Ege Postası
Geri

Gençlerden ilk gün iki madalya...

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Portekiz’in Porto şehrinde düzenlenen ve 45 ülkeden 418 sporcunun katılımıyla başlayan Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde 5 milli sporcumuz tatamiye çıktı. Erkeklerde Berkay Akyol...
Gençlerden ilk gün iki madalya...
Haberler / Spor
26 Eylül 2013 Perşembe 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Portekiz’in Porto şehrinde düzenlenen ve 45 ülkeden 418 sporcunun katılımıyla başlayan Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde 5 milli sporcumuz tatamiye çıktı. Erkeklerde Berkay Akyol Avrupa şampiyonu olurken, bayanlarda Makbule Nur Korucu gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Berkay Akyol, sırasıyla Bulgar, Ukraynalı, İtalyan ve Azeri rakiplerini farklı skorlarla yenerek finale çıktı. Finalde de İspanyol Ruben Martinez Garcia’yı 13-3 yenen Berkay Akyol, altın madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 44 kiloda Türkiye’yi temsil eden Makbule Nur Korucu ise, Danimarkalı, İngiliz ve Rus rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde Kıbrıs Rum Kesimi’nden Kryaki Kouttouki’yi 5-1 yenilen milli sporcu gümüş madalyayı boynuna geçirdi.

İlk gün mücadele eden diğer milli sporculardan bayanlar +68 kiloda Ebru Yümlü ile 42 kiloda Ayşe Beyza Yıldız çeyrek final, erkekler 55 kiloda ise Bektaş Gökalp ilk turda şampiyonaya veda etti.


Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, elde edilen madalyaların önemli olduğunu vurgulayarak, “Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’na iyi bir başlangıç yaptık. Ülkemize madalya kazandıran sporcularımızı ve bu madalyalarda emeği geçen herkesi kutluyorum. Federasyon olarak genç sporcularımızın öneminin farkındayız. Bu gençler ileride ülkemize daha nice büyük başarılar yaşatacaklar” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası