Ege Postası
Geri

Geleceğin mucitleri Fuar İzmir'de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ destekleriyle Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, minik mücitler projeleriyle yarıştı.
Geleceğin mucitleri Fuar İzmir'de buluştu
Haberler / İzmir
20 Nisan 2016 Çarşamba 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
"Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor" adı altında Fuar İzmir'de düzenlenen organizasyonda bir araya gelen 6-9 yaş arası, geleceğin mucidi olmaya aday çocuklar, "First LEGO League Junior" (FLL.Jr) kapsamında takım koçu rehberliğinde 4-8 hafta boyunca motorla hareket eden bir lego modeli inşa edip programladı. 2015-2106 sezonunun teması olarak belirlenen "akıllı kullanım" ile ilgili çalışmalar yapan minikler, hazırladıkları bir posterle projelerini Fuar İzmir'de gözlemcilere sundu. Etkinliğe 5 ilden 20 takım katıldı. Çocukların, erken yaşta temel bilimlere yönelik ilgisini artırmayı ve takım çalışması becerisi kazanmalarını amaçlayan etkinliğin; fikirlerin katma değerli üretime dönüşmesini sağlayarak, çözüm üretme yeteneklerinin de gelişmesine fayda sağlamak olduğu dile getirildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası