Ege Postası
Geri

Günay: 'Dershane bugünkü eğitim sisteminin sonucudur.'

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay twitter hesabından dershanelerin kapatılması hakkında görüşlerini paylaştı.Dershanelerin eğitim sisteminde doğru olmadığını söyleyen Günay, bu yanlışı tetikleyen unsurun yeterli olmayan eğitim sisteminden kaynaklandığını vurguladı.
Günay: 'Dershane bugünkü eğitim sisteminin sonucudur.'
Haberler / Güncel
22 Kasım 2013 Cuma 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dershanelerin kapatılması konusu, son günlerde ülke gündeminin en hararetli tartışmalarına zemin hazırlarken, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay twitter hesabından dershanelerin kapatılması hakkında görüşlerini paylaştı.Dershanelerin eğitim sisteminde doğru olmadığını söyleyen Günay, bu yanlışı tetikleyen unsurun yeterli olmayan eğitim sisteminden kaynaklandığını vurguladı.

Ertuğrul Günay'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde;

Sorunları asıl zemininden koparıp tartışmak çözüm bulmak yerine yeni sorunlar üretiyor. Yurt sorunu sonrası dershane konusu da aynı yolda. Yurt sorununda eksikleri görmek ve gidermek yerine aynı evde kalan gençleri töhmet altında bırakan söylemle onları ve ailelerini incittik. Dershane konusunda da durum aynı. Kimse elbette dershanelerin sürgit devamını savunamaz.

Ama, dershane bugünkü eğitim sisteminin sonucudur. Eğitim sisteminde aksaklıkları konuşmadan dershane kapatmayı tartışmaya açmak, işe, sebepten değil sonuçtan başlamak olarak algılanıyor.İşe sondan başlayınca yanlış/eksik anlaşılıyor. Herkes kendi cephesinden bakıyor. Yararlı/gerekli bir tartışma zararlı boyutlara taşıyor. Böyle konular yeterince paylaşılmadan gündeme gelince karşı fikir ve sorulara imkan vermeden yaptırım uygulayınca da,demokrasi gelişmiyor.

Oysa, hep söyleriz: ”Barika-i hakikat (gerçeğin ışığı) fikirlerin çarpışmasından doğar” diye. Ama bu sözler, nedense hep söylemde kalır.C.Meriç’ten şu alıntı,derdimizi özetliyor: ”Her meseleyi basit bir ikileme taşımışız. Hep iki ihtimal; ikiden daha fazla düşünemiyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası