Ege Postası
Geri

Güney Kore’de ‘birleşme bilinci’ eğitimle aşılanacak! (Özel)

Güney Kore’de, Kore Yarımadası’nın tekrar bir ülke olması gerektiği bilinci eğitim üzerinden aşılanacak. Güney Kore’de son zamanlarda halkın Kuzey Kore ile birleşme isteğinde bir düşüş yaşanması, yetkilileri harekete geçirdi. Özellikle...
Güney Kore’de ‘birleşme bilinci’ eğitimle aşılanacak! (Özel)
Haberler / Dünya
26 Mayıs 2013 Pazar 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore’de, Kore Yarımadası’nın tekrar bir ülke olması gerektiği bilinci eğitim üzerinden aşılanacak.

Güney Kore’de son zamanlarda halkın Kuzey Kore ile birleşme isteğinde bir düşüş yaşanması, yetkilileri harekete geçirdi. Özellikle genç nesilden bir çok kişi Kuzey Kore ile birleşilmesi durumunda yaşanabilecek ekonomik krizin kaldırılamayacağından endişe ediyor. Güney Kore’de üst düzey yetkililer ise Kuzey Kore ile birleşilmesi gerektiğinde hem fikir.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Güney Kore Birleştirme Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, ‘birleşme bilincini’ tekrar yeşertmek için Seul yönetiminin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kuzey Kore ile birleşilmesi gerektiği fikrinin hem iktidar hem de muhalefetin ortak düşüncesi olduğuna dikkat çeken yetkili, çok eskilerden beri okuldaki ders kitapları aracılığı ile halkın birleşme bilinciyle eğitilmesine yönelik çalışmaların olduğunu aktardı. Bir önceki hükümet döneminde bu yönde bazı çalışmaların olduğunu belirten yetkili, ‘birleşme bilincinin' partiler üstü bir mesele olduğuna sözlerine ekledi.

Gelecek dönemlerde ‘birleşme bilincini' işleyen konuların ders kitaplarına gireceğini söyleyen bakanlık yetkilisi, bu bağlamda Eğitim Bakanlığı ile koordinasyonlu çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Birleştirme Bakanlığı’nda üst düzey yöneticilik yapan yetkili, ileriki günlerde bizzat Birleştirme Bakanı ve müsteşarların ilkokulları ziyaret ederek, ‘birleşme bilinci’ ile ilgili mini seminerler vereceklerini aktardı. Belirli gün ve haftalarda birleşme ile ilgili konular çerçevesinde resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenleyeceklerini söyleyen bakanlık yetkilisi, bu tür faaliyetleri ilk okuldan liseye kadar her yaştan öğrenciye yönelik ayrı ayrı düzenleyeceklerini belirtti.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, ‘birleşme bilincinin' eğitim yolu ile verilmesine ilişkin Cihan’ın sorularına cevap verdi. Güney Kore’nin Kuzey Kore ile birleşmesi gerektiğinin bir siyasi görüş olup, bunun eğitim üzerinden devlet eliyle aşılanmasının ne kadar doğru olduğu sorusuna bakanlık yetkilisi, “Birleşme bilinci partiler üstü bir meseledir. Bizim halkımızın sorunudur. Bir siyasi görüş olarak nitelendirilmesi yanlıştır.” ifadelerini kullandı. ‘Birleşme bilincinin’ eğitim yolu ile verilmesinin demokratik bir ülke olmakla ters düşmediğini söyleyen yetkili, bunun hukuki olduğunu ifade etti. Yetkili, “Bizim anayasamızın 4. maddesinde ‘Kore Cumhuriyeti, birleşme yolunda ilerler.’ ifadeleri yer alıyor. Biz, devlet olarak hangi parti olursa olsun birleşmek için elimizden geleni yapmamış lazım. Bu yüzden bu eğitim tamamiyle hukukidir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası