Ege Postası
Geri

Gözler CHP MYK'de: Gündemde Tanju Özcan krizi var

CHP MYK bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanacak. Toplantının gündeminde geçen günlerde eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı polemikle konuşulan Tanju Özcan var.
Gözler CHP MYK'de: Gündemde Tanju Özcan krizi var
Haberler / Politika
17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), tüzük kurultayı, KKTC ziyareti, il başkanları toplantısı hazırlıkları, Meclis gündemindeki konular, emekli maaşı zammı gündemleriyle bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanacak.

Toplantının en önemli gündem maddesi ise, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya üzerinden yaptığı eleştiriler olması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Özcan, Kılıçdaroğlu'na "Sen tanrı mısın, tarikat lideri misin?" şeklinde ifadelerle yüklenmişti. Bu durum, parti içinde ciddi bir tepkiyle karşılandı.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLİR Mİ?

CHP MYK'nın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP'nin 7’nci Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevki gündemine alması bekleniyor. CHP milletvekilleri ve örgütleri, Özcan’ın Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesini kararını almazsa partide yeni bir kriz yaşanabileceğini ifade ediyor.

DAHA ÖNCE PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Özcan daha önce CHP tüzüğüne aykırı davranışları nedeniyle ihraç edilmiş, ardından Parti Meclisi tarafından affedilerek geri dönmüştü. Kulislerde, Özcan’ın disipline sevk edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP MYK'nın, bugün parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapacağı toplantıda, Kıbrıs Barış Harekatının 50’nci yıl dönümü dolayısıyla Özel ve CHP heyetinin KKTC ziyareti gündemde olacak. Özel’in Romanya ve Bosna Hersek’teki yaptığı temaslar da değerlendirilecek.

CHP’nin 27-28 Temmuz’da, Muğla’da yapmayı planladığı il başkanları toplantısının hazırlıkları da MYK toplantısının gündeminde olacak.

CHP’nin 4-9 Eylül tarihlerinde Sivas’ta düzenleyeceği Tüzük Kurultayı hazırlıkları da sürüyor. MYK’nın Tüzük Kurultayı hazırlıklarını da ele alması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler'in, 10 bin lira olan en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltileceğini açıklamıştı. MYK, en düşük emekli maaşına yapılan 2 bin 500 liralık artış ve asgari ücrete ara zam yapılmamasını da değerlendirecek.

9'UNCU YARGI PAKETİ

CHP TBMM Grup Başkanvekillerinin de katılacağı MYK toplantısında, Meclis gündemi de ele alınacak. Bu kapsamda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Vergi Paketi, 9’uncu Yargı Paketi ve Hayvan Hakları Yasası’nın MYK gündemine gelmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası