Ege Postası
Geri

Güçlü kadro, güçlü hizmet

Karabağlar Belediyesi, mevcut muhtarlık masası birimini yeni dönem ile birlikte daha da güçlendirdi, farklı bir hizmet anlayışı ortaya koydu. Yeni uygulamaya göre, muhtarların belediyeye gelip sorunlarını yazdırması veya mektup göndererek sorunları ifade etmesi uygulamasına son verildi. Belediyenin muhtarlık masası birimi, 57 mahalle muhtarını tek tek ziyaret ederek sorunları yerinde not aldı, acil olanları ivedilikle çözdü.
Güçlü kadro, güçlü hizmet
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2014 Cuma 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Karabağlar Belediyesi’nin ilçe sınırlarında yer alan 57 muhtarla kurduğu güçlü iletişim kısa sürede sonuç verdi. “Kenti halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yöneteceğiz” vurgusunu sık sık dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu belediyede muhtarlara yönelik de yeni bir uygulama başlattı. Belediyede daha önce hizmet veren muhtarlık masası birimi daha da güçlendirildi ve birimde çalışan görevliler ilçedeki muhtarları tek tek ziyaret ederek muhtarların sorunlarını dinledi.
 
KISA SÜREDE ÇÖZÜM ÜRETİLDİ
Muhtarlar en çok,  sokak hayvanlarının aşılanması, kaldırım ve yol çalışmaları, 
çöp konteyneri sayılarının artırılması, park sayılarının artırılması, mevcut parkların bakımlarının yapılması, kaldırım işgali, seyyar satıcılardan kaynaklanan gürültü, hurda araçların toplanması gibi konularda belediyenin görevlerinden yardım talep ettiler. Muhtarlar masası ekibi de mahalledeki 57 muhtarla görüştükten sonra talepleri masaya yatırdı ve birçok soruna kısa sürede çözüm üretti.
 
Bu arada, ilçedeki muhtarların önemli sorunları arasında yer alan muhtarlık binalarının yenilenmesi ve tadilatlarının yapılmasıyla ilgili olarak da belediye ekipleri çalışma başlattı. İlk etapta Araphasan, Selvili, Günaltay ve Muammer Akar muhtarlıklarının binaların tadilatı gerçekleştirildi. Belediyedeki muhtarlar masasının güçlendirilmesi ve yeni hizmet anlayışıyla birlikte muhtarlarla belediye arasında da güçlü bir köprü oluşturulurken muhtarlar yeni uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.
 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na uygulamadan dolayı teşekkür eden muhtarlar, başkanın muhtarlarla kısa sürede güçlü diyalog kurduğunu, bunun sonucunda da hep birlikte Karabağlar için başarılı çalışmalara imza atacaklarını söylediler.
Muhtarların belediye hizmetlerinin sunulmasında önemli rolü olduğunu hatırlatan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise katılımcı anlayışla yönetimde de muhtarların önemli yeri olduğunu vurguladı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası