Ege Postası
Geri

Göztepe kapanışı 1 puanla yaptı!

Trendyol 1. Lig'in son haftasında Göztepe ile Bodrum FK karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. Bodrum FK'nın golünü 22. dakikada penaltıdan Kenan Özer kaydetti. Göztepe'nin golü 90. dakikada Atınç Nukan'dan geldi. Geçtiğimiz hafta Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Göztepe ligi 70 puanla ikinci sırada tamamladı. Ligi 57 puanla 4. sırada tamamlayan Bodrum FK, Play-off oynamaya hak kazandı.
Göztepe kapanışı 1 puanla yaptı!
Haberler / Spor
11 Mayıs 2024 Cumartesi 18:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1'inci Lig'de Süper Lig'e yükselmeyi haftalar önce garantileyen Göztepe, play-off'a kalan Bodrum Futbol Kulübü ile evinde 1-1 berabere kaldı.

Konuk yeşil-beyazlılar 22'nci dakikada Kenan'ın penaltıdan attığı golle Gürsel Aksel Stadı'nda 1-0 öne geçti.

Göztepe 90'ıncı dakikada Atınç ile beraberliği yakaladı: 1-1.

İzmir'e 3'üncülük umuduyla gelen Bodrum FK, rakibi Sakaryaspor'un da deplasmanda Kocaelispor'u yenmesinin ardından normal sezonu 3'üncü bitiremedi ve 4'üncü basamakta maratonu noktaladı.

Sezonda 57 puan toplayan Bodrum FK, play-off çeyrek finalinde 7'nci sıradaki Boluspor ile eşleşti.

Ege ekibi ev sahibi avantajı konumunda sahaya çıkacak. Göztepe ise ligi 70 puanla 2'nci sırada bitirdi.

Göztepe 2024-2025 sezonunda Süper Lig'de boy gösterecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

22’nci dakika Bodrumspor öne geçti. Ceza sahası içinde Dennis’in Kenan’a müdahalesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Kenan takımını öne geçirdi.

35’inci dakika Göztepe gole yaklaştı. Lundqvist’in ortasında iyi yükselen Heliton kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı.

56’ncı dakikada savunmadan seken topu önünde bulan Burak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Arda parmaklarının ucuyla topu çeldi.

90'ıncı dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Yalçın'ın sol kanattan kullandığı kornerde seken topa Atınç dokundu, maça denge geldi: 1-1.

Müsabaka berabere sonuçlandı.

STAT: Gürsel Aksel

HAKEMLER: Murat Erdoğan, Murat Şener, Mert Bulut

GÖZTEPE: Arda - Ogün (Dk. 46 Yalçın), Taha, Atınç, Heliton, Fıratcan (Dk. 66 Ümit), Dennis, Ahmed (Dk. 66 Doğan), Lundqvist (Dk. 46 Mamah), Kubilay (Dk. 46 Messaoudi), Romulo

BODRUM FK: Sousa - Üzeyir, Süleyman (Dk. 59 Celustka), Ali, Cenk, Mohammed, Ahmet, Samet, Burak (Dk. 68 Celal), Kenan (Dk. 86 Brazao), Gökdeniz (Dk. 86 Imeri)

GOLLER: Dk. 22 (P) Kenan (Bodrum FK), Dk. 90 Atınç (Göztepe)

SARI KARTLAR: Atınç (Göztepe), Samet, Gökdeniz, Celal, Sousa (Bodrum FK)

Göztepe - Bodrum FK maçının ardından

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov ile Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir açıklamalarda bulundu.

İSMET TAŞDEMİR: OYUNCULARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ligin son haftasında üçüncülük için sadece kendilerinin kazanmalarının yetmediğini hatırlatan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, üçüncülük için Kocaelispor - Sakaryaspor maçından gelecek sonucu da beklediklerini ifade ederek, “O da istediğimiz gibi gelmedi. Biz de son dakikalarda gol yedik. Geçen seneki gibi dördüncü bitirdik” dedi.

Süper Lig'e yükselen Eyüpspor ile Göztepe ve ligi üçüncü bitiren Sakaryaspor'u tebrik eden İsmet Taşdemir, "Biz Sakaryaspor'un karşısına çıkmak için kalan 3 maçımızı inşallah en iyi şekilde değerlendirip, oyuncularımla beraber bu zamana kadar yaptığımız gibi mücadelemizi en üst seviyede verip, inşallah Sakaryaspor'un karşısına çıkabiliriz. Sezon boyunca gösterdikleri performanstan dolayı oyuncularıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

STANIMIR STOILOV: BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISI

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Süper Lig'e yükseldikleri için oyuncular, kulüp ve taraftarlar adına çok mutlu olduklarını söyledi. Başta kulüp başkanı Rasmus Ankersen olmak üzere herkesin desteğini her zaman yanında hissettiğini kaydeden Stoilov, “Süper Lig'e çıkmayı hep beraber başardık. Oyuncularım her zaman benim direktiflerimi, onlardan ne istediğimi çok iyi bir şekilde dinlediler ve uyguladılar. Bundan dolayı gerçekten çok mutluyum ve bugün hep beraber kutlamayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Belki bugün istediğimiz oyunu tam olarak sahaya yansıtamadık. Kazanmak için çok şey yaptık ama motivasyonumuz yeterince istediğimiz seviyede değildi diyebiliriz. Daha da iyi olup bu maçı da kazanabilirdik. Bugün artık kutlama zamanı, hep beraber taraftarlarımızla beraber kutlamaları yapacağız. Ardından da Süper Lig'i düşünüp, Süper Lig için stratejimizi oluşturmaya başlayacağız” şeklinde konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası