Ege Postası
Geri

Rum ekonomisi Rus turistler sayesinde ayakta duruyor

Güney Kıbrıs’ın turizminin Rusya ve Ukrayna’dan giden turistlerle ayakta durduğu, özellikle Almanya, Fransa ve Hollanda gibi Orta AB ülkelerinden giden turistlerin yok denecek kadar az olduğu bildirildi.Rum İstatistik Enstitüsü’nün verilerine...
Rum ekonomisi Rus turistler sayesinde ayakta duruyor
Haberler / Ekonomi
8 Temmuz 2013 Pazartesi 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kıbrıs’ın turizminin Rusya ve Ukrayna’dan giden turistlerle ayakta durduğu, özellikle Almanya, Fransa ve Hollanda gibi Orta AB ülkelerinden giden turistlerin yok denecek kadar az olduğu bildirildi.

Rum İstatistik Enstitüsü’nün verilerine göre, Güney Kıbrıs’a Mayıs ayında giden Rus ve Ukraynalı turistlerin sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 oranında artış gözlemlendiğini, İngiltere ve Almanya’dan turist sayısının ise sürekli düşüşte.

Bu verilere göre; Mayıs ayında Güney Kıbrıs’a giden Rus turist sayısı 76 bin 776 olurken, aynı dönemde 103 bin 579 İngiliz ve 14 bin 985 Alman turist Güney Kıbrıs’ı ziyaret etti.

2012 yılının aynı döneminde ise Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden İngiliz turistlerin sayısının 113 bin 289 olduğunu, bu çerçevede 2013 yılında İngiliz turist sayısında yüzde 8,6 oranında düşüş gözlemlendiği aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası