Ege Postası
Geri

Göztepe evinde 2 puan bıraktı

PTT 1. Lig'in 19. haftasında İzmir'in sarı kırmızılı ekibi Göztepe kendi sahasında Adanaspor ile 0-0 berabere kaldı.
Göztepe evinde 2 puan bıraktı
Haberler / Spor
24 Ocak 2016 Pazar 21:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PTT 1'inci Ligi'nde 4 maçtır galip gelemeyen Göztepe, zirve yarışı veren Adanaspor ile evinde 0-0 berabere kaldı. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan Göztepe, ilk 15 dakikada önce Serdar ardından Mirkan ile net fırsatları gole çeviremedi. Rakibin baskısını kırmaya çabalayan konuk Adanaspor ise daha defansif bir görüntü ortaya koydu. İkinci devrede de ataklardan sonuç alamayan Göztepe, puanını 28'e çıkardı. Turuncu beyazlı Adanaspor ise 31 puana yükselerek şampiyonluk umutlarını sürdürdü. Maçın son bölümlerinde Göztepe'den Giray kırmızı kart gördü.

STAT: 19 Mayıs 

HAKEMLER: Özgür Yankaya (x), Orkun Aktaş (xx), Mehmet Yıldırım (xx) 

GÖZTEPE: Gökhan Değirmenci (xxx) - Serkan (xx), Giray (x), Gençer (xx), Hakan Arslan (xx), Leroy George (xx), Gosso (xx), Kerem (xxx), Emre (xx) (Dk. 75 Gökhan Karadeniz), Serdar (x) (Dk. 62 Vleminckx x), Mirkan (x) (Dk. 82 Cleyton)

ADANASPOR: Hayrullah (xxx) - Emre Uğur (xx), Merthan (x) (Dk. 46 Mehmet Sedef xx), Canberk (xx), Didi (xxx), Samican (xx), Ozokwo (xx), Tevfik (xx), Uche Kalu (x) (Dk. 75 Mehmet Sak), Ergin (x), Magaye (xx) (Dk. 82 Fahri)

KIRMIZI KART: Dk. 90+2 Giray (Göztepe)

SARI KARTLAR: Serdar, Kerem, Gökhan Karadeniz, Gosso, Giray (Göztepe), Magaye, Samican, Fahri (Adanaspor)



MAÇTAN DAKİKALAR
4. dakikada Mirkan'ın pasında topla buluşan Emre altıpastaki Serdar'ı gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Serdar'ın vuruşunda Hayrullah meşin yuvarlağı kornere gönderdi.  

14. dakikada Serdar'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mirkan'ın plasesinde top yandan az farkla auta çıktı.  

35. dakikada sağ kanattan Kerem'in ortaladığı topa Mirkan kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla üsten auta gitti.  

37. dakikada Hakan Arslan'ın ortaladığı top Mirkan'dan sekip Serdar'ın önünde kaldı. Serdar bomboş pozisyonda golü atamadı.  

46. dakikada Giray'ın uzun oynatığı topu kafayla kaleye gönderen Serdar'ın vuruşunu Hayrullah kontrol etti. 

66. dakikada Leroy George'un kullandığı serbest vuruşta kaleci Hayrullah topa Vleminckx'ten önce müdahale ederek tehlikeyi önledi. 

71. dakikada Leroy Geoge'un pasıyla buluşan Gosso yaklaşık 30 metreden şutunu çekti, top kaleci Hayrullah'ın kucağında kaldı.  

86. dakikada Leroy George'un orta sahadan doldurduğu topa Vleminckş kafayla dokundu, iyi yer tutan kaleci Hayrullah meşin yuvarlağa sahip oldu.  

89. dakikada Canberk'in kullandığı serbest vuruşta kaleci Gökhan meşin yuvarlağa hakim oldu. 

90+2. dakikada Göztepeli Giray hakeme itirazlarını sürdürünce ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. 

Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Göztepe karşısında ofansif bir kadroyla mücadale etmelerine rağmen defansif bir oyun serglediklerini söyledi. Kötü oynadıklarını ancak zeminin de iyi futbol oynamaya elverişli olmadığını belirten İpekoğlu, "Pas derecesi yüksek bir takımız. Bu zeminde atağa çıkmak oldukça zordu. Göztepe gibi kaliteli oyuncuları kadrosunda barındıran bir takımdan 1 puan almak çok önemli. İlerleyen haftalarda bunun kıymetini anlayacağız" dedi.

Göztepe'nin çalıştırıcısı Metin Diyadin ise maçın başından sonuna kadar baskılı oynadıklarını söyledi. En az 6 tane net pozisyon yakaladıklarını ifade eden Diyadin, "Adanasporlu oyuncular her fırsatta yere yattı. Maçın kasetleri izlensin, bu maç 90 dakika mı oynandı. Hakemler bunu görmezden geldi. Önemli değil, haftaya Fenerbahçe'nin maçını yönetirler. Biz emeğimizle mücadele ettik. Bu kadar tolerans tanınmaz" yorumunu yaptı.

MAÇTAN NOTLAR



ANNESİ VEFAT EDEN GÖKHAN KALEDE
Göztepe'de dün akşam annesi Hatice Değirmenci'nin vefatıyla büyük acı yaşayan kaleci Gökhan Değirmenci, Adanaspor maçına kendi isteğiyle ilk on birde başladı. Teknik direktör Metin Diyadin'in kadrodan çıkardığını açıkladığı milli file bekçisi, "Bu maçta sahada olacağım. Annem hayatta olsaydı, beni kalede görmek isterdi. Bu akşam annem için oynayacağım" ifadelerini kullandı. Gökhan'ın isteğini kırmayan Metin Diyadin'de kalecisini sahaya sürdü. 

TARAFTARLAR GÖKHAN'I BAĞRINA BASTI
Karşılaşma öncesi taraftarlar, Gökhan'ı bağrına basarken, tüm futbolcular da tecrübeli eldivene baş sağlığı diledi. Göztepeli oyuncular ise kollarına siyah bant taktı. Hatice Değirmenci'nin cenazesi yarın Osmangazi Çarşı Merkez Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

YENİ TRANSFER CLEYTON KADRODA
Göztepe teknik direktörü Metin Diyadin, gözden çıkardığı yabancı futbolcuları Nahir Besara ve Robert Mahh'ı 18 kişilik kadroya dahil etmedi. Yönetimden 2 futbolcunun da gönderilmesini isteyen Metin Diyadin, yeni transferlerden Alexandre Cleyton'u ise yedek soyundurdu. Göztepe'de kart cezası sona eren Gosso da formasına kavuştu.

YEDEK KALDILAR
Metin Diyadin, geçen hafta Vartaş Elazığspor deplasmanında ilk on birde görev verdiği Özgür İleri ve Gökhan Karadeniz'i kulübeye çekti. Özgür'ün yerine Gosso, Gökhan'ın yerine de Mirkan oynadı. Sarıyer'den takviye edilen kaleci Atacan da ilk kez resmi bir maçta kadroya girdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası