Ege Postası
Geri

Gün Ortası'nda gündem Çiğli Kongresi ve İl Kongresi

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları Gün Ortası’nda programında CHP’de tamamlanan ilçe kongrelerinden son kongre olan Çiğli Kongresi’ni ve 7 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen CHP İzmir İl Kongresi’ni değerlendirdi. Gün Ortası'nda gündem Çiğli Kongresi ve İl Kongresi
Gün Ortası'nda gündem Çiğli Kongresi ve İl Kongresi
Haberler / Yerel Politika
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Çiğli Kongresi’ni başarıyla noktalayan ve ilçe başkanı olan Utku Gümrükçü’nün kongreye iyi hazırlandığını belirten Adem Nakçı, Erkan Akar’ın iyi konuşma yapmasına karşın salonda varlığıyla olamadığını savundu.

Nakçı, Gümrükçü taraftarlarının da organize olduğunu kaydederek, “Gümrükçü taraftarları organizeydi. Salonda Erkan Akar yoktu. Kimseyle konuştuğuna denk gelmedim. Yanındaki iki adamla volta attı. Koçer’in konuşması damgayı vurdu. Belediye başkanı güzel konuştu zaten. Neyin rövanşını alıyorsunuz diye. Erkan Akar lehine artı puan kazandırdı.  Utku Gümrükçü taraftarları daha sıkı hazırlanmıştı” dedi.

UMUTOĞULLARI: ERKAN AKAR, KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ MÜTHİŞ BİR KONUŞMA YAPTI

Mithat Umutoğulları da, Erkan Akar’ın kongre salonunda kimsenin beklemediği kadar iyi bir konuşma yaptığını söyleyerek, Akar’ın konuşmasının Beyaz Liste’yi çözemediğini belirtti:

“Aziz Buğa ve Koçer akıllı adam. Koçer rakibi olacak bunu biliyor Buğa. Niye Koçer ile yolculuğuna devam etsin. Bu teknik olarak mümkün değil. Birinden vazgeçecek. Aziz Buğa, varını yoğunu bu döneme koyup aday olmak istiyor. Çünkü kendince haklı sebepleri var geçen dönem. Adaylıktan vazgeçmeyecek o kesin. Koçer de vazgeçmeyecek. Önümüzdeki günlerde büyük sıkıntı bekliyor Çiğli’yi. Erkan Akar müthiş bir konuşma yaptı. Kimsenin beklemediği, rahat bir konuşma yaptı. Sosyalist tabana yöneldi, Alevi tabana yöneldi tüm konuşmasında. Ama çözülme olmadı. 270 delegesi vardı beyaz listenin. 145 Erkan Akar aldı. Ona yakın geçersiz oy vardı. Erkan’ın konuşması Beyaz Liste’yi çözemedi.”

UMUTOĞULLARI: GÜMRÜKÇÜ İL BAŞKANI OLMAK İSTİYOR, KOŞULLARA VE ŞARTLARA BAKACAK

Umutoğulları, Çiğli İlçe Başkanı olan Utku Gümrükçü’nün il başkanı olmak istediğini ancak şartlara ve koşullara bakıp öyle karar vereceğini belirterek, Gümrükçü’yü destekleyen Aziz Buğa ve Ali Rıza Koçer ekibinin de il kongresinde ayrışacağını savundu:

“Gümrükçünün mesajına dikkat et. Belediye başkan adaylığı söz konusu değil. İl başkanı olmak istiyor. Koşullara ve şartlara bakacak. Öyle devam edecek. Burada da bence yol ayrımı olacak Aziz Buğa ve Koçer ekibi açısından. İl kongresi ayrışma noktası olacak. Farklı adaylar etrafında toplanabilirler. 15 delege kemik Aziz Buğa’da. İl delegasyonu açısından Çiğli kayıp bir kere. Bir araya gelemeyecekler çünkü. Zor gibi görünüyor. Utku Gümrükçü’yü mü destekleyecekle? Orası muallakta.”

UMUTOĞULLARI: BURASI AKP DEĞİL, CHP’DE ADAY ÇIKAR

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, il kongre sürecinde tek aday konsensüsü istenmesine karşın çok sayıda adayın çıkabileceğini kaydederek, gazetecilerin bol miktarda isim yazmasının doğru olmadığını söyledi:

“Burası AKP değil. CHP’de aday çıkar. Bu geleneği yaşatmak lazım. Genel başkanla görüştün yola çıktın da hangi yola çıktı? Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel seni desteklemez. Adayları belli çünkü. Hüseyin Mutlu Akpınar, Hasan Karabağ’ın adayları belli. Seni kim destekle? İl başkanlığına aday olayım. Sen çıkma seni PM’ye yazalım. Hüseyin Saygılı da o zaman gezmeye devam etsin. Bir aday patlaması var. Gazeteciler o kadar seviyor ki isim yazmayı. Geçen listeye baktım otuz tane il başkanı adayı var.”

NAKÇI: KIRK TANE İSİM YAZARSIN, BİRİ ÇIKAR, BEN YAZMIŞTIM OLUR AMA…         

Adem Nakçı da Umutoğulları’nın görüşüne destek verdi ve gazetecilerin çok sayıda ismi yazmasının doğru olmadığını söyledi:

Ben il başkanı kim olacak biliyorum. Kırk tane isim yazarsın, biri çıkar. Ben yazmıştım olur. Bir ekipler savaşı var. Genel sekreter Aksünger bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ekiplerin hepsine mavi boncuk dağıtıp göz kırpanlar var. Ben de yazarım elli tane isim. “

UMUTOĞULLARI: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İL BAŞKANLIĞI FOTOĞRAFINI ÇOK DAHA NET KONUŞACAĞIZ VE..

Gazeteci Mithat Umutoğulları, gazete olarak kendilerinin bu süreçte ortada olup da aday olacaklarını gizlemeyen birkaç isim dışında,  il başkan adayları isimleri yazmadıklarını dile getirerek, önümüzdeki hafta il başkanlığı fotoğrafının netleşeceğini belirtti:  

Ben bu süreçte daha bir isim yazmadım. Sadece Aziz Beyle konuşmaları yazdık kulislerde. Bu kadar ciddiyetsiz iş yapılmaz. On altı yıldır bu mesleğin içindeyim, dokuz yıldır CHP’yi takip ediyorum. Böyle aptalca bir süreç yönetilemez. Aytekin abiyi yolda görüyorum. Adam bir şey yapmayacağım diyor. Abi yazayım seni. Aytekin bomba patladı. Beş kişi arıyor hayırlı olsun diyor. Adam bir şey sanıyor kendini.  Ben ekiplere bakarım. Salih Özçiftçi olursa iyi olur diyor Alaattin Yüksel. Son yirmi yıla damga vurmuş bir siyasetçi. Hasan Karabağ, İnanç olsa şık olur diyor. Aziz Kocaoğlu isim vermeyelim ilçe başkanlarına soruyor. O da kendi içinde bir konjonktör yaratacak. Nalbantoğlu önemlil bir figür. Utku Gümrükçü ilçeleri geziyor şu anda. Onun etrafında konsensüs olursa olsun kardeşim. Altan İnanç her kongrede gördük. Adamın niyeti var. Bu adamlar ortada. Ama ortada olmayan alakası olmayan bir adamı alıp da kamuoyunu yormamak lazım. İşi daha ahlaklı yapmak lazım. Abi sen olmazsın, böyle düşündüğün için olmuyor. Altmış tane adam yazarım, biri seçilir. İşte Egepostası yazmıştı, bildi, ne bildi? Sen partinin anasını ağlatmışsın, milletin kafasını yormuşsun. Önümüzdeki hafta il başkanlığı fotoğrafını çok daha net konuşacağız. Buradan konuşacağımız tablo dışında bir şey çıksın mesleği bırakacağım. İl başkanlığını konuşmadık. Boş bir çerçeve koymuşlar, içini doldurmaya çalışıyorlar. Biz bugün dört tane isim saydık, Salih, Rıfat, Altan, İrfan. . Birileri öneriyor. O masaya oturmayacakları yazmayacaksın kardeşim.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Çiğli kongresine gelelim.

Adem Nakçı: Gümrükçü taraftarları organizeydi. Salonda Erkan Akar yoktu. Kimseyle konuştuğuna denk gelmedim. Yanındaki iki adamla volta attı. Koçer’in konuşması damgayı vurdu. Belediye başkanı güzel konuştu zaten. Neyin rövanşını alıyorsunuz diye. Erkan Akar lehine artı puan kazandırdı.  Utku Gümrükçü taraftarları daha sıkı hazırlanmıştı.

Mithat Umutoğulları: Bir avantajla ayrıldı. İki aşamalı bir hesap var orada. Çok enteresan bir şey var. Utku Gümrükçü kendini yazdırmadı. Koçer yok mesela. Koçer Aziz Buğa’ya teslim olmuş durumdaydı. İl delege listesine baktığında büyük bölümü Aziz Buğa’ya yakın isimlerden oluştuğunu biliyoruz. Koçer ilçeyi almak adına teslim olmuş durumda. Koçer bu işten çırak çıkmış. Ama kafasındaki hesabı bilmiyorum.

Adem Nakçı: Aziz Buğa ekibi Akar’a kaçsaydı ne olurdu'

Mithat Umutoğulları: Belediye  ve il kongresi önemli. Gümrükçünün mesajına dikkat et. Belediye başkan adaylığı söz konusu değil. İl başkanı olmak istiyor. Koşullara ve şartlara bakacak. Öyle devam edecek. Burada da bence yol ayrımı olacak Aziz Buğa ve Koçer ekibi açısından. İl kongresi ayrışma noktası olacak. Farklı adaylar etrafında toplanabilirler. 15 delege kemik Aziz Buğa’da. İl delegasyonu açısından Çiğli kayıp bir kere. Bir araya gelemeyecekler çünkü. Zor gibi görünüyor. Utku Gümrükçü’yü mü destekleyecekle? Orası muallakta.

Adem Nakçı: Orada değişik bir hava var. Yoğun bir kavga var ama birlik ve beraberlik mesajları çok oldu.

Mithat Umutoğulları: Aziz Buğa ve Koçer akıllı adam. Koçer rakibi olacak bunu biliyor Buğa. Niye Koçer ile yolculuğuna devam etsin. Bu teknik olarak mümkün değil. Birinden vazgeçecek. Aziz Buğa, varını yoğunu bu döneme koyup aday olmak istiyor. Çünkü kendince haklı sebepleri var geçen dönem. Adaylıktan vazgeçmeyecek o kesin. Koçer de vazgeçmeyecek. Önümüzdeki günlerde büyük sıkıntı bekliyor Çiğli’yi. Erkan Akar müthiş bir konuşma yaptı. Kimsenin beklemediği, rahat bir konuşma yaptı. Sosyalist tabana yöneldi, Alevi tabana yöneldi tüm konuşmasında. Ama çözülme olmadı. 270 delegesi vardı beyaz listenin. 145 Erkan Akar aldı. Ona yakın geçersiz oy vardı. Erkan’ın konuşması Beyaz Liste’yi çözemedi. Beyaz Listedeki Koçer ve Buğa grubu öyle bir algı oluşturdu ki Fenerbahçe Galatasaray takım taraftarı gibi. Holigan taraftar grubu gibi. Ergül’ün konuşması doğru değildi. Son kongre. Gereksiz buldum. Hasan Arslan’ın konuşması önemliydi. Zincirleri nereye kıra kıra geliyorsunuz, bırakın iç çekişmeyi dedi. Güzel bir mesaj verdi. Koçer açık destek verdi Utku Gümrükçü’ye. Ali Rıza Koçer’in konuşması çok sinir ediciydi. Zafer kazanmış general gibiydi. On beş dakika boyunca tadını çıkardı. Hasan Başkanın psikolojisini anlayabiliyorum orada. Sahneye elinde mikrofonu alıp gezmesi, ikide bir diyalog kurması çok sinir bozucuydu. Koçer Çiğli’de bir efsane olduğunu söyledim.  Aziz Beye (Buğa) teslim olmuş Koçer. Yaşı ilerlemiş sakinleşmiş. Şartlar da onu dayattı gerçi. Koçer akıllı siyaset yaptı. Erkan Akar’ı çıkardılar. Balyoz gibi  kafasında durdu. İstediğimi vermezsen Akar’ın arkasında dururum dedi. Koçer de bunu bildiği için bence taviz verdi. Divan Başkanı Özkan Yıldız idi. Özkan hocayı tebrik ederim. Çok güzel, tarafsız, objektif bir kongre yönetti.

Adem Nakçı: Salonda bulunanların yüzde ellisinin ne salavat getirdiklerini biliyorum.  Tacettin Bayır divanın diğer adayıydı.

Mithat Umutoğulları: Ankara’da idi. Özkan hoca çok şık bir divan başkanlığı yaptı.

Adem Nakçı: Kadın kolları kongresiyle başlayalım. Maşallah kamplaşmalar, restleşmeler ana kademeyi aratmıyorlar. Konak’taki kadın kolları kongresinde yaşanan bir şey var. Sosyal medyayı çalkaladı, yıktı ortalığı. Türkçeyi yanlış kullanmalar dikkat çekici.

Mithat Umutoğulları: Bana sorduklarında Kürdüm diyorum. Anam Kürdüm. Ve bundan hiç bir zaman  Gocunmadım. Bu adamın yaptığı ahlaksızlık bir kere. Bir insanı ırkından dolayı, böyle haysiyetsizler yüzünden bu ülke bölündü. Böyle kafatasçı, yobaz ahlaksızlar yüzünden. Bu haysiyete dava açacaksın.

Adem Nakçı: Fotoğraflar ortada. Halkı din, dil, ırk. Konak ilçe Kürtlere teslim edilmiştir.

Mithat Umutoğulları: Kürtler ve Aleviler yıllarca bu CHP’ye sahip çıkmıştır. Bu gerici herif var ya. Senin ne işin var kardeşim CHP’de. Solcu ve sosyalizmi savunan bir partide ne işin va? Ahlaksız terbiyesiz adam. Eğer bu adam Türkse ya ben Türkiye Cumhuriyeti kimliğinden çıkacağım ya. Hepimizin Türk arkadaşı var. Bu cümleyi kullanırken de utanıyorum. Bu ahlaksıza dava açmak lazım. Devlet baba açıyor ya. Saçma sapan şeylere. Milleti kin ve nefrete sevk etmek. Bu adama açacaksın. Neydi bu adamın ism? O gün akşam beni aradılar. Bir sürü şey olmuş falan filan. Şu olay ama. Bunu söyleyen adam parti üyesi m? Şakir Başak ne yapıyo? Kürt değil m? Ona küfrediyor. Tekin Öztürk adamın adı. İlk tepkiyi Birol Soylu yapmış.

Adem Nakçı: Serhatbeyli kongreyi eze eze almış. Mazbata aldıktan sonra gidip suç duyurusunda bulunacaksın. CHP içinde icazet mi geçerli'

Mithat Umutoğulları: Ali Engin dönemini  hatırlarsın. Tüm adaylar genel başkanla görüştük diyordu. Ali Engin de kongreleri dolaşıyordu sadece. Doğru bir iş yaptı Ali Engin. İş gelip Engin’in etrafında dolandı. Hüseyin Saygılı PM üyesi döneminde güzel iş yaptı. Bir sonraki dönem olmadı. Düzene ayak uydurmayınca istemiyorlar. Partinin iktidar olmak gibi bir derdi yok. Saygılı’nın genel başkanla konuştum, git İzmir’den aday ol demesi çok bana komik geldi. Baykal’ın Baykal olduğu dönem Alaattin Yüksel devirdi mi Kemal Karataş’ı. Selçuk Ayhan Ekrem Bulgun’u devirdi. Baykal, Bulgun’u destekleyin dediği halde.

Adem Nakçı: Enver Öktem liste çıkarıyordu. Önder Sav devreye girmese Kemal Karataş yine seçilemiyordu.

Mithat Umutoğulları: Burası AKP değil. CHP’de aday çıkar. Bu geleneği yaşatmak lazım. Genel başkanla görüştün yola çıktın da hangi yola çıktı? Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel seni desteklemez. Adayları belli çünkü. Hüseyin Mutlu Akpınar, Hasan Karabağ’ın adayları belli. Seni kim destekle? İl başkanlığına aday olayım. Sen çıkma seni PM’ye yazalım. Hüseyin Saygılı da o zaman gezmeye devam etsin. Bir aday patlaması var. Gazeteciler o kadar seviyor ki isim yazmaya. Geçen listeye baktım otuz tane il başkanı adayı var.

Adem Nakçı: Ben il başkanı kim olacak biliyorum. Kırk tane isim yazarsın, biri çıkar. Ben yazmıştım olur. Bir ekipler savaşı var. Genel sekreter Aksünger bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ekiplerin hepsine mavi boncuk dağıtıp göz kırpanlar var. Ben de yazarım elli tane isim.

Mithat Umutoğulları: Ben adayım dersem genel başkan git çalış diyecek. Ben parti üyesi olmamama rağmen 7 Ocak’taki il kongresinde il başkan adayıyım. Desteğinizi bekliyorum. Bir adaylık hikayesi bu kadar komediye dönemez. Bu nedenle söylüyorum. Bu kadar bir kongre süreci kişilerle isim yazarak olmaz. Ben bu süreçte daha bir isim yazmadım. Sadece Aziz Beyle konuşmaları yazdık kulislerde. Bu kadar ciddiyetsiz iş yapılmaz. On altı yıldır bu mesleğin içindeyim, dokuz yıldır CHP’yi takip ediyorum. Böyle aptalca bir süreç yönetilemez. Aytekin abiyi yolda görüyorum. Adam bir şey yapmayacağım diyor. Abi yazayım seni. Aytekin bomba patladı. Beş kişi arıyor hayırlı olsun diyor. Adam bir şey sanıyor kendini.  Ben ekiplere bakarım. Salih Özçiftçi olursa iyi olur diyor Alaattin Yüksel. Son yirmi yıla damga vurmuş bir siyasetçi. Hasan Karabağ, İnanç olsa şık olur diyor. Aziz Kocaoğlu isim ermeyelim ilçe başkanlarına soruyor. O da kendi içinde bir konjoktör yaratacak. Nalbantoğlu önemlil bir figür. Utku Gümrükçü ilçeleri geziyor şu anda. Onun etrafında konsensüs olursa olsun kardeşim. Altan İnanç her kongrede gördük. Adamın niyeti var. Bu adamlar ortada. Ama ortada olmayan alakası olmayan bir adamı alıp da kamuoyunu yormamak lazım. İşi daha ahlaklı yapmak lazım. Abi sen olmazsın, böyle düşündüğün için olmuyor. Altmış tane adam yazarım, biri seçilir. İşte Egepostası yazmıştı, bildi, ne bildi? Sen partinin anasını ağlatmışsın, milletin kafasını yormuşsun.

Dün bir arkadaş aradı. Telefon nasıl çalıyor. Sanırsın yangın var. Ankara ile ilişkisi iyi. Önemli bir telefonu kapattım. Kolay kolay aramaz dedim. Sana kulis bilgisi verecektim dedi. Hüseyin Saygılı genel başkan ile konuşmuş. Genel merkez koridorlarında çok dolaşıyorsun. Sence bu yazılacak bir şey m? Odaya girip bir fotoğraf çektirdikten sonra genel başkan bana git aday ol, yürü dedi. Bu komik bir şey. Sen il başkanı adayı olacaksan delegasyonu arkana alacaksın, yürüyeceksin. Bu il başkanlığı açısından şık olur. Ama yok. Sen sırtını bir yerlere dayanarak olmazsın hocam. Ne olursun biliyor musu? Figüran olursun. Figüranlar acil durumlarda başrol oyuncusunun yürümesi lazımdır, kameraya bakma yürü derler. Sen yapsan yapsan figüranlık yaparsın kardeşim. Önümüzdeki hafta il başkanlığı fotoğrafını çok daha net konuşacağız. Buradan konuşacağımız tablo dışında bir şey çıksın mesleği bırakacağım. İl başkanlığını konuşmadık. Boş bir çerçeve koymuşlar, içini doldurmaya çalışıyorlar. Biz bugün dört tane isim saydık, Salih, Rıfat, Altan, İrfan. . Birileri öneriyor. O masaya oturmayacakları yazmayacaksın kardeşim.

Adem Nakçı: Mevcut belediye başkanlarının neredeyse tamamı gidip genel başkanla konuştu. Cevat Durak, Ercan Tatı, Hakan Tartan’ı arayalım,hepsine git çalış denmiştir hepsine. Genel başkanın bu söyleminin tek özelliği şu; birbirinizi rencide etmeyin, daha fazla adama ulaşın diyor.  Napcak adam, yok mu diyece? Ali Engin delege delege dolaştı. Karşılığını aldı.

Mithat Umutoğulları: Yalandan dolandan iş yapmadı Ali Engin. İzmir’de ciddi anlamda bu işi isteyen hevesli insanlar var. Bunlar önümüzdeki hafta netleşir. Kim olur artı ve eksilerini konuşuruz. Siyasetçiler de bizi dinler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası