Ege Postası
Geri

Göcek Tüneli'nin ikizinin yapımına başlandı

Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan kara yolu üzerinde bulunan ve yılda bir milyona yakın aracın geçiş yaptığı Göcek Tüneli'nin ikizinin yapımına başlandı. 800 günde tamamlanması planlanan ikinci tünelin ücretsiz olarak hizmet...
Göcek Tüneli'nin ikizinin yapımına başlandı
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan kara yolu üzerinde bulunan ve yılda bir milyona yakın aracın geçiş yaptığı Göcek Tüneli'nin ikizinin yapımına başlandı. 800 günde tamamlanması planlanan ikinci tünelin ücretsiz olarak hizmet vereceği açıklandı.

1989 yılında yapımına başlanan ve 8 başbakan ile 13 hükümet eskittikten sonra 2006 yılında tamamlanarak hizmete giren Göcek Tüneli çift şeritli hale geliyor. Antalya ile Muğla'yı birbirine bağlayan kara yolu üzerinde bulunan 960 metrelik Göcek Tüneli'nin ikizinin yapımına başlandı. Muğla-Antalya kara yolunu birbirine bağlayan Dalaman-Göcek mevkisine ikinci tünel için ilk kazma vuruldu. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ile çalışmaları inceleyen Karayolları Genel Müdürlüğü Antalya 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, tünelin 800 günde tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Yapılacak yeni çalışma ile hem mevcut tünelin ikilemesini kapsama aldıklarını hem de Göcek'ten tünele kadar iki şeritli olan yaklaşık 5 kilometrelik kesimin bölünmüş hale dönüştürülmesini sağlayacaklarını kaydeden Karademir, "Bu işlerin yapım süresi 800 takvim günüdür. 365 gün boyunca aralıksız olarak devam edecek." dedi.

İkinci tünelin parasız olacağını söyleyen AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa da "Bu tüneli Karayolları açtığı için parasız olacak. Diğer tarafın parası da müteahhitimizi idare edecek mi, etmeyecek mi, onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Onun değerlendirmesi o zaman yapılacak." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası