Ege Postası
Geri

Gençleri Suriye'de savaşmaya götüren gruba baskın

Belçika’da federal savcılık ve emniyet, 46 noktaya baskın düzenledi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı baskınlar özellikle Fas asıllıların yoğun olarak yaşadığı Brüksel, Anvers ve Mechelen’de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen...
Gençleri Suriye'de savaşmaya götüren gruba baskın
Haberler / Dünya
16 Nisan 2013 Salı 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Belçika’da federal savcılık ve emniyet, 46 noktaya baskın düzenledi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı baskınlar özellikle Fas asıllıların yoğun olarak yaşadığı Brüksel, Anvers ve Mechelen’de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen baskınlarda, Suriye’ye Esed rejimine karşı savaşmak için gençleri gönderenlerin hedef alındığı kaydedildi.

Ev hapsinde bulunan Sharia4Belgium örgütünün lideri Fuad Belkacem de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Belçika makamlarının çok sayıda dokümana da el konduğu belirtildi. Savcılık sözcüsü operasyonun Suriye meselesi ile ilgili olmadığını, bir yıldır devam eden bir araştırmanın neticesi olduğunu kaydetmesine rağmen, farklı kaynaklar baskınların Belçika’dan Suriye’ye savaşmaya giden gençleri yönlendirenlere karşı yapıldığının altını çiziyor. Bununla birlikte, Vilvoorde’da hastanede yatan ve kısa süre önce Suriye’den gelen bir gencin de gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Belçika, savaşmak için Türkiye’den Suriye’ye geçiş yapan Belçikalı gençler konusunda Türkiye’den hassasiyet göstermesini istemişti. Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joëlle Milquet’in ise konuyu görüşmek için en kısa sürede Ankara’ya gitmeye hazırlandığı kaydedildi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası