Ege Postası
Geri

Görmez, annelerin yeri kendi evi olmalı

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Anneler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, İzmir’in en modern, en sağlıklı, yaşanılabilir Huzur Evlerinden birini açtıklarını ancak, asıl temennisinin burada hiçbir annenin kalmak zorunda olamamasıdır” dedi.
Görmez, annelerin yeri kendi evi olmalı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2018 Cumartesi 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Merhamet, sabır, sevgi ve fedakârlıkta sınır tanımayan, bütün yaşamlarını çocuklarına, ülkesine adayan annelerimiz için ne yapsak, ne konuşsak azdır diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez  “Anneler gününü tüketim odaklı bir anma biçiminden çıkarıp,  kendileri için daha çok neler yapabiliriz gündemine dönüştürmeliyiz” dedi.

‘Cennet annelerin ayakları altındadır’  denilerek uyarılan bir ümmetin mensupları olduklarını  belirten  Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, açıklamasında  şunları belirtti “İzmir’in en modern, en sağlıklı, yaşanılabilir Huzur Evlerinden birini iki yıl önce aştık. Orada 100 büyüğümüz kalıyor. Beş yıldızlı otel konforunda, her türlü sağlık ve günlük bakımın yapıldığı bir rehabilitasyon merkezi hizmet veriyor. Yüzlerce başvuru sırada bekliyor. Keşke hiçbir huzur evine gereksinim duyulmasın.  Annelerimizin, babalarımızın, dedelerimizin aile büyüklerimizin yeri huzur evi değil, kendi evleridir.  Bir anne yaşamı boyunca hep koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için karşılıksız  biçimde  kendini arka plana iten kişidir. Hiçbir evlat çok ağır sosyal koşullar olmadığı sürece  annesini huzur evlerine asla yönlendirmemelidir.  

Batı toplumlarının anneler gününü bir tüketim fırsatına dönüştürme algısından kurtulup,  Annelerimiz için daha çok neler yapabiliriz  sosyal hayatlarına  nasıl değer katabiliriz.  Bir anelenin çocuklarıyla, torunlarıyla, çevresinden kopmadan yaşamasına dair hususları tartışmalı konuşmalıyız.  Çok ağır şartlara rağmen yıllarca annelerine hizmet eden, sırtında taşıyan, anlık bakımlarını yapan, asla ve asla  şikayette bulunmayan  çok değerli  evlatların hikayelerini paylaşmalıyız.  Çocuklarımıza  anne, baba, aile, büyüklerimizin  hayatımıza kattığı değeri  anlatmalıyız. Belki okullarımızda buna  özel bir alan açmalıyız.  Güçlü, sağlam bir aile, güçlü bir devletin temelini oluşturduğu gerçeğini çocuklarımızla sürekli paylaşmalıyız.”  dedi. 

EVDE BAKIM BİRİMİNİ KURDUK

Torbalı ilçe sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaş sınırı olmaksızın yatağa bağımlı hastalar için kurulan Evde Bakım Hizmet Birimini çok önemli sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Son bir yılda  çoğunluğu 65 yaş üstü büyüklerimizin oluşturduğu  1140 kişiye evde bakım hizmeti verdik.1434 kişinin hastaneye sevki gerçekleştirdik.   Evini temizleyemeyen, gerekli günlük bakımını yapamayan büyüklerimize bu birim vasıtasıyla ulaşıyoruz. Burada en öncelikle olanlar annelerimizdir. Bir telefonları yeterli oluyor. Bizim kültürümüzde yaşlıya evde bakmak ve sağlık hizmeti sunmak her zaman vardı. Vakfiyeler, şifahaneler ile görevlendirilmiş kişiler yaşlılar için görev yapıyordu.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası