Ege Postası
Geri

Göztepe evinde 'Tuzla' buz oldu!

Spor Toto 1 Lig'in 9. haftasında Göztepe evinde Tuzlaspor'a 2-0 mağlup oldu. İstanbul ekibinin gollerini Mata kaydetti.
Göztepe evinde 'Tuzla' buz oldu!
Haberler / Spor
16 Ekim 2022 Pazar 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spor Toto 1. Lig'in 9. haftasında Göztepe ile Tuzlaspor karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan ve hakem Cihan Aydın'ın yönettiği maçta kazanan 2-0'lık skorla Tuzlaspor oldu. Maçta Göztepe'ye büyük destek veren taraftarlar büyük üzüntü yaşadı ve stadı sessizlik kapladı.

Karşılaşmada Tuzlaspor'a 3 puanı getiren golleri 45+1 ve 73. dakikalarda N'Zuzi Mata kaydetti. Bu sonucun ardından Tuzlaspor 12 puana yükseldi ve 3 maç aradan sonra galibiyeti tattı. Göztepe ise 8 puanda kaldı.

Ayrıca Göztepe'de Emre Çolak, Tuzlaspor'da ise Rotman 78. dakikada kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktı. 84. dakikada Göztepe'de Yasin Öztekin'in attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Spor Toto 1. Lig'de gelecek hafta Göztepe deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Haftayı moralli kapatan Tuzlaspor ise 10. haftayı bay geçecek.

Maçtan dakikalar

20. dakikada orta alandan atak yapan Tuzlaspor’da Rotman’ın uzun pasında topla buluşan Ogün, İsmail’i çalımlayarak kaleye şutunu gönderdi. Kaleci Ekrem topu güçlükle kornere çeldi.

45+1. dakikada sol kanattan gelişen Tuzlaspor atağında Mehmet’in ortasında topu indiren Adeniyi, Mata’yı gördü. Topla buluşan Mata düzgün bir vuruşla kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

52. dakikada kontra atağa çıkan Tuzlaspor’da, Yahaya’nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Bünyamin kaleyi denedi, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

73. dakikada sağ kanattan yüklenen Tuzlaspor’da Yahaya’nın ortasına gelişine vuran Mata, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. 0-2

78. dakikada orta sahada gelişen bir ikili mücadele sonrası gerilen ortamda Tuzlasporlu Rajko Rotman ve Göztepeli Emre Çolak kırmızı kart gördü.

Stat: Gürsel Aksel Stadyumu

Hakemler: Cihan Aydın, Murat Temel, Anıl Usta

Göztepe: Ekrem Kılıçarslan, Mihojevic, Emir Ortakaya, Mesut Emre Kesik (Dk. 64 Emirhan Delibaş), Emre Çolak, Atanga (Dk. 64 Hasic), İsmail Köybaşı, Tarık Çamdal, (Dk. 46 Uğur Kaan Yıldız), Mamah (Dk. 46 Yasin Öztekin), Marko Kvasina, David Tijanic (Dk. 74 Ali Akman)

Tuzlaspor: Emre Koyuncu, Rotman, Mata, Yahaya (Dk. 87 Savic), Adeniyi (Dk. 89 Çekdar Orhan), Ogün Bayrak, Bünyamin Yürür, (Dk. 89 Muhammed Demirci), Gökhan Akkan, Mehmet Coşkun, Erol Can Akdağ (Dk. 85 İbrahim Has), Sadi Karaduman

Goller: Dk. 45+1 ve Dk. 73 Mata (Tuzlaspor)

Kırmıza kartlar: Dk. 78 Rotman (Tuzlaspor), Dk. 78 Emre Çolak (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 79 Erol Can Akdağ, Dk. 90+5 Çekdar Orhan (Tuzlaspor), Dk. 90+4 Hasic (Göztepe)

Şakir Özkayımoğlu: “Kötü bir günümüzdeydik”

Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, taraftarlarını üzdükleri için çok mutsuz olduklarını belirterek, ilerleyen haftalarda en iyisini yaparak takımı yükseltmeye çalışacaklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, açıklamalarda bulundu.

Özkayımoğlu, “Kötü bir günümüzdeydik. Muhteşem bir taraftar topluluğu vardı. Onları üzdüğümüz için inanılmaz mutsuzuz. 15 gün boyunca iyi hazırladık ama sahaya bunu yansıtamadık. Burası 1. Lig, kaos ligi. Hiçbir hafta birbirini tutmuyor. Giren oyunculardan Yasin çok etkili işler yaptı ama tek başına yeterli olmadı. İşin ucundan tutacak oyunculara ihtiyacımız var. Elimizdeki bu kadroyla en iyisini yapmaya çalışacağız. Bundan sonraki amacımız takımı düzeltip yukarılara doğru taşımak” dedi.

Barış Yılmazer: “Bu takım ilerleyen haftalarda daha da iyi yerlere gelecektir”

Tuzlaspor Teknik Sorumlusu Barış Yılmazer, Göztepe’yi iyi analiz ederek güzel bir oyun sergilediklerini belirterek, ilerleyen haftalarda takımın daha iyi yere geleceğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Tuzlaspor Teknik Sorumlusu Barış Yılmazer, açıklamalarda bulundu.

Barış Yılmazer, “İyi bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Hafta içerisinde analiz yaparken doğru tespitler yaptığımızı düşünüyorum. Sahada dönem dönem oyuna hakim olduğumuz dakikalar oldu, rakibimizin de oldu. Yakaladığımız pozisyonları doğru değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. Bu takımın birlikte oynama yeteneğinin gelişmesiyle ilgili bir durum var. Oyuncularımızın çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Bu takım ilerleyen haftalarda daha da iyi yerlere gelecektir“ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası