Ege Postası
Geri

Geleceğin mimarları Karşıyaka’nın tarihi mirasını keşfetti

Karşıyaka Belediyesi, ‘Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’ için Türkiye’nin dört bir yanından Karşıyaka’ya gelen gençleri ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturdu. Rehber anlatımı eşliğinde ‘Kültür Rotası’ turuna katılan mimar adayları; anıtlardan köşklere kadar pek çok noktayı ziyaret ederek Karşıyaka’nın zengin mimari dokusunu ve kent kimliğini yakından tanıma fırsatı buldu. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Geleceğin mimarlarına Karşıyakamızı tanıtmaktan büyük mutluluk duyduk. Kültürel mirasımızı birlikte yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Geleceğin mimarları Karşıyaka’nın tarihi mirasını keşfetti
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2026 Salı 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Açık Hava Kent Müzesi’ projesi kapsamında düzenlediği ‘Karşıyaka Kültür Rotası’ turu, bu kez geleceğin mimarlarını konuk etti. İzmir’de bir hafta sürecek Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması (UMÖB) için Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Merkezi’ne yerleşen gençler, organizasyonun ilk gününde ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetti.

Karşıyaka Vapur İskelesi önünden başlayan turda; tarihi yapılar, anıtlar, köşkler, Karşıyaka Çarşısı ve Zübeyde Hanım Anıt Mezarı gibi pek çok nokta ziyaret edildi. Rota üzerindeki duraklarda QR kod desteğiyle katılımcılara interaktif bir deneyim de sunuldu.

‘YAŞAYAN CUMHURİYET’ TURU YOLDA

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen Nisan ayında hayata geçirilen ve haftada iki gün ücretsiz olarak düzenlenen ‘Karşıyaka Kültür Rotası’ turları, yaz dönemi nedeniyle verilen aranın ardından yeni sezonda tekrar başlatılacak. Ayrıca, Ağustos ayı sonunda Büyük Taarruz’un başlangıcından 9 Eylül’e kadar ‘Yaşayan Cumhuriyet’ turu da gerçekleştirilecek. Açık Hava Kent Müzesi ve turlar hakkında detaylı bilgiye https://keos.karsiyaka.bel.tr/turizm adresinden ulaşılabilir.

TARİHİ MİRAS GENÇLERLE YAŞAYACAK

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz Kültür Rotası turlarıyla kentimizin tarihini, mimari ve kültürel zenginliklerini daha görünür kılıyor, bu değerleri her yaştan vatandaşımızla buluşturuyoruz. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması için ilçemize gelen geleceğin mimarlarına da Karşıyaka’nın kent kimliğini tanıtmaktan büyük mutluluk duyduk. Genç kuşakların, geçmişten bugüne uzanan bu birikimi yerinde deneyimlemelerini çok önemsiyoruz. Kültürel mirasımızı korumaya, tanıtmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası