Ege Postası
Geri

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı. Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, siz Gaziemirlilerle birlikte yürüyeceğime söz veriyorum. Yaşasın ulusal egemenlik” diye konuştu.
Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği etkinlikleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilçede büyük bir coşkuyla kutlandı. Gaziemir’in tüm sokak, cadde ve meydanlarına yayılan 23 Nisan kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Belediyenin şenlik programı kapsamında Abdullah Arda Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerde çocuklar, müzikalle, dans gösterileri ve animasyon gösterileriyle bol bol eğlenerek bayramlarını kutladı.

Sokaklar kırmızı beyaz

Meydandaki gösterilerin ardından düzenlenen 23 Nisan Korteji’nde, Abdullah Arda Meydanı’nda toplanan Gaziemirliler, Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Gazi Atatürk Bulvarı güzergâhında bayraklarıyla yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık’ın eşi Deniz Işık ile birlikte katıldığı korteje Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve yönetimi, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce Gaziemirli katıldı. Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağının taşındığı korteje bayraklarıyla katılanlar, bando eşliğinde marşlar söyledi.  Ellerindeki Türk bayraklarıyla sokakları bayram yerine çeviren Gaziemirlilere, bazı yurttaşlar da evlerinden alkışlarla destek verdi.

Gaziemir’de bayram coşkusu, kortej yürüyüşünün ardından düzenlenen Yeni Türkü konseriyle devam etti. Festival Alanı’nda sahne alan Yeni Türkü, sevilen şarkılarının yer aldığı repertuarıyla hayranlarına muhteşem bir konser yaşattı. Alanı dolduran seyirciler, grubun seslendirdiği Yağmurun Elleri, Eyvallah, Fırtına, Mamak Türküsü ve Aşk Yeniden gibi şarkılara hep birlikte eşlik etti.

“Atatürk’ün ülkesinde yaşamaktan gurur duyuyorum”

Konserde sahneye çıkan Belediye Başkanı Ünal Işık, Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu’na çiçek vererek teşekkür etti. Alanı dolduran yurttaşların bayramını kutlayan Başkan Ünal Işık, “Genzindeki barut kokusu gitmeden, sırtındaki teri kurumadan çocuklara bayram armağan edecek kadar ileri görüşlü bir liderin ülkesinde yaşamaktan ve o milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, siz Gaziemirlilerle birlikte yürüyeceğime söz veriyorum. Ulusal egemenliğimizi dünyaya haykırdığımız ve çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Kutlama etkinliği alanı dolduranların hep bir ağızdan marşlar seslendirmesiyle son buldu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası