Ege Postası
Geri

Gönül Elçileri projesi Gelibolu'da anlatıldı

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tına tarafından Gelibolu ilçesinde, "Gönül Elçileri" projesi tanıtıldı. Tuna, vatandaşları gönül elçisi olmaya davet etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın söz konusu projesinin Gelibolu’daki...
Gönül Elçileri projesi Gelibolu'da anlatıldı
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tına tarafından Gelibolu ilçesinde, "Gönül Elçileri" projesi tanıtıldı. Tuna, vatandaşları gönül elçisi olmaya davet etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın söz konusu projesinin Gelibolu’daki tanıtıma Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş, üst düzey protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende proje hakkında bilgi veren Vali Tuna, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini söyledi. Tuna, "Gönüllülük gelenektir, güncelliktir, gelecektir. Köklü ve tarihî geleneklerden doğan, yardımlaşma ve dayanışma duygularına dayanan gönüllülük, insan davranışının en temel ve en eski ifade şekillerinden birisidir." dedi. Gönül elçiliğini, başkasını mutlu etmenin en büyük mutluluk olduğunu fark etmek olarak tanımlayan Tuna, vatandaşları gönül elçisi olmaya davet etti.

Törenin ardından Vali Tuna, beraberindeki heyetle bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'na gitti. Yeni yapılan sınıfları, bilgisayar laboratuvarını, öğretmenler odasını ve yatakhaneleri inceleyen Tuna’ya bağlama, gitar ve orgdan oluşan görme engelli öğrenciler grubu, minik bir konser verdi. Tuna, buradan yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşların barındığı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Gelibolu Özel Bakım Merkezi'ne geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası