Ege Postası
Geri

Gürbüz Çapan: Tek suçum Cumhuriyet gazetesine yardım etmek

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Ergenekon davasıyla ya da sanıkları ile hiç bir irtibatı olmadığını, tek suçunun Cumhuriyet gazetesine yardım etmek olduğunu söyledi.İstanbul 13. Ağır...
Gürbüz Çapan: Tek suçum Cumhuriyet gazetesine yardım etmek
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ergenekon davasının tutuksuz sanığı eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Ergenekon davasıyla ya da sanıkları ile hiç bir irtibatı olmadığını, tek suçunun Cumhuriyet gazetesine yardım etmek olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 313'üncü duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük, İbrahim Şahin, Tuncay Özkan ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklardan eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Gazeteci Adnan Bulut ile Yalçın Küçük de duruşmaya katıldı. Küçük, Odatv davasından tutuklu olduğu için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik yoklamasının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 7 Haziran 2013 tarihli oturumda tutuklu sanık İlker Başbuğ'un savunmasını tamamlamasının ardından bazı seyircilerin alkışlamak suretiyle duruşma disiplinini ve düzenini bozduklarına ilişkin jandarma tarafından tutulan tutanağın mahkemeye sunulduğunu açıkladı.

Daha sonra da Özese, tutuksuz sanık Adil Serdar Saçan'a savunması için hazır olup olmadığını sordu. Ancak Saçan, rahatsız olduğu için savunma sırasını mahkemenin müsaadesiyle sanık Gürbüz Çapan'a vermek istediğini ifade etti. Başkan Özese rahatsızlığını sorduğunda Çapan, akciğer yetmezliği sendromu olduğunu ve fazla oturamadığını söyledi. Bunun üzerine Başkan Özese, savunması için Çapan'a söz verdi.

Çapan, "Dava dosyasındaki deliller bir örgütün varlığını ortaya koyuyorsa örgütün istemediği bir kişi olduğum apaçık ortadadır." diye konuştu. Çapan sözlerine "Bu davayla ilgili bir sürü vatandaşımız var. Savunmalarımız sırasında onlar da ben de aramızda organik bir ilişkinin olamayacağını söyledik. Bırakın darbecilerle birlikte olmayı bir karakolda çay içmişliğim bile yoktur." diye konuştu.

Bu dava ile hayatının hiç bir evresi arasında irtibat göremediğini belirten Çapan, kendi ile alakalı suçlamaların Ergenekon davasından ayrılmasını istedi.

Kendisine gelen bir ihbarda suikaste uğrayacağının belirtildiğini anlatan Çapan, silah temin etmeye çalıştığını söyledi. Resmi kanallardan silah ve koruma talebinde bulunduğunu belirten Çapan bu isteklerinin de geri çevrildiğini anlattı. Bu davada tanık olmasının da sanık olmasının da mümkün olmadığını belirten Çapan, bu davada yeri olmadığını, tek suçunun Cumhuriyet gazetesine yardım etmek olduğunu söyledi.

Çapan, "50 yaşımdan sonra dava nedeniyle 1,5 yılımı kaybettim. Dışarı çıkıp hakkımı aramaya da çalışmayacağım ama özensiz ve dikkatsiz delillerle birşey yapmadan beraatime karar verilmesini talep ediyorum." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası