Ege Postası
Geri

Genç mucitler, Tiflis’te yarıştı

Uluslararası Genç Mucitler Proje Yarışması, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başladı. Çağlar Eğitim Kurumları ve Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği yarışmaya, 28 ülkeden 120 proje katılıyor. 7. ve...
Genç mucitler, Tiflis’te yarıştı
Haberler / Dünya
27 Nisan 2013 Cumartesi 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Genç Mucitler Proje Yarışması, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başladı.
Çağlar Eğitim Kurumları ve Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği yarışmaya, 28 ülkeden 120 proje katılıyor. 7. ve 12. sınıflar arasında yapılan yarışma renkli görüntülerle başladı.

Genç mucitler; matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında icatlarını sergiledi. Yarışmada biri birinden ilginç projeler yer aldı. Bilgisayar ile kontrol edilebilen araba, akıllı pencere, bomba bulma ve yok etmede de kullanılan itfaiye aracı, yaya geçitleri için otomatik sensor, kendisini yıkayan araçlar projelerden bir kaçı.
Olimpiyattaki standları tek tek ziyaret eden Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Bu arada Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Eğitim, Bilim Bakanı Giorgi Margvelashvili, olimpiyat öğrencilerini makamında kabul etti. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları takdir ettiğini belirten Margvelashvili, insanlığın ihtiyaçlarına yönelik yapılan çalışmaların ileride mutlaka meyve vereceğini kaydetti. Başarılı çalışmalarından dolayı Çağlar Eğitim Kurumları’na teşekkür eden Margvelashvili, “Sizlerin yaptığı bu çalışmalar, 15-20 yıl sonra için önemli ve büyük yatırımlardır.” İfadesini kullandı.

Öğrenciler ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Bakan Giorgi Margvelashvili sundu. Çağlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Adem Önal, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanı Giorgi Margvelashvili’ye isminin yazılı olduğu çini el işlemeli porselen hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası