Ege Postası
Geri

Gözler temel atma törenindeydi... Tugay ile Soyer yeniden bir araya geldi!

Aralarında soğuk rüzgarlar esen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay bugün bir kez daha bir araya geldiler. Soyer ve Tugay, Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’deki temel atma töreninde buluştular. İkilinin tokalaşması sırasında bütün gözler onlara çevrildiği görüldü.
Gözler temel atma törenindeydi... Tugay ile Soyer yeniden bir araya geldi!
Haberler / Yerel Politika
16 Mart 2024 Cumartesi 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday belirleme süreci İzmir'de oldukça sancılı geçmişti.

CHP Parti Meclisi (PM) tarafından Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinin ardından parti içi tartışmalar yaşanmıştı.

Aday gösterilmeyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de CHP yönetiminin kararını tepkiyle karşılamıştı. Hatta Soyer, Tugay için tebrik mesajı bile yayınlamamıştı.

ARALARINDA SOĞUK SAVAŞ VARDI!

Adaylar açıklandıktan ve seçim kampanyası başladıktan sonra bir araya gelmeyen ve fotoğraf dahi vermeyen Soyer ve Tugay arasında o andan itibaren soğuk savaş başlamıştı.

SOYER İSTANBUL’A GİTTİ POLEMİK BAŞLADI!

Parti kamuoyunda ‘neden bir araya gelinmiyor?’ tartışmaları sürerken, Soyer’in İstanbul’a giderek, Ekrem İmamoğlu’na destek vermesi bardağı taşıran son dam olmuştu. 

“BİR DAKİKA YANIMDA DURMAYAN…”

Soyer ve Tugay arasında ‘destek’ polemiği yaşanmış, ikili ayrı ayrı katıldıkları programlardaki açıklamaları ile tartışmaları daha da alevlendirmişlerdi. Tugay katıldığı canlı yayında mevcut İzmir Soyer'in kendisiyle fotoğraf vermek istemediğini belirtirken, Karşıyaka-Çiğli Tuncelililer Kültür Dayanışma Doğa Derneği yönetimi ile bir araya geldiği toplantıda ise Pir Sultan Abdal'ın “Dostun attığı gül yaralıyor bizi” sözünü hatırlatarak, isim vermeden Soyer'e tepki göstermişti. 

Tugay, “Dünden beri içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyım. Kendi adıma değil CHP adına. Benim gibi düşünen siyasetçiler ve CHP adına. Bunu yapmayın. Burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor.” demişti.

SOYER, ‘ONA ZARAR VERİRİM’ DEMİŞTİ

Buna karşılık Soyer de “ ‘Sütte leke var onda yok’ deniliyor. Benim onunla bir araya gelmem ona zarar verir. Kaldı ki açılışlara, temel atma törenlerine davet ettik. Hiçbirine olumlu dönüş olmadı. Belediye ile ilgili belediye bürokratları, genel sekreter yardımcılarımız brifing verir. Belediye ile ilgili bilgi sahibi olursunuz teklifimize de geri dönüş olmamıştı’ diyerek topu Tugay’a atmıştı. 

İLK KEZ İŞ DÜNYASI TOPLANTISINDA GÖRÜNTÜLENDİLER

Tartışmalar bu şekilde karşılıklı sürerken,  geçen 12 Mart’ta CHP Lideri Özgür Özel bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e gelmiş ve ilk toplantısını iş dünyasıyla gerçekleştirmişti.

CHP lideri Özel'in toplantısına mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da katılmıştı. Özel, Soyer ve Tugay, uzun bir zamandan sonra ilk kez bir arada görüntülenmişti.

“ELEŞTİRDİM, PİŞMAN OLDUM”

Tugay son olarak, dün gece katıldığı bir canlı yayında ise “Tunç Soyer'le çok yakın olan bir insandım. Soyer'le bizim kader birlikteliğimiz vardı. O İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olurken onun referansı ile Karşıyaka Belediye Başkanı oldum. Eleştiride bulundum ama sonradan pişman oldum.” İfadelerini kullanmıştı.

YENİDEN BİR ARADA GÖRÜNTÜLENDİLER

'Soyer ve Tugay yeniden bir araya gelecekler mi?' sorusuna cevap aranırken, ikili bugün yeniden bir araya geldi. Soyer ve Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 5. Etap Temel Atma töreninde yan yana geldi.

İkilinin tokalaşması sırasında bütün gözler onlara çevrildiği görüldü. Ayrıca Soyer ve Tugay'ın aralarına Neptün Soyer'in oturması dikkat çekti.

ASLANOĞLU: BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise sosyal meyda hesaplarından paylaştığı mesajda, "Büyükşehir belediyemizin kentsel dönüşüm projesi Örnekköy 5.Etap temel atma törenine katıldık. Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer ve büyükşehir belediye başkan adayımız Cemil Tugay’ın birlikte katıldıkları törenle,rantan değil halktan yana dönüşümü bir kez daha gösterdik." dedi.

 

Soyer: Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam edeceğim!
 

 

Örnekköy'deki temel atma töreninde dönüşüm mesajları! Tugay'dan Soyer'e teşekkür
 
Soyer, Tugay ve Özel aynı karede: Değişim- Dönüşüm mesajları
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası