Ege Postası
Geri

Gebze’den Mısır halkına darbe karşıtı destek

Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu, Gebze'de Cuma namazı sonrası Mısır'daki darbeyi protesto etti. Gebze Kent Meydan'ında bir araya gelen yüzlerce kişi Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Geçtiğimiz hafta...
Gebze’den Mısır halkına darbe karşıtı destek
Haberler / Genel
12 Temmuz 2013 Cuma 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu, Gebze'de Cuma namazı sonrası Mısır'daki darbeyi protesto etti. Gebze Kent Meydan'ında bir araya gelen yüzlerce kişi Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Geçtiğimiz hafta Mısır'da askeri yönetim tarafından gerçekleşen darbeyi kınayan Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu, Mısırlı müslümanlara destek mesajı yolladı. Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Halim Yazıcı, dünya genelinde mağdur ve mazlum durumdaki insanların islam coğrafyasında yaşadığını söyledi.

Yazıcı açıklamasına şöyle devam etti; "Bizler Ramazan ayının rahmetine yürürken, Mısır, Suriye, Filistin, Arakan ve Mali'deki kardeşlerimiz namluların, ateşin üstünde yürümektedirler. Mısır'da diktatör Mübarek'in deverilmesi ile sonuçlanan devrim, ordu tarafından kesintiye uğradı. Mısır halkının özgür oyları ile seçilen Muhammed Mursi despotça görevden uzaklaştırıldı. Namaz kılan mazlum halın üzerine ateş açıldı. Mısır'da şu ana kadar 100'ün üzerinde müslüman kardeşimiz şehit edildi. Dün Musa ile Firavun arasında yaşanan mücadele bugün Musa'nın çcoukları ve Firavun'un çocukları arasında devam etmektedir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gebze'de de Mısır'da yaşanan hukuksuzluğa karşı seçilmiş meşru iktidarın yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. İslami hareketleri engellemeye çalışan güçler, Allah'ın izni ile hak ettiği cezayı alacaklardır." denildi.

Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Mısır'a destek eylemi yapılan dualarla son buldu. Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu'nun düzenlediği eyleme Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösteren çok sayıda vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu destek verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası