Ege Postası
Geri

Turizm sektörüne 30 bin yatak daha ekleniyor

Turizm sektörüne 30 bin yatak daha ekleniyor. 7 bin 200 kişi daha istihdam sağlayacak. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi’nin (Ar-Ge) verilerine göre; yılın ilk yarısına doğru 161 yatırım projesi...
Turizm sektörüne 30 bin yatak daha ekleniyor
Haberler / Ekonomi
8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Turizm sektörüne 30 bin yatak daha ekleniyor. 7 bin 200 kişi daha istihdam sağlayacak.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi’nin (Ar-Ge) verilerine göre; yılın ilk yarısına doğru 161 yatırım projesi için1,8 milyar TL’lik yatırım teşviği alındığı açıklandı. Turizm sektörü 131 yeni yatırımla, 30 bin dolayında yeni yatak ve 7 bin dolayında istihdam imkanı sağlayacak.

Alınan bilgilere göre 5 aylık dönemde 131’i komple yeni yatırım olmak üzere 161 yatırım projesi için 1,8 milyar TL’lik yatırım teşvik alındı. Komple yeni yatırımı öngören 131 projede 7 bin 164 kişiye iş istihdamı sağlanacak. Bu tesislerde 15 bin oda ve 30 bin dolayında yatak yapılacak.

Komple yeni yatırımların yoğunluğunda, Antalya yüzde 34 ile ilk sırayı alırken, yüzde 16 ile İstanbul ikinci sırayı aldı. Tesislerin sınıf ve tür dağılımda 3 ve 4 yıldızlı tesisler yüzde 36-37 paylarla ilk sıraları alırken, onu yüzde 12 dolayınca pay ile 5 yıldızlı tesisler takip etti.

    Yapılacak yeni tesislerle oluşan iş olanakları açısından en büyük pay yüzde 36 ile Antalya’nın olduğu belirtildi. Antalya’yı da yüzde 16 ile İstanbul’un izlediği aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası