Ege Postası
Geri

Euro krizinin faturası küçük şirketlere

Almanya genelinde 2013 yılının ilk yarısında 15 bin 430 şirket iflas etti. Creditreform’un verdiği bilgilere göre bu rakam geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 3,4 artış anlamına geliyor.Uzmanlar bu durumu, ekonomideki...
Euro krizinin faturası küçük şirketlere
Haberler / Ekonomi
8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya genelinde 2013 yılının ilk yarısında 15 bin 430 şirket iflas etti. Creditreform’un verdiği bilgilere göre bu rakam geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 3,4 artış anlamına geliyor.

Uzmanlar bu durumu, ekonomideki olumsuz gidişatın faturasını küçük şirketlerin çekmesine bağlıyor. İflas eden şirketler arasında büyük ve köklü şirketlerin sayısının çok olmaması dikkat çekiyor.

Şirket iflaslarının yanı sıra şahsi iflas rakamlarında da ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Bir sene önceki döneme oranla iflas eden kişi sayısı yüzde 2,1’lik bir düşüşle 75 bin 370 oldu. Bu iflasların mali hesabını da çıkaran Creditreform, zararı 16,5 miyar Euro olarak belirledi. Bu dev zararın işyerlerine olan yansıması ise 148 bin işyerinin ya kapatılmış ya da yakın zamanda kapatılacak olması.

Eyaletlere ait rakamları da açıklayan şirketin verilerine göre şirket iflaslarında Kuzey Ren Vestfalya (KRV) birinci sırada. KRV’de ilk altı ayda iflas bildiren şirket sayısı 5 bin 750 oldu. KRV’de her 10 bin şirketten 172’si iflas bildirirken bu rakam en düşük şekliyle Bavyera’da 53 olarak açıklandı. Eyaletlerin ortalaması ise 96.

Muhalefet de gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini açıkladı. KRV CDU Meclis Grubu ekonomi politikaları sözcüsü Hendrik Wüst, “Bu açıkça gösteriyor ki SPD-Yeşiller hükümeti kötüye giden bu trendi durduramıyor.” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası