Ege Postası
Geri

Gram altında rekor yükseliş!

Altında gözler bu hafta yapılacak Fed toplantısına çevrilirken piyasanın beklentisi politika yapıcıların faiz artışlarını duraklatabileceği yönünde. Gram altın tarafında ise dolar/TL kurunun etkisiyle tarihi zirve 1.493 TL ile yenilendi.
Gram altında rekor yükseliş!
Haberler / Ekonomi
12 Haziran 2023 Pazartesi 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın, bu hafta yapılacak ve politika yapıcıların, bankacılık sektöründe yaşanan gerilimleri değerlendirmek için faiz artışlarının duraklatmalarının beklendiği Fed toplantısı öncesinde hafif düşüş yaşadı.

Spot altın ons başına 1.963 dolardan işlem görüyor. Gram altın tarafında ise rekor serisi sürüyor.

Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın 1.493 TL ile rekor tazeleyerek 1.500 TL sınırına dayandı.

Çeyrek altın 2.450 lira, Cumhuriyet altını da 9.900 liradan satılıyor.

Altın, ABD’de işsizlik maaşı başvurularındaki artışın Fed’in faiz artışına dair fiyatlamaları sınırlandırmasıyla Perşembe günü elde ettiği yüzde 1,3’lük artışın büyük kısmını korumayı sürdürüyor.

Öte yandan 13-14 Haziran’daki toplantıdan Fed’in gerekirse faiz artışına devam etmeye hazır olduğuna dair güçlü bir sinyal gelmesinin muhtemel olduğu değerlendiriliyor.

Tahvil getirileri Perşembe günkü kapanıştan bu yana ılımlı bir şekilde yükselirken Mayıs ortasından bu yana nispeten dar bir aralıkta işlem gören altının yükselişini sınırladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası