Ege Postası
Geri

Gök: Örgütten gelenler seçilmeli

CHP İzmir 2. Bölge Aday Adayı Songül Gök çalışmalarına Bayraklı ve Karşıyaka’da devam etti. Demokrasinin Aydınlığında Üreten Platformu’nun düzenlediği etkinliğe katılan Gök, özgür bir kadın olarak Türkiye’de hala yaşayabiliyorsa, bunu Cumhuriyet’e borçlu olduğunu belirtti ve herkesin Cumhuriyet değerlerini korumak adına tüm vücudunu taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Songül Gök partililere seslendi
Gök: Örgütten gelenler seçilmeli
Haberler / Seçim
6 Mart 2015 Cuma 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Songül Gök STK’ları ve partilileri ziyaretlerine devam ediyor. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Gök, Yamanlar Cemevi ziyaretinin ardından Bayraklı Muhtarı Kemal Karacan’ı  makamında  ziyaret etti. Ardından CHP Bayraklı İlçe Örgütünü ziyaret eden Gök, burada partililerle buluştu. Bayraklı ziyaretinde yıllardır omuz omuza partiye emek verdiği yol arkadaşlarıyla görüşen Gök, kendisini dinlemeye gelen partililere konuştu.

GÖREVDEN HİÇBİR ZAMAN KAÇMADIK
1980 darbesinin yasaklı yıllarının ardından CHP Gençlik Kolları’nı ilk kuran isimler arasında yer aldığını hatırlatan Gök, 25 yıldır hiç ara vermeden partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını belirtti. 1999 yılında CHP’nin baraj altına düşerek Meclis dışında kaldığı günlerde bile partide görev almaktan kaçmadığını ve mücadelesine devam ettiğini belirten Gök “Partiye gönül veren arkadaşlar olarak şimdi önümüzde çok önemli bir fırsat var. 16 yıl aradan sonra ilk kez önseçime gidiliyor ve meclise yollayacağımız arkadaşlarımızı kendimiz seçiyoruz. Genel Merkez'in kontenjan uygulamasını eleştirebiliriz, yanlış bulabiliriz, 3 olmasaydı da 2 olsaydı da diyebiliriz. Ancak ortaya konulan bir de sandık var ve bunu tek yapan parti biziz. Bu hepimiz için demokrasi yolunda çok önemli bir başlangıç. Biz de burada örgüt olarak seçip yollayacağımız milletvekilleriyle doğru kararlar aldığımızın ve partinin hak ettiği konuma yükselmesinin yolunun örgütten geçtiğini ispatlamalıyız” dedi.

ÖRGÜTTEN GELENLER SEÇİLMELİ
Songül Gök, CHP Bayraklı İlçe Örgütü ziyareti sonrası Karşıyaka Bostanlı’da Demokrasinin Aydınlığında Üreten Platformu’nun düzenlediği etkinliğe katıldı. Etkinlikte partililer ve platform üyeleriyle ülke ve parti içi demokrasinin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunan Gök, örgütten gelen isimlerin Meclis saflarında bulunmasının önemine dikkat çekti. “Tarlada izi olmayanın, harmanda sözü olmaz” atasözünü hatırlatarak parti üyelerinin önseçimde parti içinde emek harcamış insanları seçmesi gerektiğini vurgulayan Gök ayrıca Meclis’te görev almayı hak ettiğinde yapacakları üzerine konuştu.

CUMHURİYETE BORÇLUYUM
Köyünden çıkarak okumayı başarmış tek kız çocuğu olarak Cumhuriyete borçlu olduğunu dile getiren Songül Gök “Çok değil, daha 90 yıl önce çağdaşlık, özgürlük, laiklik gibi değerler için atalarımız canını verdi. Ben bugün özgür bir kadın olarak özgürce kararlarımı alabiliyorsam, kendi kurduğum işimi yapabiliyorsam bunu Cumhuriyet’e borçluyum ve bu ülkede cumhuriyet değerlerini koruyabilmek adına elimden her geleni yapmaya hazırım. Ben eğitimle kendimi dönüştürebildiysem ve bugün ülkemi yönetmeyi talep eden bir kadın konumuna yükseldiysem, bu cumhuriyetin sayesinde. Biz ülkenin bu geçtiği karanlık tünelde yalnızca elimizi değil, tüm vücudumuzu tüm benliğimizi taşın altına koymalı ve mücadele etmeliyiz” diye konuştu.


15 YIL SONRASINI DÜŞÜNMELİYİZ
Ülkenin bugünkü karanlık noktaya gelmesinin çok uzun zaman önceden planlandığını ve bir kuşağın hedef alınarak dönüştürüldüğünü ifade eden Songül Gök, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizde cumhuriyet değerleriyle hesaplaşan ve onlara savaş bir iktidar var. Biz bugün iktidar olsak bile iktidar olduk diyerek çalışmayı ve örgütlenmeyi elden bırakabilecek koşullarda değiliz. 15 yıl sonrasını düşünmeli ve iktidarımızı sağlamlaştırmak adına çalışmalıyız. Bu konuda eğitime çok önemli bir rol düşüyor. Ve unutmayalım ki bu ateş çemberinin içinde, gericiliğin ve savaşın hortladığı coğrafyada ülke olarak hala kendimizi koruyabiliyorsak bunun nedeni cumhuriyet ve o temiz Anadolu değerlerini içselleştirdiğimizdendir.”

TAAHHÜTNAME İMZALADI
Songül Gök konuşmasının ardından milletvekili seçildiği taktirde uygulayacağı davranış modellerinin taahhütnamesine imza attı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası