Ege Postası
Geri

Gediz Üniversitesi yüzlerce yabancı öğrenciye Türkçe öğretiyor

Gediz Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER), yabancı gençlere Türkçe öğretmeye devam ediyor. Bu yıl talep yağan TÖMER’de ABD'den 47 öğrenci kursu tamamladı, dokuz ülkeden 100’ü aşkın genç ise devam ediyor.Türkçe, dünya...
Gediz Üniversitesi yüzlerce yabancı öğrenciye Türkçe öğretiyor
Haberler / Güncel
9 Ağustos 2013 Cuma 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gediz Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER), yabancı gençlere Türkçe öğretmeye devam ediyor. Bu yıl talep yağan TÖMER’de ABD'den 47 öğrenci kursu tamamladı, dokuz ülkeden 100’ü aşkın genç ise devam ediyor.

Türkçe, dünya dili olma yolunda hızla ilerliyor. Yabancı gençlerin ilgisinin en güzel örneklerinden biri de İzmir’deki Gediz Üniversitesi’nde yaşanıyor. Yaz ayları ağırlıklı olmak üzere Türkçe eğitimleri düzenleniyor. Gediz TÖMER'de, önce ABD’liler sıralara oturdu ve 47 öğrenci törenle sertifika aldı. Ardından Güney Afrika, Gürcistan, Tunus, Gine, Libya, Ekvator, Gana, Afganistan ve Fas’tan 108 kursiyer dersbaşı yaptı. Üç ay boyunca toplam 240 saat ders görecek gençler, günlük konuşmada yetecek kadar Türkçe öğrenecek. Türkçe konuşabilen birçok yabancı da önümüzdeki günlerde eğitime katılarak, uygulama yapıp bilgilerini ilerletecek. Gediz Üniversitesi, çoğu ülkelerinde üniversite öğrencisi olan kursiyerlere sadece Türkçe öğretmekle kalmıyor, Ege Bölgesi'nin tarihi ve turistik yerlerini de gezdirilerek Türkiye'yi ve kültürünü tanıtıyor.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türkçenin ülke sınırlarının ötesinde de konuşulmasına katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Türk ekonomisi büyüdükçe ve firmalar yurtdışında etki alanlarını genişlettikçe Türkçeye ilginin daha da artacağını vurgulayan Rektör Çevik, şunları söyledi: “Ticari ilişkiler, beraberinde aynı dilden konuşma zorunluluğunu getiriyor. Kurulan ekonomik bağlar, zamanla toplumları birbirine yakınlaştırıyor ve sosyal ilişkileri güçlendiriyor. Türkçe konuşan yabancılara sürekli yenileri eklenecek, ana dilimiz bir dünya dili olacak. Bu durum, sevindirici ve gurur verici. Bu sürece ivme kazandırmak istiyoruz. Gediz Üniversitesi TÖMER’i bu amaçla kurduk, dünyanın dört bir yanından üniversitemize lisans eğitimi için gelen öğrencilerimizin yanında, ilgi duyan diğer yabancılara da Türkçemizi öğretmeyi hedefledik. Sosyal sorumluluk projesi ve milli bir hizmet olarak gördüğümüz Türkçe eğitimlerimizin kapsamını genişleteceğiz, her sene daha çok kişiye dilimizi öğreteceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası