Ege Postası
Geri

Güler’den G20 zirvesine çağrı…

Rusya’da G20 zirvesi için toplanan liderlere seslenen CHP’li Birgül Ayman Güler, “Şu anda Rusya’da G20 Zirvesi’nde bir araya gelen ülkeler Suriye’ye saldırmak için gerekçeler arıyorlar. Bizler buradan o ülkelere sesleniyoruz. Biz Suriye’nin işgaline hayır diyoruz. Analar savaşa hayır diyor. Orada bulunan Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ülkemizi savaşa sokmak için kulis yapıyorlar. Onlar bizi temsil etmiyorlar. Diren Suriye Türk halkı seninle” dedi.
Güler’den G20 zirvesine çağrı…
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Güven Park'ta saat 11.00’da toplanan siyasal partiler ve kitle örgütleri ‘Analar Savaşa Hayır Diyor’ konulu basın açıklaması ve oturma eylemi yaptılar. Eyleme CHP, BCP, HKP, İP, ADD, CKD,Birleşik Büro iş, ÇYDD, Tüketici Hakları Derneği ,Ulusal Dil Derneği, TGB, TESUD ve diğer kitle örgütleri kadınları destek verdi.

Eylem CKD Derneği Başkanı Şenal Saruhan ve CHP Uşak Milletvekiliİ Dilek Akgün Yılmaz’ın konuşmalarıyla başladı. Basın açıklamasında; “Haksız Suriye savaşı'na hayır demek için, Türk askerini kardeş ülkelerin üzerine sürme girişimlerine engel olmak için ve oğullarımızın Amerikan askerlerine kalkan olarak kullanılmasına önlemek için, Türkiye'nin bütün Kadınları olarak Türkiye ve dünya kamuoyuna çağrı yapıyoruz: Dünyanın Bütün Kadınları Savaşa Karşı Birleşin!” çağrısı yapıldı.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Analar Savaşa Hayır Diyor!” eyleminde oturma eylemcilerine bir konuşma yapan Güler, Türk halkının Suriye’nin işgaline karşı olduğunu ve emperyalist saldırılara karşı bölge halkı ile her zaman dayanışma içinde olacaklarını söyledi. Güler konuşmasının devamında şunları söyledi: “Şu anda Rusya’da G20 Zirvesi’nde bir araya gelen ülkeler Suriye’ye saldırmak için gerekçeler arıyorlar. Bizler buradan o ülkelere sesleniyoruz. Biz Suriye’nin işgaline hayır diyoruz. Analar savaşa hayır diyor. Orada bulunan Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ülkemizi savaşa sokmak için kulis yapıyorlar. Onlar bizi temsil etmiyorlar. Diren Suriye Türk Halkı seninle” dedi.

Eylemde ayrıca, geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye gündeminde geniş yankı bulan ‘Gezi Parkı eylemeleri’ sırasında; polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarıgül’ün annesi ile Eskişehir’de öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ve yakınları katıldı. Çocuklarının resimli tişörtleri ile katılan anneler “Analar Savaşa Hayır Diyor” eyleminin ön saflarında yer aldılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası