Ege Postası
Geri

Gül: Portekizliler cesur kaşiflerdir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'cesur kaşifler' olarak nitelendirdiği Portekizli işadamlarını, Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı.Başkent Lizbon'da gerçekleştirilen İş Forumu'nun kapanış oturumuna katılan Gül, konuşmasına Türk işadamlarının...
Gül: Portekizliler cesur kaşiflerdir
Haberler / Dünya
7 Mayıs 2013 Salı 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'cesur kaşifler' olarak nitelendirdiği Portekizli işadamlarını, Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı.

Başkent Lizbon'da gerçekleştirilen İş Forumu'nun kapanış oturumuna katılan Gül, konuşmasına Türk işadamlarının Avrupa'da maruz kaldığı haksız vize uygulamalarına değinerek başladı.

Portekizlilerin cesur kaşifler olduğuna belirten Gül, "Sizin cesur kaşifleriniz dünyanın ilk globalleşmesinin adını attılar, dünyanın birçok coğrafyasını keşfettiler ve Avrupa'ya adeta bağladılar." ifadelerini kullandı Türklerin de dışarıya açılma konusunda çok cesur olduğunu belirten Gül, "Onun için her iki ülkenin geçmiş mirası çok zengindir. Geçmişte çok önemli imparatorluklar kurmuşuz. Lizbon'u ve İstanbul'u ziyaret ettiğimizde geçmişimizin zenginliğini görürüz." dedi. Gül, her iki ülkenin de birbirini keşfetmesi gerektiğini söyledi.

Dün başbakanlıkta imzalanan antlaşmalar kapsamında ekonomik platform kurulduğunu hatırlatan Gül, bu sayede ekonomik ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, yakın çevresinde de ekonomik ve ticari açıdan etkin olan Türkiye'nin, krizden çıkmak için yeni pazarlar arayan Portekiz için çok uygun ve güvenli bir pazar olduğuna değindi.

Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ise Gül'e cesaretlendirici konuşmasından dolayı teşekkür etti. "2009 yılında gerçekleştirdiğim ziyarette Türkiye'nin gelişiminden ne kadar etkilendiğimi hatırlıyorum." diyen Silva, Portekiz'in hem Avrupa'daki gelişimin bir parçası olduğunu hem de Afrika'ya açılan bir kapı olduğunu dile getirdi.

Portekiz şirketlerinin Türkiye'nin gelişimine katlıda bulunabileceğini söyleyen Silva, iki ülke arasındaki ilişkilerin güzel gelişmelere rağmen hala potansiyelinin altında olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası