Ege Postası
Geri

Gazipaşa Havaalanı'ndan Almanya'nın 3 kentine uçuş seferi başlıyor

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Alanya Gazipaşa Havaalanı’ndan Almanya’nın üç kenti Frankfurt, Dusseldorf ve Leipzig/Halle’ye bu kış uçuş başlatıyor.     Turizm taşımacılığı...
Gazipaşa Havaalanı'ndan Almanya'nın 3 kentine uçuş seferi başlıyor
Haberler / Ekonomi
8 Temmuz 2013 Pazartesi 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Alanya Gazipaşa Havaalanı’ndan Almanya’nın üç kenti Frankfurt, Dusseldorf ve Leipzig/Halle’ye bu kış uçuş başlatıyor.

    Turizm taşımacılığı alanında tartışmasız üstünlüğünü sürdüren SunExpress Türk Riviyera’sı olarak adlandırılan tatil şeridinde Antalya’dan sonra Alanya Gazipaşa Havaalanı’na da uçuş başlatıyor. İlk uçuşunu 5 Kasım’da Leipzig/Halle’den Gazipaşa Havaalanı’na gerçekleştirilecek. Gazipaşa Havaalanı’ndan haftada 3 gün Dusseldorf, 2 gün Frankfurt ve bir gün de Leipzig/Halle’ye uçuş gerçekleştirilecek. SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, Alanya’ya gerçekleştirilen bu uçuşları, bölgenin turizm otansiyeli pçerçevesinde, tur operatörlerinin de kullanacağını belirtti.
    
    Schwaiger, “2010 yılında sadece iç hatlar için açılan ve 2011’de uluslararası uçuşlara da izin verilen Gazipaşa Havaalanı, Almanların yoğunlukta yaşadığı Alanya ve Side çevresine hitap ediyor. Bu çerçevede biz de bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

    Alanya'nın doğası, havası, denizi ve sunduğu çeşitlilikle Türk turizmi için özel bir yere sahip olduğunu dile getiren Schwaiger, birçok Alman vatandaşının kışı bu bölgede geçirdiğine dikkat çekti. Bu uçuşlarla Türk Riviyera’sındaki uçuşları güçlendirmiş olacaklarını belirten Schwaiger, “Gazipaşa Havaalanı’na gerçekleştireceğimiz uçuşlarımızla, SunExpress‘in Antalya’ya olan güçlü uçuş programını mükemmel bir şekilde tamamlamış olacağız. Gazipaşa’ya gerçekleştireceğimiz bu uçuşlarla Almanya’ya gidecek yolcularımıza daha rahat ve konforlu bir uçuş sunacağız.” diye konuştu.

    Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, bu seferlerin Alanya'da bulunan yaklaşık 15 bin civarında Alman için büyük bir nimet olacağını dile getirdi. Pamuk, özellikle kış turizmi için başlatılan bu seferlerin bölgeye ekonomik olarak canlılık getireceğini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası