Ege Postası
Geri

Göztepe'de proje çıkmazı, Büyükşehir'e flaş tepki

İzmir'in kanayan yarası haline gelen Göztepe ve Karşıyaka statlarında bu kez de proje çıkmazı yaşanıyor. Göztepe'de kapasite artışıyla gündeme gelen Gürsel Aksel Stadı'na ait projeler aradan geçen bir yıla karşın kamuoyuna açıklanmazken, bakanlıktan stat projesini isteyerek tesise şartlı onay veren Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik tepkiler de beraberinde geldi. Stadın önünün açılması için belediyeye çağrıda bulunan İZVAK Eski Başkanı Tuğrul Yemişçi, "Büyükşehir Belediyesi ipe un seriyor" dedi. Göztepe'de proje çıkmazı, Büyükşehir'e flaş tepki:
Göztepe'de proje çıkmazı, Büyükşehir'e flaş tepki
Haberler / İzmir
20 Temmuz 2015 Pazartesi 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yaşanan stat krizi dinmek bilmiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Karşıyaka ve Göztepe’de kurulacak iki ayrı stat projesi için ihale sürecini tamamlaması ve geçtiğimiz yıl yüklenici firmalara yer teslimi işleminin yapılmasıyla birlikte başlayan stat tartışmaları son gelişmelerle birlikte yeniden alevlendi.


"İzmir'in iki takımı Denizlispor'un kapısını çalacak" Haber için tıklayınız...



 
GÜRSEL AKSEL’İN ÖNÜ AÇILDI, SON SÖZ ANKARA'DA
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın mevcut yerine yapılacak 15 bin kapasiteye sahip stat ve sosyal tesis inşaatının önünü açarken, bakanlığa şartlı onay verdi. Belediye yaklaşık 68 bin 693 metrekarelik araziye inşa edilecek Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu alanda Tansaş'ın yer aldığı toplam bin 400 metrekarelik hissesinden plan ve projeler getirildiği takdirde vazgeçme kararı alırken, gözler bir kez daha bakanlıktan gelecek hamleye çevrildi.



Gürsel Aksel'de stat ve otopark yapılması koşulu ile muvaffakiyet veren ve tahsisin önünü açan Büyükşehir Belediyesi'nin yanıtına karşılık, bu sefer de Başkan Aziz Kocaoğlu'nun geçmişte "Gören var mı'" dediği stat projeleri ile ilgili yeni bir çıkmaz yaşanmaya başladı.


 
KAYBEDEN İZMİR OLUYOR
Yaşanan gelişmeler ve belediyenin Gürsel Aksel Stadı ile ilgili son talebini değerlendiren İZVAK Eski Başkanı Tuğrul Yemişçi, "3 yıl önce Ankara'ya giderek stat talebinde bulunmuş ve süreci yakından takip etmiştik. Ancak ne yazık ki, biz mutabakata vardıktan sonra yerele döndük ve bir tepki ile karşılaştık. Ne yazık ki İzmir bundan kaybediyor. Bir birlik beraberlik yok. Hem Göztepe'de hem de Alsancak'taki statlarda belediyenin yeri var. Şimdiye kadar belediyenin merkezi idare ile anlaşmaya vararak birlikte hareket etmesi lazımdı. İzmir'in merkezi hükümet ile birlikte hareket edip bu kente kazandırılan İZBAN örneği var. İZBAN bir örnekti.r Milyonlarca insan bunu kullanıyor. Statlar için de aynı durum olsaydı, İzmir kazandırdı. Ama hep aynı görüş yüzünden kaybeden İzmir oluyor" dedi.



 
"İZBAN'I ÖRNEK ALSINLAR"
Şehir statlarıyla ilgili süreci yakından takip eden ve yaklaşık 3 yıldır Ankara'da çeşitli temaslar gerçekleştiren Eski Başkan Yemişçi, yaşanan çıkmazdan ötürü İzmir ve spor kulüplerinin mağduriyet yaşadığını belirterek, "Kentte bu kadar futbol kulübü var, halen daha dört dörtlük bir stada kavuşamadık. Hükümet yapmayabilir, ama burada yerel yönetim var. Bursa, Kayseri, Konya, Trabzon ve Rize'deki UEFA standartlarındaki 30-40 bin kişilik statlar belediyelerin yapıp kulüplerine hediye ettiği statlardır. İzmir'de belediye bunu yaptı m? Ankara yapmadı diyelim, İzmir'in bir varlığı, serveti, yeri, arazisi var. Kaç yıldır planlandı m? Şehir içinde olmaz dendi. 15-20 senedir planlamayı yapan belediye, şehir dışında nereyi stadyum yeri olarak belirledi ve yapt? Belirlenen alternatif alanlara da stat yapılabilir. Ama maliyet yüksek olur. Bugün denizin içine bile stat yapılabiliyor" şeklinde konuştu.
 
"BELEDİYE YİNE İPE UN SERİYOR"
Belediyenin tahsis için şartlı onay verdiği Göztepe'de stat projelerinin hazır olduğunu da hatırlatan Yemişçi, stat konusu üzerinden siyaset yapılmasına tepki gösterdi ve belediyenin tahsis işlemleri konusundaki tavrını eleştirerek şunları kaydetti: "Proje olmadan ihaleye çıkılabilir m? Her şey tamamlandı ve ihaleye çıkıldı. Yalnız statlar 15 bin kişilikti ve tadilat projeleri hazırlandı ve kapasite arttırıldı. Büyükşehir Belediyesi ve bakanlığın karşılıklı çekişmesi yüzünden kaybeden İzmir oluyor. Bakanlığın projeyi kendisinin tasdik etme yetkisi var. Belediye bunu tasdik etmeyecek. Belediye Karşıyaka'daki stada da karşı, Göztepe'dekine de karşı. Siyaset yapmak istemiyorum, vakfın başındayken yapmadım da. Spor ayrı bir şey, siyaset ayrı bir şey. Ama yerel yönetim statlar üzerinden siyaset yapıyor."


 
DAĞ: SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Göztepe'ye yapılması planlanan statla ilgili olarak sürecin işlediğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, " Projeler tamam, her şey hazır, ancak kapasite artışıyla ilgili bir durum söz konusu. Bürokratik bir süreç olacak. Ancak taraftar da burada kapasitenin arttırılmasını istiyor. Biz de bunun için bir çaba sarf ediyoruz. Henüz netleşen bir durum yok. Süreç belli bir aşamaya geldiğinde gereken açıklamayı yapacağız. Şu an bir çalışma yürütüyoruz, gerekirse projeyi de getiririz. Bakanlık kanadında da süreç ilerliyor. Siyaseten karar verilecek işler. Hükümet kurulduktan sonra her şey netlik kazanacaktır" dedi. Geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Stadı için ilk kazmayı vuran ve inşaat çalışmalarının resmen startını veren Dağ ayrıca, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın yapımı için önümüzdeki günlerde işlemlerin hızlanacağını aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası