Ege Postası
Geri

Gezi diyen de var, Erdoğan diyen de

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin körfez ulaşımını geliştirilmek ve daha konforlu, daha hızlı deniz ulaşımı sağlanması amacıyla satın aldığı yolcu gemilerine isim önerileri yağmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinde devam eden oylamada İzmirli futbolseverlerin ve Gezi direnişinin etkisi göze çarparken, öneriler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra İzmirlilerin ilginç önerileri dikkat çekti.
Gezi diyen de var, Erdoğan diyen de
Haberler / İzmir
19 Mayıs 2014 Pazartesi 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yalova Özata Tersanesi'nde 117 milyon Euro'ya yaptırdığı 15 yeni yolcu gemisinden ilk ikisi Çakabey ve 9 Eylül’den sonra teslim edilecek 13 karbon kompozit gemiye İzmirlilerden ilginç isim önerileri geldi. İZDENİZ filosuna katılacak yeni yolcu gemileri için belediyenin internet sitesi üzerinden başlayan “Yeni gemilerimizin ismini birlikte belirleyelim” adlı vapur anketine gönlünden geçen isimleri yazan İzmirliler oldukça ilginç önerilerde de bulundu. Önerilen vapur isimleri arasında dizi isimlerinden futbol kulüplerine, İzmir’in merhum başkanlarından Gezide yaşamını yitiren gençlerin isimlerine, gazete yazarlarından Türkan Şoray’a kadar birçok farklı seçenek yer alırken, anket sonucunda en çok alan öneriler gemilere verilecek.
 
HEM GÖZTEPE, HEM DE BURSASPOR VAR!
İzmir’in yeni gemilerine isim babası ve isim annesi olmak için yarışan milyonlarca kişi, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ankette kıyasıya mücadele etmeye devam ediyor. Siyasetten sanata, magazinden spora güncel ve değişik fikirlerini sunan İzmirli vatandaşlar ilginç önerileri de günde getirdi. Özellikle futbol kulüplerinin taraftarları ve gençlerin ilgi gösterdiği dikkat çeken ankette,  Göztepe, Göz Göz, Efsane Göztepe, Altınordu, Ankaragücü, Boluspor, Büyük Altay, Fenerbahçe, İzmirspor, Karşıyakalı, Bursaspor gibi spor kulüplerine dair öneriler başı çekti.
 
“#direngezi”
Ankette sporun yanı sıra dikkat çeken en önemli öneriler ise geçtiğimiz yaz aylarında ülke gündemine damga vuran ve gençler tarafından sosyal medyada geniş yankı bulan “Haziran Direnişi”ne dair isimler oldu. Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunan vatandaşların önerdiği adlar arasında Gezi şehitleri ve şu isimler öne çıktı: #direngezi, Taksim, Gezi Parkı, Gezi, Çapulcu, Penguen, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan.
 
“HÜRREM SULTAN”, “TAKUNAYLI PRENSES”
Hürrem Sultan, Aşk-ı Memnu gibi milyonlarca kişinin takip ettiği dizilerden esintiler olan ankette, Türkan Şoray gibi sanatçı önerileri ve gazeteci yazar Yılmaz Özdil, Doğal Yaşam Parkı’nda yaşamını yitiren İzmir’in fili Bahadur, ve Seven Ne Yapmaz, Takunyalı Prenses de yer aldı.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU DA VAR
Ankette İzmir’in merhum başkanları Ahmet Priştina, İhsan Alyanak, Eşref Paşa, Behçet Uz önerilirken, Burhan Özfatura da oylamada yer aldı. Diğer yandan başkanlıkta 3’üncü döneme adım atan İzmir Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu’nun ismi ve Aziz Başkan, Aziz İzmir gibi önerilerin de ön plana çıktı.
 
İZMİRLİLER BAŞBAKANI İSTEDİ
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükşeren’e de oy çıkan ankette siyasetin damga  vurması da göze çarparken, yeni gemilere en ilginç öneri ise Başbakan’ın ismi oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi yer alan ankette merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan da gelen öneriler arasındaydı.
 
SOMA FACİASINI DA UNUTMADILAR…
Diğer yandan, geçtiğimiz hafta Manisa’nın Soma ilçesinde 300’ü aşkın içinin yaşamını yitirdiği maden faciası da ankette etkisini gösterdi. Ankette isim önerisi olarak Soma da İzmirlilerin onayına sunuldu.
 
EN ÇOK OYU ALAN ÖNERİLER SEÇİLECEK
İzmirlilerin isim önerilerini alfabetik sıraya göre online olarak girilebildiği anket sonucunda en çok oyu alan isimler 2017 sonuna kadar hizmete alınacak 13 adet yolcu gemisine verilecek. İzmirliler önümüzdeki günlerde 'www.izmir.bel.tr'' yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Facebook hesabı
''www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel'' üzerinden de isim önerileri girilebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası