Ege Postası
Geri

Gediz Deltası'na sondaj için bakanlık vize verdi

Karşıyaka Belediyesi’ne ait Kordelion İşletmeleri A.Ş. şirketinin Çiğli ilçesi, Büyük Çiğli Mahallesi’nde bölgesel ısıtma ve termal sağlık amaçlı jeotermal kaynak arama için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonuçlandı. Bakanlık proje ile ilgili ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.
Gediz Deltası'na sondaj için bakanlık vize verdi
Haberler / İzmir
26 Ocak 2024 Cuma 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kordelion İşletmelerinin Çiğli ilçesi, Büyük Çiğli Mahallesi’nde bölgesel yenilenebilir enerji kaynakları bulmak amacıyla başlattığı çalışma için kritik bir gelişme yaşandı. 

ÇED GEREKLİ DEĞİL

Kordelion İşletmelerinin, ısıtma ve termal sağlık amaçlı jeotermal kaynak arama için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuruda ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi.

Proje kapsamında belirlenen 2 adet ÇED alanı toplam 3.000 metrekare büyüklüğünde ve her bir sondaj faaliyetinin yaklaşık 1-2 ay içerisinde tamamlanacak. 

ÇED ALANLARI SINIFLANDIRILDI 

Proje kapsamında belirlenen ÇED alanları 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı (Ek-2.f) uyarınca; "Sulak Alan Tampon Bölge Sınırı”, "Turizm Tesis Alanı” ve "Doğal Sit Alanı" olarak sınıflandırıldı. 

9 MİLYON 380 BİN TL'YE MAL OLACAK

Toplam 3 bin metrekarelik alanda yapılacak çalışma 9 milyon 380 bin TL’ye mal olması bekleniyor. Proje ile bölge civarındaki yerleşimlere jeotermal kaynak kullanılarak ısıtma ve sıcak su iletilmesi hizmeti sunulması hedeflendiği belirtiliyor. Kaynak ile Karşıyaka ve Çiğli bölgesinde yer alan konutların ısıtılması ve sıcak su temini amaçlanıyor.

3 SENE ÖNCE ÇED SÜRECİ BAŞLAMIŞTI 

 Proje Tanıtım Dosyası ilk olarak 04.02.2021 tarihinde sunularak ÇED süreci başladı. Ancak, projeye ait ÇED süreci, İzmir 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun 23.12.2021 tarih ve 1405 sayılı kararı doğrultusunda 12.01.2022 tarihinde sonlandırıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası