Konak Belediyesi’nin açtığı İzmir'in ilk ve tek Yazar Evi olan Karataş'taki Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin bu ayki konuğu öykü yazarı Nursem Banu Özyürek oldu. ‘Bir Günü Bitirme Sanatı’ isimli kitabı ile büyük ses getiren yazar Özyürek, yazım çalışmalarına 10 gün boyunca İzmir’de devam edecek. Tarık Dursun K. Yazar Evi’ne konuk olan genç yazar, ayrıca Konak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Öykünün Dertleri’ paneline de katılacak. 13 Ekim Cuma günü Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek panele tüm okurlarını davet eden Özyürek, Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. İzmir’e 20 yıl önce üniversite eğitimi için gelen Özyürek, “İzmir’e ilk kez 20 yıl önce üniversite eğitimi için gelmiştim. Şimdi tekrar bu güzel kentte olmak, Tarık Dursun K. gibi bir ustanın adını taşıyan Yazar Evi’nde olmak, kafa dinlemek, çalışmak çok güzel. Üzerinde çalıştığım bir öykü dosyam var ve burada kaldığım süre içinde ona devam edeceğim. Cuma günü gerçekleştireceğimiz Öykünün Dertleri panelinde de ilgilenen İzmirlileri görmek isterim” dedi.
MOTİVASYONUM ARTTI
13 kısa öyküden oluşan ‘Bir Günü Bitirme Sanatı’ kitabının okurlardan çok olumlu dönüşler aldığını belirten Özyürek, her biri farklı tema içeren öykülerin ortak noktasının iletişim sorunu olduğunu belirterek, “Her öyküde anlatıcının kadın olmasından kaynaklı kimi okur da kitabı kadın öyküleri üzerine kurulu düşünüyor. Bu da doğrudur. Yaptığınız işlerin insanlara ulaşması ve beğenilmesi çok güzel bir duygu. Yazmaya devam edeceğim” diye konuştu. Hayatına İstanbul’da devam eden yazar, Konak Belediyesi’ne motivasyonunu artırdığı için teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
NURSEM BANU ÖZYÜREK KİMDİR'
Nursem Banu Özyürek 1979’da İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde, lisans eğitimini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde tamamladı. Öyküleri; Sözcükler, Özgür Edebiyat, Kültür Mafyası, Edebiyatist, Öykülem dergilerinde ve Öykü Gazetesi’nde yayımlandı. İlk öykü dosyası Bir Günü Bitirme Sanatı, Raskol’un Baltası yayınları tarafından kitaplaştırıldı.