Belediye Meclisi'nden Arda'ya 50 milyonluk borçlanma yetkisi
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Haziran 2023 Cuma 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Haziran ayı meclisinde Başkan Arda’ya 50 milyonluk borçlanma yetkisi veriliken 14 Mayıs Cumhrubaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekiliği Genel Seçimleri ve 28 Mayıs Cumhrubaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin gerginliği yaşandı.

ARDA’DAN TBB ÇIKIŞI: HİÇBİR YARDIMI ALMIŞ DEĞİLİZ

Meclis oturumunu başlatmadan önce Türkiye’deki genel seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,"Yoğun bir seçim çalışmasının üstünden geçtik. Seçimde genel başkanımız cumhurbaşkanı seçilmesi için parti olarak çalıştık ancak başarılı olamadık. Sandıktan çıkan sonuca saygılıyız. Tabii ki iktidarın belediye başkanı olmak istiyordum, iktidar kaynaklı çözülmesi gereken sorunlar vardı. Bunlar için iyi olacaktı ancak olmadı< ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği’nde CHP’li belediyelere yer verilmediğine dikakt çeken Arda, ‘’Gaziemir Belediyesi’nden 1 milyon TL’ye yakın para kesilmiş olmasına rağmen oradan talep ettiğimiz hiçbir yardımı almış değiliz" dedi.

HALİL ARDA’YA 50 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ

Gaziemir Belediyesi Halil Arda’ya verilmesi talep edilen borçlanma yetkisi oy çoğunluğuyla kabul edilirken ilgili gündem maddesi şu şekilde;

Belediyemiz faaliyet ve hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve zorunlu giderlerimizin zamanında ödenebilmesi için olası nakit ihtiyacının ortaya çıkması halinde kullanılmak amacıyla (tedbir amaçlı olarak) borçlanma kararı alınmasına ihtiyaç duyulduğundan 5393 sayılı Belediye Kanununun 68. maddesinde (d) ve (c) bentleri gereğince yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda ekteki hesap tablosunda da görüleceği üzere Belediyemiz borçlanma için gerekli şartları taşımakta olup, bu kapsamda 50 milyon TL borçlanabileceği hesaplandığından, kredi kullanılması için Belediye Başkanı Sayın Halil Arda’nın yetkili kılınması talebi  Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonmuna havalesi oy çokluğu ile kabul edildi.

‘’ARAMIZDA KALSIN KAZANDIK’’

Dilek ve temenniler bölümünde söz alarak konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Halil Arda’ya atıfta bulunarak "Sizin diliniz varmadı ben söyleyeyim. Aramızda kalsın kazandık! 21 yıldır iktidarda olan 23 Mayıs seçimlerinde tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanımız kutluyorum, yeni dönemde başarılar diliyorum. Yine Devlet Bahçeli'nin nezdinde Cumhur İttifakı'nın bütün bileşenlerini saygı ile selamlıyorum. HÜDA-PAR'ın mitinglerinde sadece partisinin ve Türk Bayrağı sallanıyor. Çok önemli bir seçim dönemi yaşadık. Büyük emekler verdik. Elbette ki seçimin bir kazanını olacaktı ve o da Cumhurbaşkanımız Erdoğan oldu. 85 milyonun tamamı da seçimin kazananıdır. 21 yıldır devam eden hizmetlerimiz aynı devam edecektir. Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenler kaybetti" diye konuştu.

‘’BELEDİYEMİZİ YANLIZ BIRAKIYORLAR’’

AK Partili Atmaca'nın açıklamalarına yanıt veren Başkan Arda,"Kazananlar kaybedenleri aydınız, bugün belediyemize bir müfettiş daha geldi. Belediyemizi 4 yıldır yalnız bırakmıyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bu ülkeden göçenler ile bu ülkeye göçenler kazandı" ifadelerini kullandı.

‘’BİR TAKIM ÇIKAR GRUBU KAZANDI’’

Seçim atışamalrının ardından söz alan CHP’li Lütfü Özcan, “Sanırım Gaziemir’de kaybetmenin acısını genelden çıkarmaya çalıştı. Bu seçimin kazanını ve kaybedeni diye değerlendirme yaptılar. 85 milyon kazanmadı. Bir kesim, bir takım çıkar grubu, sığınmacılar ve yurtdışına gidenler kazandı. Türkiye’deki gelişimlerin önünde kimse durmaz. Ancak yönetmek ve yönetime talip olmak sadece şunu bunu yaptık demekle olmaz. Havada uçan arıların, kelebeklerin sayısına bakarsınız, yere yaşayan insanların şahsına bakarsınız. Gelişen toplumlarda güçlü olan halktır. Gaziemir’de neden başarılı olmadınız? Biz yüzde 57’den yüzde 67’ye çıktık. Kazandınız tebrik ediyoruz. Ancak kazanın 85 milyon olmasını isterdik. Sığınmacıların oyları ile kazandınız. Milliyetçilik adı altında abuk subuk insanlar oy kullandı. Onlar milliyetçi ise ben değilim” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası