Ege Postası
Geri

Gürcistan’da din adamları eşcinsellere karşı yürüdü

Gürcistan’daki tüm kiliseler eşcinsellerin yürüyüşünü protesto etmek için bir araya geldi. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü için yürüyüş tertipleyen eşcinseller din adamlarının büyük tepkisine sebep oldu.Sabah...
Gürcistan’da din adamları eşcinsellere karşı yürüdü
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2013 Cuma 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gürcistan’daki tüm kiliseler eşcinsellerin yürüyüşünü protesto etmek için bir araya geldi. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü için yürüyüş tertipleyen eşcinseller din adamlarının büyük tepkisine sebep oldu.

Sabah saatlerinde Tiflis’in Rustaveli Caddesi üzerinde yürüyüş başlatan eşcinseller, caddenin diğer tarafında toplanan din adamları ve çeşitli sivil toplum temsilcileriyle karşılaştı. Büyük karmaşaya sebep olan göstericiler, polis tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Eşcinselliğin büyük bir hastalık olduğunu dile getiren din adamları şöyle konuştu: “Bu Lut Kavmi’nin günahıdır. Biz bu günahın işlenmesine tamamen karşıyız. Onlar bu meydanı terk edene kadar burada kalmaya devam edeceğiz.”

Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia 16 Mayıs’ta yayınladığı beyanatta, eşcinsel yürüyüşünün iptali için hükümeti uyarmış ve bu hastalığın gösteriler yoluyla teşvik edildiğini savunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası