Ege Postası
Geri

Güney Koreli mağdur işletmeciler, Kuzey Kore’ye gitmeye çalışıyor

Pyongyang yönetimi ile ilişkilerin gerilmesi üzerine mağdur olan Güney Koreli işletmecilerin Kuzey Kore’ye gitmek için tekrar başvuruda bulunacakları bildirildi. Keasong Sanayi Bölgesi’ne giriş çıkışları engellenmesi ile her gün zarar...
Güney Koreli mağdur işletmeciler, Kuzey Kore’ye gitmeye çalışıyor
Haberler / Dünya
18 Nisan 2013 Perşembe 09:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pyongyang yönetimi ile ilişkilerin gerilmesi üzerine mağdur olan Güney Koreli işletmecilerin Kuzey Kore’ye gitmek için tekrar başvuruda bulunacakları bildirildi.

Keasong Sanayi Bölgesi’ne giriş çıkışları engellenmesi ile her gün zarar eden bölge işletmecileri, Kuzey Kore yönetimi ile görüşerek durumu düzeltmeye çalışıyor. Yaklaşık 50 bin Kuzey Koreli işçinin istihdam edildiği bölgede iş veren durumundaki mağdur işletmeciler, Kuzey Kore’yi ziyaret etmek için Güney Kore Birleştirme Bakanlığı'na başvuruda bulunmuş ve izin almışlardı. Fakat Pyongyang yönetimi bu ziyarete müsaade etmemişti.

Söz konusu işletmeciler Kuzey Kore makamlarına tekrar başvuruda bulundular. Geçen sefer temsilen 10 kişiden oluşan gruba bir kaç kişinin daha da katılacağı öğrenildi. Kuzey Kore’nin söz konusu ziyarete müsaade edip etmeyeceği ise merak konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası